Kıymetli Dostlar ,
Rus tüfekleri hakkında fikirlerimi yazarken birazda espiri olsun diye iki satır bir şeyler yazdım ,sonuna da gülme ünlemi koydugum halde özellikle Hemşerilerimizin buna takılıp , kırılmasına üzüldüm, Rus ve Huglu tüfek kullanıcısı olmadıgımı da belirtmek isterim. Sadece av tüfeklerine ilgi duyan ,araştıran bu işi seven biriyim, konu av tüfeği olunca farklı bir şey varsa etrafımda yürüyerek 5 km, arabamla 250 km öteye üşenmeden gibip incelemek, görmek isteyen biriyim.
Tüfek anatomisinde bulunan , ahşabı ,çeliği ,talaşlı imalatı , ısıl işlemleri ,ölçme kontrol ,montaj ve en önemlisi tasarımı da mesleğim gereği bu işin içinde oldugumdan iyi bildiğime inanıyorum.
Oruçlu halimizle kırmak insanları kırmak hoş birşey değil ,Sizleri kırdıysam özür dilerim,Rus tüfeği kullanıcısı olarak yazdıklarımdan rencide oluyorsanız yazımı da silebilirim.
Özellikle Huglu tüfeklerini hiç incelemeğimi itham eden Suat kardeş iki markayı da çok iyi bilirim, ahşabını çeliğini ,gravürünü vs vs.... komple değerlendirdiğimizde zaten Huğlu bir adım öne çıkıyor.
Meradaki başarılı atışlar konusunda önemli 3 ayak vardır Atıcı, mühimmat ve tüfek ,kaldıkı Rus tüfekleri genelde uzun namlulu ve sokları dardır bahsettiğiniz ördek ve üveykte basarılı yaptıgınız avlara uygundur.Bunu Rus Baikal markasına tek basına mal etmek pekte gerçekçi olmaz.
Rus tüfeklerinin hep sogukta daha başarılı oldugu söylenir bu konuyu derinlemesine tartışmak kanaatimce çok keyifli olacaktır.
Kendi adıma Başarısız bir av günü Beretta 687 S.Pigeon II ile yaptıgım Tahtalı Bek avında yakın mesafede yaptıgım başarısız bir kaç atın sebebini tüfeğimde bulmayarak fişek değiştirip günün sonuna dogru hiç ummadıgım cebimde kalan birkaç 8 no 32 gr Yavaşçalar markası tahtalıları çaput etti, başarısız oldugum ,Winçhester, Browning Leigia ,B&P 6 no 36 gr fişekler kuşu hep yaralı düşürdü veya düşürmemişti.
Atıcı aynı ,tüfek aynı ,fişek farklı olunca bile sonuç değişiyor.
Sürçü lisan ettiysek affola , açılmasına bir kaç hafta kalan av sezonunda Tüm Avcı Dostlara keyifli ,bol ,kazasız belasız avlar dilerim.