Gönderen Konu: Huğlu beni yanıltmadı. Teşekkürler Zeynel Ustam  (Okunma sayısı 15928 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
Bu konuyu başka bir av sitesinde de paylaştım. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Değerli Gönüldaşlarım;
Sezonun kapanması ile birlikte, zaman zaman şikayet ettiğim Huğlu 104 A tüfeğimi fabrikasına gönderdim. Yedek bir namlu yaptırmak istiyordum ve kendi namlum 1 ve 2 şoklu 71 cm olduğu için lökeşe, bıldırcın gibi avlarda zorluk çekiyordum.

Tabii ki göndermeden önce telefonla bilgi almıştım.
Tüfeğim bugün itibari ile fabrikanın tamir bakım bölümüne ulaşmış. Beni Zeynel Usta aradı. Çok kibar, sabırlı ve güzel yürekli bir insan. İsteklerimi kendisine sözlü olarak da ilettim. Sabırla dinledi, zaman zaman düşüncelerini de aktardı.

Yedek bir el kundağı istediğimi ama bu el kundağının Huğlu Eagle modelinin el kundağı gibi olmasını istediğimi söyledim. Memnuniyetle karşıladı ve telefonları kapattık.
Hesap biraz kabarmıştı (benim için) ve ben bunu ses tonumla hissettirmiş olmalıyım ki 5 dakika sonra Zeynel Usta beni aradı ve daha hesaplı ve istediğim gibi olacak bir teklif sundu.
Çok şaşırdım ve çok sevindim. Bütün günüm yüzümde bir gülümsemeyle geçti.
Çok yoğun olmalarına ve bu yoğunluğu telefondan bile fark etmiş olmama rağmen beni sabırla dinlemiş ve telefonu kapattıktan sonra yine müşterisinin kazancını düşünerek telefon etmişti. Hem de o yoğunlukta !

Tüfeğim 1 - 1,5 ay sonra gelecek inşallah ve bu topicten sizlerle paylaşacağım.

Ama asıl önemli konu şu ki;
Çok değerli bir tüfek ustasının, çalıştığı markanın bana (müşterisine) değer verdiğini hissetmemi sağlamış olması.

Evet bizim ülkemizde bir beretta, benelli, browning,perazzi yok belki ama yüreği ile bizim kesemize göre, meramıza göre, kısacası bize göre tüfekler yapan hem de çok iyi yapan ustalarımız ve markalarımız var.

Bakın bu yazıyı tüfeğimin fabrikadan gelmesine daha 2 ay varken yazıyorum. Çünkü biliyorum ve inanıyorum ki, o alın teri döken, telefonla tekrar arayıp benim çıkarımı düşünen ellerden ömürlük bir tüfek gelecek.

Güzel yüreğine, sabrına, emeğine ve tüm mesai arkadaşlarına sonsuz teşekkürler Zeynel Ustam...
Akıttığın her damla ter önce sana ve sevdiklerine sağlık olsun, sonra kesene altın olsun.

Bugün hep gülümsememi sağlayan ve bana huzur veren bu güzelliği sizinle de paylaşmak istedim.

Anadolu'yu ve Anadolu insanını çok seviyorum.
Sağlığınız daim tüfeğiniz yerli marka olsun. Ustalarımıza ve markalarımıza destek olalım.
Saygılarımla.

Tüfeklerim (Kumalarım)

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Huğlu beni yanıltmadı. Teşekkürler Zeynel Ustam
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2011, 00:07:13 »
zeynel ustaya teşekkürler...belliki usta kaliteli insan eminim ustalıgıda kalitelidir....bende yıldız dan sabri ustayla çok güzel iletişim kurmuştum...sagolsun iki üç telofon konuşmamızda dayı yegen olmuştuk :))bu vesile ile ustalarımızıda anmış olduk....
markan kaliteliyse çalışanlarında kaliteli olmak zorundadır....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2011, 09:33:57 »
Aynen katılıyorum Birol Bey.
Çalışanlar tepedekilerden daha fazla rol oynuyorlar kalitede de tanıtımda da.
İşte en somut örnek. Sıcacık bir yüreği var Zeynel Ustanın ki bütün gün yüzümde gülümsemeyle dolaştım.
Önemsenilmek her insan için değerlidir. Ustalarımıza Allah kolaylık versin, sağlık versin.
Sizlere sağlık ve neşe diliyorum.
Saygılar

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2011, 09:38:14 »
Bu arada resimlerdeki tüfeklerden ilki 104A zaten tek poze o.
İkinci resimdeki Üzümlü Kooperatifi 1985 yılında alınmış Dede yadigarı çift kırma. 71 cm namlu 4-2 şoklu.
Alttaki Hem dedemin efsane avlarını yaptığı hem de babamın 40 senedir kullandığı Saint Ettienne Bergeron.
Selamlar

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 16 Nisan 2011, 20:39:51 »
 Değerli Gönüldaşlarım;
Topiğe konu olan Huğlu 104 A Tüfeğim bugün geldi.

Hani;

"Bakın bu yazıyı tüfeğimin fabrikadan gelmesine daha 2 ay varken yazıyorum. Çünkü biliyorum ve inanıyorum ki, o alın teri döken, telefonla tekrar arayıp benim çıkarımı düşünen ellerden ömürlük bir tüfek gelecek."

demiştim. Hiç yanılmamışım. Hatta beklediğimden çok daha iyisi geldi.
Şimdi ben azcık susayım işte resimler ;  :)

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Ustalarını başta Zeynel Usta olmak üzere kutluyorum. Hayal ettiğimden daha güzel bir tüfek geldi. Ayrıca tüm bakımı yapılmış, ahşap kısmın deformasyonları düzeltilmiş, düştüğüm zaman namluda oluşan iki leke de giderilmişti. Daha da sürprizler.

Evet başta da yanılmadım, beklentimin sonunda da.
Çok mutluyum. Umarım sağlıkla kullanmak da nasip olur.
 Teşekkürler Huğlu.

Sağlığınız daim, sevdikleriniz yanınızda olsun.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 17 Nisan 2011, 22:59:31 »
Tolga Bey, tüfeğiniz yenilendiğine göre hayırlı olsun diyelim. El kundağı yakışmış bence. Ben de Anadolu'nun çalışkan, dürüst, alçak gönüllü insanlarını severim. İyi günlerde kullanın.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2011, 20:51:50 »
Volkan Bey;
Mesajınız için teşekkür ederim. Gerçekten Eagle'ın el kundağı daha farklı bir görünüm veriyor. Tercihim bu yönde oldu. Üstüne ustalarımızın alın teri de gelince hem seyirlik hem de meralık bir tüfeğim oldu. Çift tetik tutkusu ve alışkanlığı böyle keyifli bir tüfek çıkardı ortaya. 66 cm 5 ve 3 şoklu yeni namlusu da sanırım benim yaptığım avlar için ideal oldu.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Sağlığınız daim avlarınız bereketli olsun.
Selamlar ve saygılar

Çevrimdışı Ali AĞIR

• Free Üye
  • *
  • HUĞLUDA AV BAYİSİYİM+TÜFEK USTASIYIM
« Yanıtla #7 : 23 Nisan 2011, 08:38:37 »
Huğlu'lu ve çalışma arkadaşım olarak Zeynel beye bende teşekkür ediyorum
ALİ AĞIR+ HUĞLU-KONYA + TÜFEK USTASI+AV BAYİİ+ 05334587124+ İNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ TERCİH EDERİM---- BOSCH

Çevrimdışı Lokman SAYHAN

• *
« Yanıtla #8 : 16 Mayıs 2011, 22:44:11 »
buyrun arkadaşlar bendede yabancı markalara meydan okuyan her şeyi ile orjinal deyişen yok boya yok 28 yıllık huğlu süper pozem model bile yazmıyor sadece huğlu

Lokman SAYHAN
22.02.1973 BATMAN
insan güzel şeylere laiktir

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 17 Mayıs 2011, 15:18:59 »
Lokman Bey;
Tüfeğiniz tertemiz. 28 yıllık bir tüfek avrupalar kadar hatta daha güzel duruyor.
Allah sağlık ve neşe içinde çok daha uzun yıllar kullanmayı nasip etsin.
Selamlar

Çevrimdışı Lokman SAYHAN

• *
« Yanıtla #10 : 17 Mayıs 2011, 22:19:06 »
tşk tolga kardeş ALLAH cümlemizin işini rast getirsin.

Lokman SAYHAN
22.02.1973 BATMAN

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 17 Mayıs 2011, 23:33:27 »
Lokman Bey, şu mesajlarınızın yanındaki fotoğrafta gözüken yer çok güzel bir yere benziyor. Zahmet olmazsa büyük fotoğrafını gösterebilir misiniz? Ya da aynı yerin başka fotoğrafı varsa da olur. Gidip göresim geldi desem yeridir :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Lokman SAYHAN

• *
« Yanıtla #12 : 18 Mayıs 2011, 02:21:59 »
Volkan KÖYDEMİR yorumların için tşk  resim için emrin olur abem

Lokman SAYHAN
22.02.1973 BATMAN

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 18 Mayıs 2011, 19:57:59 »
Volkan KÖYDEMİR yorumların için tşk  resim için emrin olur abem
Estağfurullah Lokman Bey, rica sadece. Böyle tabiat benim idealim. Kırlar ve biraz orman iç içe. Bilhassa bahar bambaşka. Çok güzel yerler. Aslında memleketimizin her yeri güzel. Teşekkür ederim. Batman'a selamlar
1968

Çevrimdışı Lokman SAYHAN

• *
« Yanıtla #14 : 18 Mayıs 2011, 22:05:25 »
aleyküm selam ricam olur abem evet haklısın meşe ormanları bambaşka fazla nem yok temiz iştah açıcı bir oksijen var antibiyotik başkada tarifi yok

Lokman SAYHAN
22.02.1973 BATMAN

Çevrimdışı Fatih ÖZALANYALI

• Müdavim Üyemiz
  • Edincikli_Avcı
« Yanıtla #15 : 09 Şubat 2013, 22:59:03 »
Zeynel bey tüm övgüleri hak eden değerli bir arkadaştır işinin ehlidir benim tüfeğimede huğlunun değerli ustaları sihirli bi dokunuş yapmıştı güle güle kullanın
  • SARSILMAZ Magıc 61-71cm
  • Setter
Fatih ÖZALANYALI
1980 Edincik/BALIKESİR

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 26 Şubat 2013, 20:53:57 »
 O0 O0 O0 tolga bey , iki tane çift tetik çok güzel çiftelere sahipsiniz gördüğüm kadarıyla .. sizi kıskanmadım desem yalan olur .. üzümlü çifte 10 numara duruyor ...  pozeniz ve çiftelerinizde nasıl bir fark görüyorsunuz .. av kalitesi olarak hangisi sizi tatmin ediyor ..  avda genel itibariyle tercihiniz hangisidir .. yeni yaptırmış olduğunuz 3 5 şoklu  66 namlu beklentilerinizi karşıladımı ... bende 61 namlu yaptırmayı düşünüyorum çulluk ve bıldırcın için  ...  veya 71 namlı 5 4 şok işimi görürmü ... şimdiden teşekkürler .. saygılar ...  O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 26 Şubat 2013, 21:28:39 »
tolga abı eskı bır konu ama hugluda benı en sıcak karsılayan usta zeynel usta ooldu. Hatta satıs bolumunden daha sıcak karsıladı. Ve satıs bolumunun, kundak olculerını verdıgım halde ısguzarlıktan standart boy kundagı yollamasına ragmen ucretsız olarak kundagı yenıden 38 cm olarak ve 2 mm daha dusuk olarak yaptı (parmak 2. Bogum ıle kol eklemı arası 41 cm olan ılgınc bı vatandasım)

Tolga abı mahzuru yoksa bı soru sormak ıstıyorum. Eskı namluda, fıseklerı cıkartan tırnak ve kılıt kısmının yantaraflarındakı damalı yuzeylerde kararma varmıydı. Ben bunun onune gecemedım. Hatta tufek fabrıkadan geldı sezon yenı kapanmıstı. Sadece ara ara sılıp temızleyıp yerıne koydum kırık bı sekılde. Sezon baslarken bahsettıgım kısımlar kapkara olmustu
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 26 Şubat 2013, 21:32:37 »
O0 O0 O0 tolga bey , iki tane çift tetik çok güzel çiftelere sahipsiniz gördüğüm kadarıyla .. sizi kıskanmadım desem yalan olur .. üzümlü çifte 10 numara duruyor ...  pozeniz ve çiftelerinizde nasıl bir fark görüyorsunuz .. av kalitesi olarak hangisi sizi tatmin ediyor ..  avda genel itibariyle tercihiniz hangisidir .. yeni yaptırmış olduğunuz 3 5 şoklu  66 namlu beklentilerinizi karşıladımı ... bende 61 namlu yaptırmayı düşünüyorum çulluk ve bıldırcın için  ...  veya 71 namlı 5 4 şok işimi görürmü ... şimdiden teşekkürler .. saygılar ...  O0 O0 O0

Yusuf Bey;
1985 yapımı Üzümlü Koop. 4 ve 2 şoklu çiftem, Rahmetli Dedemin son zamanlarda kullandığı bir tüfekti. Dedemi rahmete uğurladıktan sonra bana geçmişti. Ama asıl tüfeği (köyümüzde efsane imiş) Saint Ettienne Bergeron çift kırma idi. O tüfek şimdi babamda.  Üzümlü Koop. Çifteyi de Kardeşimin eşine hediye ettim. Çok güzel avlar yaptım. Özellikle kışın 28gr ve 30gr fişekler ile 7 numara sıkılarla çokça yabancı tüfeği hem de 34-36 gr lar attıkları halde bozduğuna şahidim.
Çifte tüfekler benim için her zaman apayrı bir tat ve tatmin sağladı. Yukarıdaki 104A huğlu ile de epey güzel av yaptım. 5 ve 3 şokun hayret verici mesafelerde yaptığı iş takdire şayan. Fakat gönül de göz de omuz da çifte dedi ve yine sitemiz üyesi Y. Emre TOK Bey'de son çifteyi bu 104A ile takas ettim. Ruhsatıma işlettiğim hafta sonu ilk sıkımda kekliğimi aldım. Çifte ile daha rahatım ve atışlarım daha emin oluyor. Çifteyi taşırken sık sık izliyorum :)

Atışlara (Skeet atıyorum) bir tane daha 104A 1982 yapımı pozemle gidiyorum. Ama ava her zaman ve her şartta çiftelerimle :D :D
Size tavsiyem 4 ve 2 şoklu ya da 5 ve 3 şoklu 66cm namlu uzunluğunda bir çifte olur. Mobil şoklarda da bu şok değerleri her av için yeterlidir. Bu seneki keklik avlarımı sitede paylaşmıştım. Uzun zamandır almayı unuttuğum zevkleri bu çiftelerle tekrar teneffüs ettim.
Mesela bu sene kekliğin kapanmasına yakın (Ocak ayı ortalarında) yaklaşık 25-30m solumdan kalkan kekliğe sağ namlu ile (5 choke) tek atış yaptım. Benim tüfeği yüzlemem ve kekliği arpacıkta yakalamam arasında da 5-10m yol almış olsa 30-35m mesafe !!!
Keklik 6 adet saçma almıştı. Bu bana yeter zira tetiği ezdiğim mesafe benim uzak sınırım!

Hayatım boyunca, tüm avlarımda 7 numara saçma kullandım. Genelde sıkılarımı kendim doldururum. Ama bazen tembellik edip hazır aldığım da oluyor. Hazır sıkıları da 7 numara tercih ediyorum. :)

Keklikte genelde Remington shorshut 32gr 7 no ya da
Kendi yapımım 30 gr keçe tapa 7 no
Bıdırcında 9,5 no skeet fişekleri,
kullanıyorum.

Elimdeki çiftelere bayılıyorum :) Şiddetle tavsiye ederim.

Atışlarda kullandığım alt üst çiftem :)

Bunlar da Made By Togi :D :D :D Yaz sıkılarım :D

Selamlar

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 26 Şubat 2013, 21:36:50 »
tolga abı eskı bır konu ama hugluda benı en sıcak karsılayan usta zeynel usta ooldu. Hatta satıs bolumunden daha sıcak karsıladı. Ve satıs bolumunun, kundak olculerını verdıgım halde ısguzarlıktan standart boy kundagı yollamasına ragmen ucretsız olarak kundagı yenıden 38 cm olarak ve 2 mm daha dusuk olarak yaptı (parmak 2. Bogum ıle kol eklemı arası 41 cm olan ılgınc bı vatandasım)

Tolga abı mahzuru yoksa bı soru sormak ıstıyorum. Eskı namluda, fıseklerı cıkartan tırnak ve kılıt kısmının yantaraflarındakı damalı yuzeylerde kararma varmıydı. Ben bunun onune gecemedım. Hatta tufek fabrıkadan geldı sezon yenı kapanmıstı. Sadece ara ara sılıp temızleyıp yerıne koydum kırık bı sekılde. Sezon baslarken bahsettıgım kısımlar kapkara olmustu

Veysel Kardeşim;
Takas ettiğim 104A da o sorunu ben de çok yaşadım. Önüne geçilmiyor maalesef. 1982 yapımı 104A (yukarıdaki mesajda resmi var) da daha az olmakla beraber aynı sorunu yaşıyorum. Yerli tüfek sanayimizin bir eksiği mi yoksa bizim bakı konusundaki bir yanlışımız mı bilemedim ???!!!???!!!???!!!
Benim gibi yap tüfeği çok sakınma. Ufak tefek kozmetik sıkıntıları olsa da yerli tüfekler bana dayanıyorsa ayrıca bir teste gerek yok sanırım :D :D
Selamlar

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 26 Şubat 2013, 21:49:58 »
abı anlamadıgım olay şu. Harıka namlu yapıyorlar, cok dayanıklı ve dengelı tufekler yapıyorlar. Hatta ıdda edıyorum tufeklerı nısan hattı ve yuze gelme konusunda turkıyede ıılk 3 ıcınde. Servıs kalıtesını tartısmaya bıle gerek yok. Ya bu kadar bır fırma boyle basıt bır hatayı gıderemezmı ya. Arkadasımda 1990 model 104a var. Pırıl pırıl. Askı kayısı tasımam kesınlıkle. Tufek kırık sekılde omzumda tasırım. Inanın ekıp avlarında tufegı kapatıp elımde tasıyorum. Insallah bu soruna kısa zamanda cozum bulurlar
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 26 Şubat 2013, 21:57:49 »
abı anlamadıgım olay şu. Harıka namlu yapıyorlar, cok dayanıklı ve dengelı tufekler yapıyorlar. Hatta ıdda edıyorum tufeklerı nısan hattı ve yuze gelme konusunda turkıyede ıılk 3 ıcınde. Servıs kalıtesını tartısmaya bıle gerek yok. Ya bu kadar bır fırma boyle basıt bır hatayı gıderemezmı ya. Arkadasımda 1990 model 104a var. Pırıl pırıl. Askı kayısı tasımam kesınlıkle. Tufek kırık sekılde omzumda tasırım. Inanın ekıp avlarında tufegı kapatıp elımde tasıyorum. Insallah bu soruna kısa zamanda cozum bulurlar

İnşallah Veysel Kardeşim inşallah.
Tüfeklerime öyle çok bakım göstermem. Senede iki kez çıkarır temizlerim. Kundak çizilmiş, namlu boyası atmış pek umurumda olmaz. Çalışan aksamını önemserim, işin kozmetiği beni pek sarmıyor açıkçası. Huğlu dayanıklı tüfekler üretiyor. En azından bana dayanıyor.
Selamlar

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 26 Şubat 2013, 22:25:17 »
 O0 O0 O0 açıklamalarınız çok güzel ve doyurucu tolga bey , resimli anlatımınızda apayrı bir tat vermiş , teşekkürler ... huğlu gerçekten çok kaliteli ve deyim yerindeyse  TOP gibi tüfekler yapıyor .. öyle tırışkadan sebeplerden arıza falanda vermiyor  ... yerliler içerisinde en beğendiğim markadır ... 95 senesinde , askerden gelince aldığım 76 namlu , kendinden 1 2 şoklu tüfeğimi tabiri caizse çok hor kullandım .. yeri geldi 2 sene hiç bakım yağlama görmedi .. ama banamısın demedi ... kale gibi duruyor hala .. ve içimde her zaman yanan  çifte özlemimi 3 ay kadar yeni almış olduğum huğlu 202 b ( sizin yunus emre beyden aldığınız modifiyeli 202 b nin aynısı )  ile giderdim ... sizin de dediğiniz gibi , insana başka bir güven veriyor ... ve avdan aldığım haz kat be kat arttı .. önceden bende kendim doldururdum fişeklerimi ama , şimdi zaman bulamıyorum .. çulluk bıldırcın hafif dolu , ama ördeğe gidince 34 36 gramdan aşağı atmıyorum .. bölgemizin  coğrafi yapısı gereği , hiç keklik avı yapmadım ... ama zor bir av olduğu belli .. veysel kardeşimizinde belirttiği gibi o bölgelerde bu sorunun önüne maalesef geçilemiyor .. ıslanıp nemlendiğinde bu sorun yaşanıyor .. çeliğin yapısıyla ilgili bir sorun , genel itibariyle her tüfekte var bu paslanmalar  ... gelgelelim ikinci ve en önemli soruna .. standart üretilen dipçikler , sorunu , tüfeği yüzlediğinizde daha çok ortaya çıkarıyor .. tüfeğin namlusu sizdedemi aynı bilemiyorum ama , nişan hattının üzerinde kalıyor .. yani dipçikler namluyu havaya diktiriyor  benim tabirimle .. pozemle bu sorunu uçar avlarda çokça yaşadıydım .. ama çiftem çok daha güzel bu yapısıyla .. hedef  anında iki namlunun ortasında görünüyor .. ve daha hızlı bir atış sağlıyor .. bu sorunu sıfıra indirmek için ortopedik dipçik takozu siparişi verdim , böylelikle dipçik ortalama 2 cm gibi uzayarak daha düşük bir seviyeye inecek .. standart dipçikleri 1 cm gibi daha düşük bir eğimle yapsalar 10 üzerinden 10 numara olacak resmen ... kendi dolduğunuz fişeklerde gerçekten harika , demeniz gibi made by togi .. ;D ;D ;D eşi benzeri pek yok galiba  ;D ;D ;D paylaşımınız için teşekkürler  O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 26 Şubat 2013, 22:43:20 »
Yusuf Bey;
Keklikle birlikte görülen çiftenin kundağı Y. Emre Bey'in kendi el ustalığıdır ve ölçülerimi versem böyle bir kundak olmazdı sanırım. Zaman zaman atışa bu tüfekle de gidiyorum. Çok hızlı nişan hattına alabiliyorum. Ayrıca bu kundak bana kovboy filmlerindeki kızılderili tüfeklerinin kundaklarını hatırlatıyor.  :D

Zarif, estetik, taşıması keyifli ve yüksek performanslı tüfekler yan yana çifteler.

Fişek konusunda bir bilgiyi de paylaşayım sizinle. Zaten biliyorsunuzdur ama ukalalığımı mazur görün lütfen.
Biz rakım yükseldikçe saçma gramajını düşürürüz. Rakım alçaldıkça saçma gramajını yükseltiriz. Havanın sıcaklını ve soğukluğunu pek kıyaslamayız. Fazla saçma yağlanmış av için daha gerekli diye düşünürüz. Zİra 20 bore, 28 bore ve 0.410 bore namlularla da av yapılıyor ve sıkılarının ağırlığı ve saçma sayısı iyice düşüyor.

Mesela bir çamurcuna, aralık ayı içerisinde 24gr 7,5 no trap fişeği ile atış yapmıştım. Kuşun düştüğü yer ile atış yaptığım yer arasındaki mesafe 53 adım gelmişti. 3 no şok ile (sol namlu arka tetik) 4 adet saçma buldum kuşta :)
Bir de babamın Afyon'da 3 denk barut ve 1 dirhem saçma ile  (yaklaşık olarak1,10 barut ve 20-22gr saçma) "7 no" fişek ile tavşanın kafasının üzerine dikilip cansız devrildiğini de yaşadım :) Mesafe yaklaşık olarak 15-20m ancak vardı. :)

Selamlar