Gönderen Konu: Setetr  (Okunma sayısı 3787 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetyaman

• Ziyaretçi
Setetr
« : 30 Ocak 2011, 13:42:03 »
bende 2,5 aylık bir setter var ve kabız oldu daha sonra birkaç veterinere danıştım zeytinyağı içirmemi söyledi fakat sonuç alamadım. bende tıp doktoru arkadaşımı aradım ve duphalac şurup vermemi söyledi şimdi köpeğim düzeldi. artık sütü kesmeimiyim ?????

Çevrimdışı Mustafa ÇEKKAŞ

• *
Ynt: Setetr
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2011, 09:23:53 »
öncelikle merhaba 2.5 aylık kopegınız kabız olmus ama neden dolayı kabız oldu oncelıkle bunu cozmek daha makuldur aslında ayrıca benim fikrim yavru köpeğin cinsi ne olursa olsun 4ile 5 ay ına kadar normal besinlerin yanında kemık gelısımı  ve kalsiyum ıhtıyacı için süt faydalı dıye ınanıyorum.tabıkı bunu yaparken her ogunun sutten olusmasını soylemıyorum. sadece sutun tamamen kesılmemesı gerektgını anlatmaya calısyorum.Umarım bırdaha hıc hastalık bulmaz dostunuza omur gecırmenız temennısıyle..
Mustafa ÇEKKAŞ
1987 MANİSA

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2011, 10:32:57 »
ana sütüyle mi besleniyor köpeğiniz yoksa kendinizmi veriyorsunuz kendiniz veriyorsanız kese bilirsin yavru köpek mamasına geçin vede takfiye olaraktanda cocuklara verilen devamlılık maması vardır toz halınde onlada takfiye yapın çok iyi geliyor yavruya 1 yaşına kadarda hep yavru maması verin aşılarını yaptırmayı unutma kemik gelişimi için takviyeler ver bunlar çok önemli gelişim için
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

ahmetyaman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2011, 11:17:37 »
tavsiyeleriniz için çok çok tşk ederim. ben sütü tamamen kestim ama uyarılarınızı dikkate alacağım. fakat benim köpeğimin kabız olmasının nedeni direk mama veriyor olmam galiba duphalac şurup tavsiye etti doktor arkadaşım kullandım ve sonuç aldım dışkısı yumuşadı hatta sıvı hale geldi ama yine de ağlaması devam ediyor alışkanlık yapmış olabilir mi?

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2011, 11:33:02 »
kardeş çok yavru yetiştirdiğim için bildiğimi düşünüyorum hakkını helal et.sütü 4-5 aylık olana dek vermen köpeğin hayrına olacaktır ancak çok küçükken 1/3 sonraları1/4, oranında süte su kat çünkü inek sütü köpeğinkinden yağlı ve ağır olduğundan ayak bileklerinde süt eğrisi yani çarpıklık yapar.ama sütü yemek mama vs verdikten ve açlığı geçtikten sonra ver ki diğer yemekleride yemiş öğrenmiş olsun .ha bide benim taktiğim şudur; yağlı ,etli, sütlü yiyeceği yavan ekmeğe katma köpek açken sade ekmek ver biraz , sonrada yağlı sütlü vs. ver.buşekilde yedirirsen iddia ediyorum elma armut dahi yer yemek seçmez aç kalmaz.sayğılar.
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

ahmetyaman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2011, 15:10:42 »
değerli bilgileriniz için tşk ediyorum. benim 20 yıldır halimdi köpek yetiştirmek nasip bugüne imiş o yüzden çok soru sorup çok öğrenmek istiyorum sizin gibi tecrübeli arkadaşların yardımı ile inşallah güzel bir köpek olacak

ahmetyaman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 04 Şubat 2011, 00:48:15 »
arkadaşlar kusura bakmayın çok soru soruyorum ama köpeğim hala kakasını yaparken ağlıyor çaresiz kaldım

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #7 : 04 Şubat 2011, 16:21:33 »
merhaba Ahmet Bey öncelikle köpeğiniz 2.5 aylık olduysa ve gelişimi normalse sütü kesebilirsiniz yavrunun uzun süre süt ile beslenmesi ishale yol açabilir
yavrunuzun sağlıklı gelişimi için 1 yaşına kadar yavruyu premium veya superpremium puppy mama ile beslemeniz  gerekir eğer mama ile beslemiyorsanız et suyu,kaynatılmış et gibi proteinden zengin gıdalarla beslemelisiniz
köpeğiniz defekasyonda sancı çekiyorsa sindirim sisteminde problem olabilir en kısa zamanda hekime götürmenizi tavsiye ederim
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

ahmetyaman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 04 Şubat 2011, 23:48:40 »
ilginize tşk ederim
bugün veteriner hekime götürdüm. anal keselerini boşalttı ve merhem sürdü. ben goody mama kullanıyordum ama değiştereyim o zaman tekrar tşk ederim değerli bilgileriniz için

Çevrimdışı Mustafa ÇEKKAŞ

• *
« Yanıtla #9 : 05 Şubat 2011, 08:46:47 »
eger kı yanlıs bırsey soyledıysem k.bakmayın yavrunuzun kalsıyum ıhtıyacını sadece mama ıle sınırlandırmazsanız gelısımı ıcın daa dafaydalı olacagına ınanıorum .. ınsallah hıc bır sorunu kalmadan buyur bu guzel yavru..
Mustafa ÇEKKAŞ
1987 MANİSA

ahmetyaman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 07 Şubat 2011, 00:09:13 »
Estağfurullah mustafa bey bilgilerinizi benimle paylaştığınız için çok tşk ederim