İnt. bağlantısındaki sorun nedeniyle filmi izlemedim.
Eminim etkileyicidir.
HES lere karşı olan arkadaşlara saygı duyuyorum.
Nükleer Santrallere karşı olan arkadaşlara da saygı duyuyorum.
Bulgaristandan doğalgaz ithal edip, elektrik üretmemize karşı olan arkadaşlara da saygı duyuyorum.
Elektrik kesintilerine sinir olan, elektrik fiyatlarını çok yüksek bulan arkadaşlara da saygı duyuyorum.
Gerçek şu, gelişen ülkemizin enerjiye ihtiyacı var.
Bunun için Hes lerle, nükleer santrallerle üretim yapacağız.
Avrupanın güçlü ülkelerinin yaptığı gibi.
Bizim karşı olduğumuz şey, HES yada Nükleer santraller değil, bunların yapımında doğal yaşama maksumum özeni göstermeyen zihniyet olmalı, doğal sazlıkları kurutan, çevreyi atıklarıyla kirleten işletmelere göz yuman zihniyet olmalı.
Dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri ve en derin nehri Çoruh'un ( Amazon Nehrinden sonra dünyanın debisi en yüksek 2. nehri) Üzerinde bu zamana kadar Hiç HES kurulmamış. Hiç elektrik üretimi yapılmamış, sulamada verimli kullanılmamış, Rusya dan elektrik ithal etmişiz, bulgaristandan elektrik ithal etmişiz. Bunu da doğru bulmuyorum.Kalkınmayla çevreyi korumayı aynı anda başarabileceğimizi düşünüyorum.
Bunun için de ikisine de karşı ya da düşman olmamak lazım.
Çevre duyarlılığı ile gelişmeyi birlikte kabul etmek lazım.
Ülkenin sorunlarını görmezden gelip, HES lere karşıyım, nükleere karşıyım demek, en hafif tanımıyla kolaycılıktır.
Bana katılmayan arkadaşlara da saygı duyuyorum
Umarım onlar da kendisi gibi düşünmeyenlere saygı duyuyorlardır.
Evet bu yorumu can-ı gönülden destekliyorum.
İstanbulda yaşıyorum, Küçükçekmece gölü yemyeşil içinde canlı barınmıyor nerde ise, kimyasal sanayi atıklarından dolayı.
Trakyadaki ergene nehri ve bir çok dere de kimyasallardan içinde canlı barındırmıyor.
Nerede belediyeler takibini yapıyor mu? Arıtma tesisleri var mı yok mu inceliyor mu ?
Geçen hafta 12 saat elektrik kesildi İstanbul gibi merkezi yerde herkes ayaklandı.(Ben dahil)
Arıza santralleri kitlendi. Esnaf bu devirde böyle olur mu ?
Üretim durdu,dijital hayat kesildi vs vs.
Taktık lap topumuza vınn ımızı ama batarya bitti bir süre sonra elektrik olmadığı için şarj edemedik.
Acaba enerjiyi nasıl elde edeceğiz, nükleer santral yapmayın sakın haaa, Avrupa da dolu.
Hes kurma onu kurma bunu kurma.
Diğer devletler ilerliyor biz ne yapacağız duracakmıyız ?
Etrafımız yemyeşil olacak Hes imiz,nükleer santralimiz olmayacak, gaz lambası ve mum yakarak mı aydınlanacağız.
Ki onları bile enerji ile işleyerek elde ediyoruz.
Üretim nasıl sağlanacak yeldeğirmenleri ile mi ?
Türkiye de nüfus her sene 1 milyon artıyor,istihdamı ne ile sağlayacağız.
Çevreyi tahrip etmeden buna dikkat ederek enerjimizi elde etmeliyiz.