Gönderen Konu: A- 500 hakkında yardım lütfen...  (Okunma sayısı 18735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
A- 500 hakkında yardım lütfen...
« : 21 Mart 2011, 20:26:56 »
     Arkadaşlar merhaba...Browning marka otomatik bir tüfek aldım.sezonun son dönemlerinde çok güzel atışlar ve vuruşlar yaptım.Tüfekten çok memnunum.32 gr geçmedim.İzmir Urla da avlanıyorum.Portekiz yapımı 3,200 gr.Tüfeğimin çalışmasında şu ana kadar problem yaşamadım.

1. sorum:Son resimdeki yay yerine koyulan şey nedir ? yada yay olmasımı gerekiyor ...yay diye koyulan borunun üstündeki küçük yayın faydası nedir ?
2.Namlu hareketli değil normalmi ? Namlu çok az esniyor. fişek yatağına kadar gitmiyor.
3.Kaç gr.kadar fişek atabilirim ?
4.Portekiz yapımı olması neyi değiştirir.
  Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim....

M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: A- 500 hakkında yardım lütfen...
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2011, 22:56:50 »
Tüfek çalışıyor dediğinize göre problem yok. Bu tüfekler kısa tepmelidir. A5 gibi fişek boyu geri gelmez. O son resimdeki yay kısa tepme yayı. Öyle olur. Parçalar Belçika üretimi ve Portekiz montajlı. O da öyle işte :) Çok sert dolu atmazsanız elbette iyi olur. Bu tüfekler 90-93 seneleri arasında kısa bir süre üretilmiş ve sonra Gold serisine geçmişler. Üzgünüm ama A500 serisi Browning'in yüzünü ağartan modellerden sayılmazlar.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mehmet PİLGİR

• Expert Üye
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2011, 22:56:57 »
selamlar.herşeyden önce silahınız belçika yapımı olup portekizde montaj edilmiştir(namluda yazan ASEMBLED montaj demektir).silahınız gaz otomatiktir ve çalışırken namlu hareket etmez.sormuş olduğunuz yay yüksek basınçlı fişeklerin darbesini mekanizmaya aktarırken şoku absorbe etmek içindir.28gr. ve üstü her fişekle randıman alırsınız( öcelikle hedefe isabet etmeniz gerekir ;))
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PİLGİR
1966-İstanbul  ( ASLEN İZMİR KARŞIYAKA)

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2011, 17:49:11 »
 :P
Tüfek çalışıyor dediğinize göre problem yok. Bu tüfekler kısa tepmelidir. A5 gibi fişek boyu geri gelmez. O son resimdeki yay kısa tepme yayı. Öyle olur. Parçalar Belçika üretimi ve Portekiz montajlı. O da öyle işte :) Çok sert dolu atmazsanız elbette iyi olur. Bu tüfekler 90-93 seneleri arasında kısa bir süre üretilmiş ve sonra Gold serisine geçmişler. Üzgünüm ama A500 serisi Browning'in yüzünü ağartan modellerden sayılmazlar.

Volkan bey bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Volkan bey çok sert dolu derken ortalama bir gramaj verebilir misiniz ? Tüfeğimin kalitesi çok mu vahim...Browning serisinin yüz karası mıdır..javascript:void(0);
 Ama şunu söyleyeyim çok güzel avlar vurdum tüfeğimle....tutukluk falan hiç yapmadı..24 gr bile atıyor....Piyasası kaç tl biliyor musunuz ? temizi....
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2011, 17:51:54 »
selamlar.herşeyden önce silahınız belçika yapımı olup portekizde montaj edilmiştir(namluda yazan ASEMBLED montaj demektir).silahınız gaz otomatiktir ve çalışırken namlu hareket etmez.sormuş olduğunuz yay yüksek basınçlı fişeklerin darbesini mekanizmaya aktarırken şoku absorbe etmek içindir.28gr. ve üstü her fişekle randıman alırsınız( öcelikle hedefe isabet etmeniz gerekir ;))

Mehmet bey çok teşekkür ederim....siz bu tüfeği beğendiniz-mi ? yada kullandınız-mı ?
M.Ali ESMER
1975 İzmir

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2011, 19:48:13 »
Merhaba M. Ali Bey. Tüfeğinizin modeli A 500 R değil mi? Kasanın bir tarafında kocaman sarı harflerle A 500 R veya A 500 G yazar. Sizin fotoğraftakilere göre A 500 R dir.

Yüz akı değil dedim ama diğer türlüsüne biraz utandım doğrusu. Düşünün ki 3 senede üretimi durdurulmuş. Tüfekler fabrkaya komple çağırılmış ve tamir edilip iade edilmiş. Şikayeti bol olmuş. Yine de ağır fişek kullanılmazsa sorun olmuyormuş pek. Ağır fişek dediğim magnum, yani 50 gram ve üstü gibi. 42 gram da magnum değil ama ne olur ne olmaz. Tamir gerekirse masraf çıkar. Yine de ülkemizde böyle şikayetler yazana rastlamadım. Her nedense artık. Belki biz fazla zorlamıyoruzdur. Fazla teptiğini de öğrendim ama kendim kullanmadım.

Her şeye rağmen bu tüfeği beğenen de çok. Özellikle ağır dolu atmayanlar şikayet etmiyorlar. Bizim yerlilerden iyilerdir elbet ama bana kalırsa Browning Gold veya hele A5 ile kıyaslanacak bir Browning değil.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2011, 23:07:15 »
     Aynen size katılıyorum...galiba ağır sıkı sıkanlar problem yaşıyorlar...eh izmirde biliyorsunuz kış bile yok.32 gr dan sonrasını atmaya gerek yok..
  Yanlız Volkan bey ben kasanın her tarafına baktım R ve G harflerini bulamadım...sadece A 500 Browning yazısı var.Namlu 71 cm.ağırlık 3200 gr. isterseniz gündüz tam net olarak size fotoğrafları çekip gönderebilirim.
Biraz tepme işi var.Allah tan soğuk yerlerde av yapmıyoruz...Bilgileriniz için ayrıca teşekkür ederim...
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı İdris CAN

• *
« Yanıtla #7 : 24 Mart 2011, 18:12:46 »
Merhaba M. Ali Bey. Tüfeğinizin modeli A 500 R değil mi? Kasanın bir tarafında kocaman sarı harflerle A 500 R veya A 500 G yazar. Sizin fotoğraftakilere göre A 500 R dir.

Yüz akı değil dedim ama diğer türlüsüne biraz utandım doğrusu. Düşünün ki 3 senede üretimi durdurulmuş. Tüfekler fabrkaya komple çağırılmış ve tamir edilip iade edilmiş. Şikayeti bol olmuş. Yine de ağır fişek kullanılmazsa sorun olmuyormuş pek. Ağır fişek dediğim magnum, yani 50 gram ve üstü gibi. 42 gram da magnum değil ama ne olur ne olmaz. Tamir gerekirse masraf çıkar. Yine de ülkemizde böyle şikayetler yazana rastlamadım. Her nedense artık. Belki biz fazla zorlamıyoruzdur. Fazla teptiğini de öğrendim ama kendim kullanmadım.

Her şeye rağmen bu tüfeği beğenen de çok. Özellikle ağır dolu atmayanlar şikayet etmiyorlar. Bizim yerlilerden iyilerdir elbet ama bana kalırsa Browning Gold veya hele A5 ile kıyaslanacak bir Browning değil.
şimdi burada hem haklısınız hem haksızsınız.birinci hatanıza gelince magnum olmayan bir fişek yatağı ile atılan magnum fişek her tüfeğe zarar verir.bu arkadaşın elinde olan tüfek a 500 r modelidir bu doğru.ve 70mm fişek yataklıdır.bu tüfek geri tepme yöntemi ile çalışmaktadır fakat bu geri tepme sadece kilidi açmak içi kulanıldığından dolayı en fazla 2 cm oynamaktadır.
sizin yanda sari harflerle yazılı olan browning serisi gold serisi browning a 500 tüfekleridir ve asıl bu tip browning tutulmayan a 500 serisidir.
bu arkadaşın elinde bulunan a 500 r modeli 24 gr fişekle 34 gr fişeği sorunsuzca attar.gazlı sistem olmadığından zaten daha ağır gramajlara gerekte yok doğrusu.ve kalite ve sağlamlık konusuna gelince en az 2 adat fusiyon browningini öldürür.
üretimin dorması veya kısa sürmesi tamamen ağırlık yönünden avcının daha hafir tüfekler aramasına bağlıdır ve rekabet meselesinden kaynaklanmaktadır.ayrıca çelik kasalar üretimde hem üretim hemide üretim için gereken malzemelerim maliyeti yükseldiğinden üreticiler aluminyum parçalara geçmektedirler.aburada pahalı olan freze bıçakları daha az eskimesinden ve aşınmasından dolayı seri üretimde daha az ayar gerektiğinden daha ucuza üretim gerçekleşmektedir.

bu browninglerde tıpkı auto 5 browningte olduğu gibi el kundağunu sıkan tapanın herzaman sıkı olduğunu kontrol edenin.sert tepmesinden dolayı (bu atıcıyı biraz tıpkı ağırlığı gibi zorlamakta) bu tapa gevşeme yapabiliyor ve elkundağunda çatlama kırılma meydana gelmekte.
arkadaşımız tüfeğini güle güle kazasız belasız kulansın.ve elindeki tüfeğin değerini iyi bilsin.nice tüfekler eskitecektir bu tüfek
« Son Düzenleme: 24 Mart 2011, 18:15:30 Gönderen: İdris CAN »

İdris CAN
1969 bursa

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2011, 20:53:55 »
M. Ali Bey, bunları çok beğenen de olduğunu yazmıştım. Zerre sorunsuz yıllarca kullanan da olmuş. Avrupa veya Amerika'da olsaydık bunlardan ben de alırdım. Sırf Browning diye. Severim bu markayı. Sorun olmuş diye yazmışsam da herbiri için olmadığı anlaşılıyor.

Bu markanın her iki modelinin de 3" (76 mm) magnum modeli var. Ayrıca magnum olmayan 2 3/4" (70 mm) namlulusu da var. Sizinki magnum mu bilmiyorum. Magnumsa normalde magnum atılır ama magnumsa da değilse de önermem. Bende magnum tüfekler de var ama hiçmi hiç ihtiyacım olmadı. 40 g fişekler bile bence gerekli değil. Doğrusu 34 bile tek tük attım. Sizin tüfek için bu gramajlar leblebi gibi gelir :)

Nereden nasıl aklımda kalmışsa A 500 yazısının yanında G veya R olduğunu yazdım ama evet yazmıyor. Dıştan da çok benziyorlar. Sizinkinin R (recoil) modeli olduğu yine de belli. İlave olsun diye yazıyorum,

Seri numarası

A-500R : 751
A-500G : 351

ile başlıyor. Sonraki ilk 2 harf üretim yılı ve sonraki rakamlar seri numarası,

Üretim yılı için kullanılan harfler:

Z=1
Y=2
X=3
W=4
V=5
T=6
R=7
P=8
N=9
M=0

Seri numarası her bir yıl için 01001 ile başlıyor. Mesela,

751NM01206 olursa

751: A-500R
NM: 1990
Seri no: 01206

oluyor. Selamlar

Not: Demin A500-G modelinden bir fotoğrafa rastladım. Yan tarafında sarı rekli yazıya bakın

« Son Düzenleme: 24 Mart 2011, 21:23:43 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #9 : 24 Mart 2011, 22:30:18 »
şimdi burada hem haklısınız hem haksızsınız.birinci hatanıza gelince magnum olmayan bir fişek yatağı ile atılan magnum fişek her tüfeğe zarar verir.bu arkadaşın elinde olan tüfek a 500 r modelidir bu doğru.ve 70mm fişek yataklıdır.bu tüfek geri tepme yöntemi ile çalışmaktadır fakat bu geri tepme sadece kilidi açmak içi kulanıldığından dolayı en fazla 2 cm oynamaktadır.
sizin yanda sari harflerle yazılı olan browning serisi gold serisi browning a 500 tüfekleridir ve asıl bu tip browning tutulmayan a 500 serisidir.
bu arkadaşın elinde bulunan a 500 r modeli 24 gr fişekle 34 gr fişeği sorunsuzca attar.gazlı sistem olmadığından zaten daha ağır gramajlara gerekte yok doğrusu.ve kalite ve sağlamlık konusuna gelince en az 2 adat fusiyon browningini öldürür.
üretimin dorması veya kısa sürmesi tamamen ağırlık yönünden avcının daha hafir tüfekler aramasına bağlıdır ve rekabet meselesinden kaynaklanmaktadır.ayrıca çelik kasalar üretimde hem üretim hemide üretim için gereken malzemelerim maliyeti yükseldiğinden üreticiler aluminyum parçalara geçmektedirler.aburada pahalı olan freze bıçakları daha az eskimesinden ve aşınmasından dolayı seri üretimde daha az ayar gerektiğinden daha ucuza üretim gerçekleşmektedir.

bu browninglerde tıpkı auto 5 browningte olduğu gibi el kundağunu sıkan tapanın herzaman sıkı olduğunu kontrol edenin.sert tepmesinden dolayı (bu atıcıyı biraz tıpkı ağırlığı gibi zorlamakta) bu tapa gevşeme yapabiliyor ve elkundağunda çatlama kırılma meydana gelmekte.
arkadaşımız tüfeğini güle güle kazasız belasız kulansın.ve elindeki tüfeğin değerini iyi bilsin.nice tüfekler eskitecektir bu tüfek

İdris bey  size çok teşekkür ederim.Elimdeki tüfeğimin kıymetini bana anlatınız...El kundağı hususundaki uyarınızı dikkate alacağım... her zaman bir browning tüfeğim ne zaman kısmet olcak diye hayal ederim..inanın bana temizini bulmak zor oldu,ama buldum...kendinize iyi bakın sevgi ve saygılarımla....
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı M.Ali ESMER

• *
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2011, 22:39:05 »
M. Ali Bey, bunları çok beğenen de olduğunu yazmıştım. Zerre sorunsuz yıllarca kullanan da olmuş. Avrupa veya Amerika'da olsaydık bunlardan ben de alırdım. Sırf Browning diye. Severim bu markayı. Sorun olmuş diye yazmışsam da herbiri için olmadığı anlaşılıyor.

Bu markanın her iki modelinin de 3" (76 mm) magnum modeli var. Ayrıca magnum olmayan 2 3/4" (70 mm) namlulusu da var. Sizinki magnum mu bilmiyorum. Magnumsa normalde magnum atılır ama magnumsa da değilse de önermem. Bende magnum tüfekler de var ama hiçmi hiç ihtiyacım olmadı. 40 g fişekler bile bence gerekli değil. Doğrusu 34 bile tek tük attım. Sizin tüfek için bu gramajlar leblebi gibi gelir :)

Nereden nasıl aklımda kalmışsa A 500 yazısının yanında G veya R olduğunu yazdım ama evet yazmıyor. Dıştan da çok benziyorlar. Sizinkinin R (recoil) modeli olduğu yine de belli. İlave olsun diye yazıyorum,

Seri numarası

A-500R : 751
A-500G : 351

ile başlıyor. Sonraki ilk 2 harf üretim yılı ve sonraki rakamlar seri numarası,

Üretim yılı için kullanılan harfler:

Z=1
Y=2
X=3
W=4
V=5
T=6
R=7
P=8
N=9
M=0

Seri numarası her bir yıl için 01001 ile başlıyor. Mesela,

751NM01206 olursa

751: A-500R
NM: 1990
Seri no: 01206

oluyor. Selamlar

Not: Demin A500-G modelinden bir fotoğrafa rastladım. Yan tarafında sarı rekli yazıya bakın

Volkan bey  çok teşekkür ederim... tüfeğim şemaya göre 1992 model ve A_500 R serisi.İzmirde 34 gr bence felaket.çok ağır bir dolu...eeee soğuk havalarda ne yapalım benim emektar Baikal la giderim artık...Urla ya yolunuz düşerse beklerim tanışmış oluruz...0505 4008408. saygılar...
M.Ali ESMER
1975 İzmir

Çevrimdışı Can KAFKASLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 05 Nisan 2015, 23:56:05 »
iki yil sonra konuyu hortlatmıs olacagım icin simdiden affınıza sıgınıyorum.

Bendede bir A500 hastalıgı basladı. Sizlere danısmak istedigim bir kac sey var.
A500G ve A500R nin farkı nedir ?
Bu tufekler kinetik sistemli mi gazlı mı ?
Her iki modelinde kasası celik mi aluminyum mu ?

Birde Auto 5 serisinin geneliyle mukayese ettigimiz zaman bu tufeklerin serinin diger modellerinden veya eski ve yeni modellerinden farkı nedir

Cok tesekkur ederim
1988 - Istanbul

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 06 Nisan 2015, 14:38:32 »
A500R, kinetik sistem benzeri çalışır yani namlu içerisinde gaz delikleri yoktur. A500G ise gazlı sistemdir. Her iki modelin de kasası çeliktir. Eğer Auto 5 ile mukayeseden bahsediyorsan. Auto 5 ler namlu hareketlidir. Yani fişek ateşlendiğinde tüfeğin namlusu bir fişek boyu kadar geri gelir, namlu yerine giderken boş fişek tahliye edilir ve dolu fişek namluya sürülür. Her nedense Auto 5'lerin fiyatı A500'lerden bayağı yüksektir. Her iki tüfeği de kullanmış birisi olarak ikisinin de birbirinden üstün tarafını göremedim. A500'lerin parçaları Belçika'da imal edilip, Portekiz'de toplanmıştır. Auto 5'lerin ise eski modelleri Belçika'da, daha sonraki modeller de Japonya'da üretilmiştir. Benim bildiklerim bunlar verdiğim bilgilerde eğer hata varsa daha bilgili üyelerimiz düzeltebilir. Benim tavsiyem, eğer temizini bulabilirsen alacağın bir A500 yıllarca sana sorunsuz av yaptıracaktır. Hayırlısı olsun.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

The following users thanked this post: Can KAFKASLI

Çevrimdışı Can KAFKASLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 06 Nisan 2015, 18:09:02 »
Osman bey , Çok teşekkür ederim. Aklımdaki tüm sorulara cevap vermişssiniz
1988 - Istanbul

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #14 : 02 Haziran 2015, 17:22:15 »
Temiz bir A 500'ün fiyatı ne kadar olur? Bilgisi olan paylaşabilir mi?
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS