Gönderen Konu: ATA ARMS SÜPERPOZE ÇELİK KASA  (Okunma sayısı 40303 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihan AYDEMİR

• *
  • kurzhaar hastası..
ATA ARMS SÜPERPOZE ÇELİK KASA
« : 16 Şubat 2011, 23:19:21 »
Saygıdeğer abiler atanın çelik kasa pozesini almayı düşünüyorum,bu modelle ilgili yorumlarınızı bekliyorum ..
Cihan AYDEMİR
A Rh + 1984 MANİSA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ATA ARMS SÜPERPOZE ÇELİK KASA
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2011, 23:20:44 »
ata poze düşünenlere yeni modellerini beklemelerini öneriyorum...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Cihan AYDEMİR

• *
  • kurzhaar hastası..
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2011, 23:22:59 »
yeni modelleri derken biraz daha açabilir misin?mevcut modelleri nasıldır?
Cihan AYDEMİR
A Rh + 1984 MANİSA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2011, 23:28:46 »
valla buzamana kadar ahımşahım harika tüfek yapmışlar diyeni duymadık.....ufaktefek sorunları oldugunu netten okuyoruz....
iki yıl önce armer av bayisinde bende inceledim..açıkçası begenmedim...fiyat olarakda o paranın tüfegi degil....tabiki bana göre....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Cihan AYDEMİR

• *
  • kurzhaar hastası..
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2011, 23:37:25 »
şuan da yerli üretimlerin arasındaki ahım şahım markalar hangileri onları öğrenebilir miyiz?
Cihan AYDEMİR
A Rh + 1984 MANİSA

Çevrimdışı Erol SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 17 Şubat 2011, 00:19:05 »
Yorum istemişsiniz arkadaşta görüşünü söylemiş.
Sadece olumlu yorumları istiyorum diye belirtebilirsiniz.
Erol SARI
1976 KONYA

Çevrimdışı Hakan DEMİRCAN

• *
« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2011, 12:50:40 »
Cihan Bey,
Kullanıcı yorumu dediğiniz için yazmadan geçmiyorum. Ben Atanın çelik kasa ( black ) süperpozesini kullanıyorum. Geçen sene sezon başında almıştım. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, ha beretta ha ata; kalite,işcilik ve kullanım rahatlığı açısından hiç bir fark yok. 71 namlu için ağırlık çelik kasa olanda 3450 gram, bu ağırlık namlu boyuna göre Alüminyum alaşımlı kasada 3100 gramlara iniyor. Gerek bıldırcın çulluk ve gerekse keklik ve ördek avlarımda çok memnun kaldım, bu model için ataya kefilim.
« Son Düzenleme: 27 Mart 2012, 22:53:07 Gönderen: Hakan DEMİRCAN »
TRABZON / 1975

Çevrimdışı Cihan AYDEMİR

• *
  • kurzhaar hastası..
« Yanıtla #7 : 17 Şubat 2011, 20:55:49 »
Hakan bey ilgin için teşekkür ediyorum,farklı markalara sempati duyan arkadaşlar yanlış anlamasın hemen illaki güzel yorum bekliyorum demedim sadece piyasa araştırması yapıyorum fakat reel olarak şuana kadar atadan şikayetçi olan kimseyi görmedim sadece eline alıp bakmakla nasıl iyi ya da kötü olduğu anlaşılıyor ona şaşırdım.Kullanan kişilerin yorumu hep aynı Hakan beyin yorumu gibi...
Cihan AYDEMİR
A Rh + 1984 MANİSA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 17 Şubat 2011, 21:21:00 »
cihan  alıp kullanan arkadaşlardan yorum isteyebilirsin...ben net ortamında bazı şikayetler okudum..bizzatta tüfegi elime alıp inceledim..,çelik kasaya 3.450gr yazmış hakan...bu agırlıktaysa ve agırlık sorun degil diyorsan adres belli aslında.....inşallah aradıgını bulursun.....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ümit TUNÇ

• *
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2011, 02:17:02 »
Bende iki sezondur kullanıyorum fiyatına göre daha iyi olmasını beklerdim. 66 namlu, çelik kasa, tam olarak 3170 gr geliyor,
tetik yayları çok yumuşak yerli fişekleri bazen patlatmıyor. Bir kere yere düşürdüm patladı. (horozlar darbeye pek gelemiyor demekki) benimli beyaz kaplamalı olandan kaplaması yeterinde iyi değil.
Yani benim aldığımda 1375 lira idi gravür işçiliği zaten yok, bu paraya hiç sorun yaşatmaması gerekirdi bence.
rastgele
Ümit TUNÇ
1977 TEKİRDAĞ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 21 Şubat 2011, 11:16:43 »
Bu çelik kasalarda ağırlık neden bu kadar değişken? 3,4 kilo falan olanı da var. Acaba biri av, diğeri sporting model mi? Yoksa sonradan değişiklikler yaptılar da mı ağırlığı değişti? Bu modelle ilgili çok az yorum okudum. Çevremde de görmedim.

Fişekleri patlatmıyorsa, fişek kapsüllerinde kusur yoksa, tüfekte kusur var demektir. Yere düşünce patlamaması lazım. Gerçekten yaylar veya takılma dişleriyle ilgili bir sorun olabilir. Belki imalat artığı yongalar, belki tesviyede tam düzlenmemiş köşeler, kenarlar...  Garantisi de bitmediyse fabrikada bedelsiz hallolur. Önemli kusur.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Abdullah SERİN

• *
« Yanıtla #11 : 21 Şubat 2011, 11:33:18 »
Cihan Bey,
Kullanıcı yorumu dediğiniz için yazmadan geçmiyorum. Ben Atanın çelik kasa ( black ) süperpozesini kullanıyorum. Geçen sene sezon başında almıştım. Şunu açıkyüreklilikle söylüyorum, ha beretta ha ata; kalite,işcilik ve rahatlık açısından hiç bir fark yok. 71 namlu için ağırlık 3450 gram, bu ağırlık namlu boyuna göre Alüminyum alaşımlı kasada 3100 gramlara iniyor. Gerek bıldırcın çulluk ve gerekse keklik ve ördek avlarımda çok memnun kaldım, bu model için ataya kefilim.
  Bende Ata Neo 12 kinetik var 71 namlu 3.200 gram her konuda hiçbir Avrupa tüfeği aratmıyor. Fabrikasında pozelerini inceledim. Bu kalitede yerli poze olarak sadece Akus un Webley Scott a yaptığı kasası menevişli modelini gördüm,onunda fiyatı 2.300 TL mertebelerinde.  Ayrıca aTA poze kullanan iki arkadaşım memnunlar. Saygılarımla   http://www.armer.com.tr/WEBLEY-SCOTT-12-CAL-SUPERPOZE-AV-TUFEGI-pid-14341.html
Abdullah SERİN
1956-İstanbul

Çevrimdışı Hüsameddin TEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 21 Şubat 2011, 14:32:27 »
slm

otomatik tüfek düşünürsen ata 'dan şaşma derim. süper poze alacaksanda hiç bulaşma derim. Huğlu Bana göre pozede tek markadır.

Saygılar
Hüsameddin TEKİN
1977 B RH -  Ümraniye / İSTANBUL

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
« Yanıtla #13 : 21 Şubat 2011, 19:07:45 »
Aliminyum kasalarda iğnelerin arasında pul pul dökülme olduğunu okumuştum...
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...

Çevrimdışı Hasan CATKU

• *
« Yanıtla #14 : 06 Temmuz 2011, 14:50:17 »
ata poze düşünenlere yeni modellerini beklemelerini öneriyorum...

arkadaşlar.ata süper pozeler hakkında değişik yorumlar yapılmış.bir yorumda ben yapmış olayım yaklaşık iki yıldır ata marka 71 namlu hafif alaşım süper poze kullanıyorum.çok memnunum.başımada şöyle bir olay geldi.benim kollarımdaki romatizma sorunu sebebiyle hafif alaşım tercih ettim.ama kaplamaları tahrişler oluşmaya başladı.hatta mekanizma ubuzu üzerinde temaz noktalarında ,metal talaşlar dökülmeye başladı.bu durumu fabrikaya bildirdim.tüfeği hemen yollamamı istediler.tüfeğimi yolladım tüfek ellerine geçer geçmez derhal tüfeği inceleyip bana döndüler.tüfeğin üretimden kaynaklanan bir kaplama hatası olduğunu söylediler.problemin sorunsuz halledilmesi için 2 3 hafta süre verdiler bende av sezonu açık olduğunu ve başka tüfeğimin olmadığını belirttim.firma yetkilileri tüfeği gönderelim ve gönderirken bir not düşelim av sezonu sonunda tekrar geri yollayın dediler..bende  harfiyen  öyle yaptım.tüfeği sezon sonunda geri yolladım ve aycıca tüfeğimin ubuzunun normal çelik kafa takılmasını istedim.ve itirazları olmadan değiştirdiler .bence türkiyede yerli markalarda alınabilecek en ii markadır benim kanaatimce.birde mekanizma arızaları belirtilmiş benim gerek av gerekse trap atışlarında kullandığım24 .28 .30.32.34.gr. yerli yada avrupa fişeklerde bir kereye mahsus bile bir sorun çıkarmamıştır.hatta çok yüksek gramaş atmaya gerek kalmayan çok güzel sıkısı var .bence süper poze meraklısı tüm avcılar bu tüfekle av yapmalı derim.
Hasan CATKU
1981 İZMİR

Çevrimdışı İ.Musa BAĞCILAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 13 Mart 2013, 17:05:46 »
ARKADAŞLAR NORMALDE HUGLU 5 OTOMATİK KULLANIYORUMMM ÇOKTA MEMMUNUM AMA SÜPER POZE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM HANGİ MARKA SÜPER POZE TERCİH EDERSİNİZ AVCI ARKADAŞLARIM YARDIMINIZI İSTİYORUMMM
1984 adana

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 13 Mart 2013, 18:46:13 »
 O0 O0 bir huğludan daha iyisi 2 huğludur ....  O0 O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 13 Mart 2013, 19:20:51 »
huğlu ama hangi huğlu ?  adında huğlu olan bir sürü marka var..olmayan yine  huğlu da faaliyet gösterenler var. eskiden olsa tekti..kooperatif derdik şimdi öylemi ?
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 13 Mart 2013, 20:17:04 »
şuan da yerli üretimlerin arasındaki ahım şahım markalar hangileri onları öğrenebilir miyiz?
bence bir sarsılmaza bak yıllardır kullananlardan hiç sorun duymadım
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 13 Mart 2013, 22:50:01 »
Tüm yorumları keyifle okudum..4 senedir kullandığım için yazıyorum ve hem işçilik olsun hem kalite olsun hem hafiflik olsun hem grupman olsun hem servis ağı olsun kanaatimce süperpozede YILDIZ I tek geçerim....Gerçekten muhteşem bir poze...Dehşet bir grupmanı ve etkili saçması var...Poze alacak arkadaşlara ısrarla YILDIZ derim...4 senedir tek bir problem yaşamadım şükür...66 namlu mobil şok ejektör tek tetik modelini kullanıyorum...Selametle kalın...
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
« Yanıtla #20 : 14 Mart 2013, 00:39:01 »
tam olarak 1.5 senedir kullanıorum atanın çelik kasasını ve her hafta sonu cumartesi pazar olarak eksiksiz ava gittim ve bir hatasını görmedim ne fişek şeçti ne kendi patlattı ve çelik kasa tüfekler içinde alabileceğin en hafif tüfeklerden biri, kullanan biri olarak beinm düşüncelerim bunlar
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Ali ÖZKİRİŞÇİ

• *
« Yanıtla #21 : 14 Mart 2013, 09:26:04 »
2 yıl kullandım harika bir tüfek özellikle keklik avında ben kanat kırıkları hariç bıçak kullanmadım
Ali ÖZKİRİŞÇİ
1985-.......

Melikgazi /KAYSERİ

Çevrimdışı Fatih KARAKOÇ

• *
« Yanıtla #22 : 14 Mart 2013, 10:19:31 »
gecen sene ATA SUPER POZE MP BORE 66 NAMLUSUNU aldım.memnun kalınmıyacak bir tüfek degil.kesinlikle tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 14 Mart 2013, 10:23:49 Gönderen: Fatih KARAKOÇ »
  • Ata mp bore poze
  • Beratta 1200 gs
  • Belçika çifte 16 call

Çevrimdışı Musa BALLI

• *
« Yanıtla #23 : 01 Nisan 2013, 23:15:55 »
Peki, bana 66 cm namlu hafif kasayı tavsiye edebilen var mı? Bir arkadaşta var satmayı düşünüyor,  almayı düşünüyorum, ama terettüdlerim var. hangi fişekle randuman veriyor, teşekkür ederim.
Musa BALLI
1973-Antalya

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
« Yanıtla #24 : 01 Nisan 2013, 23:17:59 »
Peki, bana 66 cm namlu hafif kasayı tavsiye edebilen var mı? Bir arkadaşta var satmayı düşünüyor,  almayı düşünüyorum, ama terettüdlerim var. hangi fişekle randuman veriyor, teşekkür ederim.

ben çelik kasasını tercih ettim.Mirage fişek sanki bu tüfek için yapılmış...
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...