Gönderen Konu: cokk acil msjınızı beklıyorum  (Okunma sayısı 2736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÇEKKAŞ

• *
cokk acil msjınızı beklıyorum
« : 03 Şubat 2011, 09:03:52 »
sevgili avlak forum dostları gune boyle bır konu ıle baslamaktan nefret edıyorum ama mumkun oldugunca kafamdakı sorulara cevap bulmaya calıstıgım ıcın yardım ve onerı beklıyorum.gecen konu da belırttıgım uzere kopegımın ayagı kırıldıktan sonra o ayagı sadece patısı dısarda kalacak sekılde alcıya aldık  bugun 7.gun fakat dun gece patisinde bı sıslık meydana geldı ve patısı buz gıbı ıdı. veterıner hekim arkadasımı arayıp durumu anlattım.gelıp baktık alcının o kısmını cok sıktıgımızı dusunerek patının uzerını bıraz actık ( kırık dırsek eklemının uzerınde ıdı) devamında masaj yaptım . sıslıgı alması ıcın kortızon ıgnesı ıle antıbıyotık ıgne yaptık. ve bıraktık. 2 saat snra tekrar masaj yaptım .sabah baktıgımda halen sıslık devam etmekte fakat ayak vucut sıcaklıgına kavusmustu. sımdı sızce sorun ne olabılır ,?
Mustafa ÇEKKAŞ
1987 MANİSA

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
Ynt: cokk acil msjınızı beklıyorum
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2011, 16:56:19 »
muhtemelen bandajın sıkmasına bağlı olarak hiperemi ve ödem şekillenmiştir.şişliğin geçmesi biraz zaman alabilir(1-2 gün) şiş olan bölgeye günde 3 kez lasonil jel sürerseniz şişlik daha kısa sürede iner.
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

• *
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2011, 20:25:03 »
cok tesekkur ederım dun gece hekım arkadasımla bırlıkte alcıyı soktuk sıslık ınene kadar bekledık bugun tekrardan alcı yapacagız sızce bı sakıncası olur mu bu duurumun ayrıca tesekkur ederım bılgılendrdgnız ıcın
Mustafa ÇEKKAŞ
1987 MANİSA

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2011, 16:34:30 »
şişlik indiyse sakıncası olmaz fakat bandajın çok sıkı olmamasına dikkat edin
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Tolga KESKİN

• *
« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2011, 17:29:12 »
Lasonil jel şu an piyasada yok.Ancak yerine hirudoid jel kullanılabilir.
Tolga KESKİN
1977 UŞAK

Uploaded with ImageShack.us

• *
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2011, 08:58:40 »
şişlik indi vermıs oldugunuz jel isminide aldım herhangı bır sıslık anında tekrar kullanacagım ayrıca yapmıs oldugumuz bandajı benım haylaz agzı ıle cıkarttı bunun yanısıra veterıner hekım arkadasım dedıkı kemık yerıne oturmus kaynamaa baslamıs fakat tam anlamı ıle ıyılesmıs ve sertlesmıs denılemez dedı . bır kat daha alcı yaptık o kdar yemesınde ıcmesınde nesesınde hıc bır problem yok sımdılık ama ayak uzerıne hıc basmaya calısmıyor muhtemelende korktugu ıcın sanırım ..ilgilerinize cok tesekkurler
Mustafa ÇEKKAŞ
1987 MANİSA