Ben bu tüfeği almaya karar vermiştim. Fakat bu mesajlardan sonra bilemiyorum. Hangi tüfeği seçeceğimi de bilmiyorum.
Yeni alınan 3 stoeger tüfeğin üçünün de arızalı olması mümkün müdür?
Ayhan Bey sizin mesajlarınız mantıklı değil, 26 haziranda komando av'a gittim, sahibinin M3500'den haberi yoktu. Benim yanımda aradı, tüfekleri istedi.
Daha önce fabrikayı aradım, fabrikadan alamayacağımı, bayilerden istek yaptırmamı, böylece bayilere gönderebileceklerini söylediler. Yani fabrikası da bayilerde bu tüfeğin olmadığını söyledi.
Siz diğer başlığa yazdığınız mesajda ''tüfekleri nereden aldığım bana kalsın'' gibi bir şey yazmışsınız. Buraya ise ''Balıkesir'den getirtiyoruz'' şeklinde yazmışsınız.
Balıkesirde Bayi olduğunu yukarıdaki mesajda ben yazdım.
Yine buradaki mesajınızda bir tutarsız cümle daha var. ''Piyasa M3500 kaynıyor'' şeklinde yazmışsınız. Ben iki haftadır bakıyorum, İstanbul'da neredeyse bütün av bayilerine gittim, bir tane görmedim.
Lütfen mesajları yazarken dikkatli olalım. Eminönü'de gittiğim bir av bayii, 1985'den beri Sirkeci'de bayilik yaptığını ve 89mm yatak ilk defa duyduğunu söyledi. Kulaklarıma inanamadım.
Bu işi senelerdir yapan insanların bilgileri çok eksik, gördüğüm bu...Hepsinin ağzından aynı cümleyi duyuyoruz :''Huğlu'dan şaşma''. 89mm yatak ilk defa duyuyorum diyen adamın sözüne nasıl inanacağız.
İstanbul'da gittiğim bayilerde gördüğüm, ellerinde kalan tüfekleri müşteriye kakalamak isteyen tipler...Benim tüfek alma iznim çıktı. Fakat karar veremiyorum.
Bu konuda bilgisi olan katılımcılardan yardım talep ediyorum. Zamanınız varsa karşılaştırmalı olarak lütfen marka ve model tavsiye ediniz.
Tüfeği, avlanmak amacıyla değil, sadece güvenlik amacıyla almak istiyorum. Kendim İstanbul'da ikamet ediyorum, Trilye'de bir meyve bahçem var. Her zaman gidemediğimden bu bahçedeki meyveler zamanı gelince, hırsızlar tarafından çalınıyor. Polise, jandarmaya defalarca şikayette bulunduğumuz halde hiçbir sonuç alamadık. Hatta jandarma kendi malınızı kendiniz korumalısınız dedi.
Bu sene gidip bahçemde kalmayı ve meyveleri kendim hasat etmeyi düşünüyorum.
Bu sebeple acil tüfek almak istiyorum. İstediğim, çok fişek kapasitesine sahip , kıstırmayacak, tutukluk yapmayacak bir yarı otomatik. İki tüfek de olabilir. Biri 89mm yataklı, uzun namlulu bir otomatik yada pompalı.
Diğeri 76 mm yataklı, kısa namlulu 7+1 ...
Bu konuda, deneyimli katılımcıların yardımlarını bekliyorum...Teşekkürler...