Gönderen Konu: ATA ARMS SÜPERPOZE ÇELİK KASA  (Okunma sayısı 40302 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hünkar_Kayseri

• Ziyaretçi
Ynt: ATA ARMS SÜPERPOZE ÇELİK KASA
« Yanıtla #25 : 01 Nisan 2013, 23:19:42 »
yerli tüfekte YILDIZ markanın üzerine tanımam.

Çevrimdışı İsmail SEFER

• *
« Yanıtla #26 : 17 Mayıs 2013, 11:40:44 »
Çelik kasa ile alimünyum alaşımlı kasa arasındaki 300-500 gr lık farkı avcı arkadasların neden büyüttüklerini anlamıyorum.. zaten üzerlerine okadar fişek alıyorlar av yeleği ,su,vurulan kuşların ağırlığı vs. onların agırlıkları düşünülmüyor da neden 300-500 gr lık tüfek agırlıgı dikkate alınıyor anlamıyorum.. halbu ki çelik kasaların sağlamlıgı,dengeli atışı bilindigi halde..bana göre tüfek alacak arkadasların çelik kasadan baskasına bakmaması lazım... ben avcıyım dıyecek adam 10 km de yürür sırtın da 10 kg yük de tasır.. 300-500gr mın lafı olmaması lazım..
  • Huğu Renova 12 ga 71 cm
  • Huğlu 104A 12 ga 76 cm
İsmaiL SEFER
1986 Vatan ANTALYA - Mekan ISPARTA

Çevrimdışı Burak GAZANHAN

• *
« Yanıtla #27 : 17 Mayıs 2013, 18:10:07 »
arkadaslar bence yerlı pozelerde huglu 103 fe nın uzerıne tufek yok desek yerıdır kendım kulanıyorum herkese tavsıye ederım. daha once sarsılmaz bellum da kullandım ama huguludakı zevkı hıc bırınde alamadım ınsana gercekten guven verıyor. herkese selamlar bu benım sahsı fıkrımdır tabıkı.
Burak GAZANHAN
1979 İZMİR

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 23 Mayıs 2013, 20:22:10 »
Çelik kasa ile alimünyum alaşımlı kasa arasındaki 300-500 gr lık farkı avcı arkadasların neden büyüttüklerini anlamıyorum.. zaten üzerlerine okadar fişek alıyorlar av yeleği ,su,vurulan kuşların ağırlığı vs. onların agırlıkları düşünülmüyor da neden 300-500 gr lık tüfek agırlıgı dikkate alınıyor anlamıyorum.. halbu ki çelik kasaların sağlamlıgı,dengeli atışı bilindigi halde..bana göre tüfek alacak arkadasların çelik kasadan baskasına bakmaması lazım... ben avcıyım dıyecek adam 10 km de yürür sırtın da 10 kg yük de tasır.. 300-500gr mın lafı olmaması lazım..

sırtda yük taşımayla ellerde yük taşımak çok farklıdır... 20 numarayı niye icat etmişlerki av vuramasınlar diyemi....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı İsmail SEFER

• *
« Yanıtla #29 : 27 Mayıs 2013, 11:10:23 »
ben şahsi fikrimi söyledim birol bey benım yasım 27 benim tufegım 104 A 3430 gr ben rahatlıkla tasıyorum tasıyamayacak olanlar gıtsın 20 kalibre alsın
  • Huğu Renova 12 ga 71 cm
  • Huğlu 104A 12 ga 76 cm
İsmaiL SEFER
1986 Vatan ANTALYA - Mekan ISPARTA

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #30 : 27 Mayıs 2013, 14:05:29 »
Atanın 61 namlu çelik kasa tüfeğini kullanıyorum.Beklentilerimin altında kaldı.Yapılan yorumlar ve reklamlar sonrası beklentilerimi fazla yüksek tuttum heralde.Ağırlık konusunda sabah 8 akşam 3-4 arası av yapan birisi olarak benim için 100 gr bile önem taşıyor.Çünkü askı kayışı kullanmıyorum.3 kg tüfek bir saat sonra 3100 iki saat sonra 3200 üç saat sonra 3300 diye gidiyor ve sonuçta atış kondisyonunu direk olarak etkiliyor.

Çevrimdışı Murat YILMAZ 61

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 16 Aralık 2013, 17:45:36 »
Bende süperpoze düşünüyorum hemen almayacağım gelecek sezon için .. ata çelik kasa yada huğlu s12e arasında sizce hangisi arkadaşlar .
1983   ist -  Trabzon

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 16 Aralık 2013, 19:09:42 »
Atanın 61 namlu çelik kasa tüfeğini kullanıyorum.Beklentilerimin altında kaldı.Yapılan yorumlar ve reklamlar sonrası beklentilerimi fazla yüksek tuttum heralde.Ağırlık konusunda sabah 8 akşam 3-4 arası av yapan birisi olarak benim için 100 gr bile önem taşıyor.Çünkü askı kayışı kullanmıyorum.3 kg tüfek bir saat sonra 3100 iki saat sonra 3200 üç saat sonra 3300 diye gidiyor ve sonuçta atış kondisyonunu direk olarak etkiliyor.
Çok doğru katılıyorum.
İsmail Sefer kardeşim şahsi fikrine kimse karşı çıkamaz ama bu böğle yani 300 500 gr ne  demek akşama kadar gezince bilsen. Ama sana sorun olmuyorsa ALLAH kollarına zeval vermesin maşallah yanlış anlama dediklerimi  kimseyle gereksiz polemiklere girmek istemem.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 16 Aralık 2013, 19:30:05 »
Bu arada ATA poze hakkında bende şikayetler duydum hatta av bayiiliği yapmış biri olarak sattığım ata marka silahların otomatikte olsun pozede olsun epey şikayet oldu fabrikaya gönderdiklerim oldu atada tavsiye edebiliceğim tek silah ata neo y.otodur gazlıları av vuruş gücü çok silahtan zayıftır. ama bu herkez için geçerli değil çünkü insanların çoğu  ellerindeki silahtan daha iyisi yok gibi konuşuyor ne kullanırsa onu met ediyor benim kullanmadığım silah kalmadı yerli ithal buna göre diyorum yazdıklarımı ve atadan daha iyi olarak illa belirtmek istiyorsanız Cihan bey evet webley scut akus akdaş yıldız huğlu bana göre kesinlikle atadan daha iyi ve etkili
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 16 Aralık 2013, 20:01:42 »
arkadaslar herkes kendi zevkine ve butcesine gore tufek secer vurmayan oldurmeyen tufek olmaz
dogru fisek secimi ve sapini duzgun tutunmu isi bitirirsin
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 16 Aralık 2013, 20:38:21 »
Ben huğlu koparatif al derim..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #36 : 16 Aralık 2013, 20:55:05 »
bende ata çelik kasa kullanmış birisi olarak,
fedaral 7.5 ve 5 numara harikalar yaratır.3 ve 4 şokla. yıkkını çok güzeldir.ama kronik sorunu çift patlatma vardır.
surata güzel oturur.enjektörler yağsız kalırsa çıkarmama sorunu vardır.ben sırf bu sebeplerden dolayı elden çıkardım.çok büyük dolular atılmayacaksa aliminyum önerilir. 
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Murat YILMAZ 61

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 16 Aralık 2013, 21:04:47 »
bende ata çelik kasa kullanmış birisi olarak,
fedaral 7.5 ve 5 numara harikalar yaratır.3 ve 4 şokla. yıkkını çok güzeldir.ama kronik sorunu çift patlatma vardır.
surata güzel oturur.enjektörler yağsız kalırsa çıkarmama sorunu vardır.ben sırf bu sebeplerden dolayı elden çıkardım.çok büyük dolular atılmayacaksa aliminyum önerilir.
Bu yorumunuz çok yardımcı oldu teşekkürler.. Bende bir arkadaşımda denedim bir kaç ay önce ozamanlar poze düşünmediğim içinde çok fazlada incelemedim ama tetik yolu çok pürüzlü geldi bana yani kıtır kıtır pürüzlü şekilde..Birde tüfek yeni olduğundan olabilir mekanizma açılması biraz sertti .Yalnız poze hakkında hiç bir tecrübem olmadığınıda aktarayım .
1983   ist -  Trabzon