Bu gün epeyce bir fişek yaktım. Tüfek ile ilgili ilk izlenimlerim rahat oluşu ve sağlamlığı. Güven veriyor agır dolularda bile dipcik omzu fazla zorlamıyor. Direk "tavsiye ederim alın" diyemeyeceğim çünkü daha avda görmedim. Yalnız şunu rahatlıkla söyleyebilirim 1 saat içinde yaklaşık 3 kutu hafif 2 kutu ağır dolu attık hiç takılma veya sekme yapmadı. Yeni oluşundan da kaynaklanabilir bu durum ilerleyen zaman gösterecek. Ha bu arada hafif dolu ağır dolu kavramı benim için 34gr seviyesi ile başlıyor.34 ve altını hafif olarak tabir ediyorum ve gaz pistonunu light kullanıyorum.
Bazıları gibi camur testi su testide yapmadım, yapamadım, kıyamadım. Zaten ne işi var tüfeğimin çamurda. Olaki ayağım takılsa düşşem ve aynı zamanda avı görsem emin olun önce tüfeğimi temizlerim, bakarım bir yerinde çiziği göçüğü varmı
. Ben deki avcılık bu cizgide devam etmekte.
Neyse kullandığım dolular ağaşıda. Hangisinden kaçtane attığımı söyleyemem secere tutmadım ama dediğim gibi 3 kutu hafif 2 kutu ağır demem yeterli olacaktır umarım.
B&P Pellagri F2 Sub Sount 24gr 7,5no (24 gram bunu bulabildim bir tek)
Sterling Exculisive Series 28 gr 10no
Sterling Exculisive Series 30 gr 10no
Sterling Exculisive Series 32 gr 8no
Sterling Exculisive Series 34 gr 8no
34 gramdan sonra mekanizmayı riske atamamak için gaz piston kolunu çevirerek magnum yaptım.
Winchester Super Speed 36gr 6no
RC 40 Magnum 40gr 4no
RC 50 Magnum 50gr 2no
Namlu ısınmasını kontrol edemedim zira hava çok soğuktu ısınmaması veya ısınıp soğuması çok normaldi bu havada. Ama şunu söyleyeyim 1 saat içinde yapılan atışlar sonunda elle yarım yamalak hissedilir hafif bir ısınma söz konusu idi.
Ne yazık ki fot.makinasını deneme heyacanıyla yanıma almamışım. Zaten deneme yaptığımız yerde Rize'nin yeşili ile mavisinin iç içeğirdiği güzel manzaralı bir yer değildi. Mezbahane altı belki bir kaç iri kıyım fare görür atarım diye gittiğim görece şehirden uzak sesin kimseyi rahatsız etmeyeceği bir yerdi.
Kısaca atışlarımda herhangi bir sıkıntı yaşamadım hem seride hemde hedefe atışlarım ( hedeften kastım dere kenarında bulduğum paslı tenekeler ) iyiydi diyebilirim.
Tüfeğin artıları; ağır dolularda bile insanı yormaması, Hafifliği,sağlam duruşu ve güven verişi.
Tüfeğin eksileri; Arkadaşlarıma göre artı, bana göre eksisi gaz pistonunun light ve magnum olarak ayarlanabilmesi. Bu belki mekanızmanın, hem çok hafif doluları atmasını sağlarken hemde agır dolularda zarar görmemesini sağlıyor olabilir, tüfeğin mekanizma ömrünüde uzatabilir fakat ağırdan hafife veya hafifden ağıra geçmek için kundağı sökmek benim için bir handikap.Bir diğeride mekaniklere göre gazlıların temizlikde daha özen istemesi.
Bir iki av yaptıktan sonra size alınırmı alınmazmı yorumunu daha kesin yapabilirim. Şimdilik bu kadar.