Ynt: neo12 izlenimler
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2009, 21:32:08 »
Alıntı
Saçma sıvazlanması,tüm tüfeklerde olabileceği gibi,namlu içi yeterince tesviyelenememiş ve adi mühimmat kullanılmış tüfeklerde daha belirgindir..
Şimdi burdan,bazı arkadaşlar değişik fikirler ortaya atabilir ve konu polemik konusu olabilir..Ama sıvazlanma nedeninin başlıca faktörü budur..
Bu arada,3 adet(biri slug namlu) Ata Neo12 tüfeği pür dikkat inceledim..İzlenimlerimi paylaşmak istiyorum..
1)Namlu kepi kısa tutulmuş ve hızla gelen boş kovan tablasının çarpıp dışarı çıktığı tırnak alüminyum gövdeye cıvata ile tutturulmuş..
Bana göre;maalesef Stoeger namlu kepi sistemi uygulanmış..Ben kendi adıma,yarıotomatik tüfek yapan yerli firmalarımızın ilerleyen zamanlarda,bu fantaziden vazgeçeceklerini düşünüyorum..
2)Mekanizma kapak takımını çekip,namlu kepi ve devamındaki kubuz birleşimine bakıldığında,maalesef Ata gibi ülkemizin gözde bir firmasına pekte yakışmayan çapaklar gözardı edilecek gibi değil..
3)Kubuz üstündeki nişan şeridi ile namlu üstündeki bantın açısı berbat..Düzgün bir mastar,mastar yoksa 20cm lik düzgün bir plastik cetveli,10cm si kubuz üzerindeki nişan şeridine,diğer 10 cm side bant üzerine gelecek şekilde koyup,cetvelin tüfeğe temas eden yüzeyinde jilet gezdirirseniz,kubuz ve namlunun birleştiği noktanın çukurda kaldığını göreceksiniz..Bu açı bozukluğu,tüfeği yüzleyincede anlaşılabilecek kadar bariz maalesef..
4)Slug namluda gezin kubuza mesafesi iyi düşünülmüş..Ancak gez çok geniş..Hızlı atım sağlatabilir kullanıcısına..Ancak keskin bir atış asla..
Eksik gördüğüm ve paylaştığım tüm bunlar,benim kişisel görüşlerimdir..Ata,ülkemizin prestijli firmalarından biridir..İşte bu nedenden dolayı da,bu eksikler burada yazılır çizilir..Daha iyisi olabilirdi..
Selamlar..
Moderatöre Bildir Logged
Durhasan GÖNEN
1977 Silifke/MERSİN