Bu konuyu başka bir av sitesinde de paylaştım. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Değerli Gönüldaşlarım;
Sezonun kapanması ile birlikte, zaman zaman şikayet ettiğim Huğlu 104 A tüfeğimi fabrikasına gönderdim. Yedek bir namlu yaptırmak istiyordum ve kendi namlum 1 ve 2 şoklu 71 cm olduğu için lökeşe, bıldırcın gibi avlarda zorluk çekiyordum.
Tabii ki göndermeden önce telefonla bilgi almıştım.
Tüfeğim bugün itibari ile fabrikanın tamir bakım bölümüne ulaşmış. Beni Zeynel Usta aradı. Çok kibar, sabırlı ve güzel yürekli bir insan. İsteklerimi kendisine sözlü olarak da ilettim. Sabırla dinledi, zaman zaman düşüncelerini de aktardı.
Yedek bir el kundağı istediğimi ama bu el kundağının Huğlu Eagle modelinin el kundağı gibi olmasını istediğimi söyledim. Memnuniyetle karşıladı ve telefonları kapattık.
Hesap biraz kabarmıştı (benim için) ve ben bunu ses tonumla hissettirmiş olmalıyım ki 5 dakika sonra Zeynel Usta beni aradı ve daha hesaplı ve istediğim gibi olacak bir teklif sundu.
Çok şaşırdım ve çok sevindim. Bütün günüm yüzümde bir gülümsemeyle geçti.
Çok yoğun olmalarına ve bu yoğunluğu telefondan bile fark etmiş olmama rağmen beni sabırla dinlemiş ve telefonu kapattıktan sonra yine müşterisinin kazancını düşünerek telefon etmişti. Hem de o yoğunlukta !
Tüfeğim 1 - 1,5 ay sonra gelecek inşallah ve bu topicten sizlerle paylaşacağım.
Ama asıl önemli konu şu ki;
Çok değerli bir tüfek ustasının, çalıştığı markanın bana (müşterisine) değer verdiğini hissetmemi sağlamış olması.
Evet bizim ülkemizde bir beretta, benelli, browning,perazzi yok belki ama yüreği ile bizim kesemize göre, meramıza göre, kısacası bize göre tüfekler yapan hem de çok iyi yapan ustalarımız ve markalarımız var.
Bakın bu yazıyı tüfeğimin fabrikadan gelmesine daha 2 ay varken yazıyorum. Çünkü biliyorum ve inanıyorum ki, o alın teri döken, telefonla tekrar arayıp benim çıkarımı düşünen ellerden ömürlük bir tüfek gelecek.
Güzel yüreğine, sabrına, emeğine ve tüm mesai arkadaşlarına sonsuz teşekkürler Zeynel Ustam...
Akıttığın her damla ter önce sana ve sevdiklerine sağlık olsun, sonra kesene altın olsun.
Bugün hep gülümsememi sağlayan ve bana huzur veren bu güzelliği sizinle de paylaşmak istedim.
Anadolu'yu ve Anadolu insanını çok seviyorum.
Sağlığınız daim tüfeğiniz yerli marka olsun. Ustalarımıza ve markalarımıza destek olalım.
Saygılarımla.
Tüfeklerim (Kumalarım)