Gönderen Konu: LÜTFEN OKUYUNUZ ÖNEMLİ BİR KONUDA BİLGİNİZİVE YORUMLARINIZI ALMAK İSTİYORUM  (Okunma sayısı 2418 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Süleyman DARI

• *
SEVGİLİ arkadaşlarım köpeğimi sütten kestim göğüslerinin tekrar eskisi gibi olması için napmam lazım sizden yardım bekliyorum?
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2011, 02:56:58 Gönderen: Süleyman DARI »
Süleyman DARI
24\10\1978
KONYA

Çevrimdışı Mustafa ÇEKKAŞ

• *
saygılar oncelıkle köpeğiniz kısa bır sure sonra kendını toplayacaktır buda goguslerının eskı hale gelmesı demektır ozel bır caba sarf etmenıze gerek yoktur bence ...
Mustafa ÇEKKAŞ
1987 MANİSA

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
Sizin birşey yapmanıza gerek göğüsler zamanla çekilip eski halini alacaktır. Veterinerlerimiz detaylı bir şekilde olayın bilimsel açıklamasını yaparlar
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• *
Ben yazılan iki yoruma katılmıyorum.Öncelikle ne zaman kestiniz bu olayı yani yavrular kaç günlükken , annenin süt olayı tamamen boşalması gerekir,buda güne bağlıdır . su ve sirkeli su ile meme bölgesine yapacağınız kompresyon yardımcı olur bu işe ,tabiki bunlar tecrübelere dayalı bilgiler,bu konuda ehliyetimiz yok arkadaşım ,ehliyetli arkadaşlarımız bilimsel olarak  gereken cevabı verirler , saygılarımla..
Özkan BAKIR
1958 Akhisar _Manisa

Akhisar avcılık,atıcılık,amatör balıkçılık ihtisas spor kulübü genel sekreteri

Sütten kesilmeden sonra memeler zamanla çekilerek eski haline dönerler. Ancak kendi kendini emen, memelerini yalayan köpeklerde bu durum daha uzun sürebilir. Soğuk kompresler yapmak, papatya çayı gibi bitkisel çayla meme büzüşmesini hızlandırabilir. Meme iltihabı ya da mem tümörlerinde memelerde şişlik durumu kalıcı olabilir. Böyle durumlarda hekimin görmesi iyi olur. Hemen ava gidecek memeleri bir an önce küçülmesi gereken köpeklerde galastop isimli ilaç süreci hızlandırır. Ancak ülkemizde satılmaz.
Doç.Dr. Yunus ÇETİN (Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı)
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Burdur.