Gönderen Konu: BENNELLİ Mİ, YOKSA BARETTA MI?  (Okunma sayısı 40655 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ümit YAŞAR

• *
Ynt: BENNELLİ Mİ, YOKSA BARETTA MI?
« Yanıtla #25 : 16 Ağustos 2011, 21:21:20 »
SIRALAMA 3B KURALI. BERETTA-BENELLİ-BROWNING.
Evet 3b ye katiliyorum.BERETTA BERETTA BERETTA
Avcılık bir tutkudur.     Ümit YAŞAR
1974 KONYA

Çevrimdışı H.Ömer ATA

• *
« Yanıtla #26 : 18 Ağustos 2011, 15:56:42 »
benelli black eagle 2 dehşet silah
H.Ömer ATA
1985 ANKARA

Çevrimdışı Selçuk GÖKHAN

• Müdavim Üyemiz
  • av keklik köpek ise pointer
« Yanıtla #27 : 18 Ağustos 2011, 16:21:20 »
otomatikte BENELLİ...
Selçuk GÖKHAN
1975 MANİSA AKHİSAR  A(RH)+

[email protected]  0532 623 22 98

Çevrimdışı Hasan TOKMER

• *
  • AVCI DOĞAYI KORUYANDIR...
« Yanıtla #28 : 15 Eylül 2011, 15:26:07 »
benelli vinci kullanıyorum öldürücülüğü çok güzel kaliteli sağlam malzeme kullanılmış yağmur çamur demez çeliği mükemmel...teknoloji harikası bence baretta dan çok daha iyi...ben daha çok verim aldım yinede zevk meselesi.....................
Hasan TOKMER
1976-İZMİR

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 15 Eylül 2011, 17:28:07 »
Benelli otomatikler gazlılardan temizlik bakımından çok avantajlılar hiç temizlemeseniz bile problem olmaz çünkü tüfeğin kirlenecek bir tarafı yok, ama gazlılar öyle değil temizliğini aksatmamak lazım
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

boldor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : 15 Eylül 2011, 18:11:57 »
arjantin de yapılan testlerin cogu testden zıyade ürün satmak şov amaclı.. tartışmasız benelli  siz 2 marka belirttiyınız için....  .ama her yıl yeni bir şampiyon cıkacaktır ama ilk 3 tedir benelli .şimdi 1 ci kım diye sorarsak yada sorsak 1.maxsus .derim winchester.2 derim benelili 3 derim..benelide alınacak 2 tüfek war sb2 ve cordoba..winchester ailesinde ..sx3.maxsus..fusion evolve gurubu... bu  modeller.kalitesi ve yaptıgı gurupmnala  ve taşıdıgı sistemle.evladıyelık tfk ler beretta gurubu yarı otolarda bu saydıklarımın yanına hiç bir zaman gelmedi yeni bir şeyler yapmazlarsa daha uzun bir zaman da gelemez..fiyat olarak benelli cok pahalı winchester gurubu uygun gözüküyo.berretta gurubu ucmuş urıkalar ın fiyatları şaşılacak şey dogrusu nerdeyse beneli fiyatına aslında gecmişe bakarsak beretta gurubunun rakamları bellı de hayırlısı olsun bu yukarda saydıgım tfklr tamamını kullanıyorum benelli winçhester fusion. tek maxsus listemde deyıl  yani kulllanmadım..gelsin kullanırız..

boldor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : 15 Eylül 2011, 18:14:18 »
bu arada benelli nın paslanma sorunu devam ediyor .her güzelin bır kusuru olsun :D

Çevrimiçi Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 15 Eylül 2011, 18:23:49 »
Evet 3b ye katiliyorum.BERETTA BERETTA BERETTA
aynen katılıyorum,uzun yıllardan beri BERETTA kullanıyorum yaz kış,yamur çamur gramaj hiç bir sorun yok, çok şükür.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 15 Eylül 2011, 18:27:51 »
 Muhittin abi çoğunu kullanmış biri olarak herhalde en sağlıklı cevabı vermiştir.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 15 Eylül 2011, 19:02:02 »
temizlik derdi olmayan benelli.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2014, 16:11:32 Gönderen: Gökhan KAN »
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Hüseyin ZORLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 17 Eylül 2011, 10:59:11 »
browning fusion evolveyi çıktığından beridir kullandım harika bir keklik tüfeği,onunla dağ taş gezmek çok kolay,ayrıca yüksek bant oluşu ani atışlarda çok verimli hiç hata verdi mi asla ama gölde özellikle ördek avlarında benelli crioyu tek geçerim mesafeler oldukça tatmin edici ,şu anda elimde beretta xplor var onu kullanmaya başladım bu sezon üveyikte güzel performans gösterdi 30 gr winchester gb ile güzel atışlar yaptım,bence bu 3 marka da çok güzel,şu da var;geçen sene crio ile keklikte yakın atışlarda zorlandım namlu iç çapı 18.3 sınırım daha toplu gittiği içindir ama mesafeli atışlarda tartışmasız...selamlar
HÜSEYİN ZORLU 
1980 BUCAK

boldor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : 17 Eylül 2011, 14:46:16 »
browning fusion. da namlu parlıyo

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #37 : 17 Eylül 2011, 22:17:28 »
browning fusion. da namlu parlıyo
amma ne de güzel parlıyo :) Biraz da hesaplı olsaydı...!
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 18 Eylül 2011, 17:26:03 »
arjantin de yapılan testlerin cogu testden zıyade ürün satmak şov amaclı.. tartışmasız benelli  siz 2 marka belirttiyınız için....  .ama her yıl yeni bir şampiyon cıkacaktır ama ilk 3 tedir benelli .şimdi 1 ci kım diye sorarsak yada sorsak 1.maxsus .derim winchester.2 derim benelili 3 derim..benelide alınacak 2 tüfek war sb2 ve cordoba..winchester ailesinde ..sx3.maxsus..fusion evolve gurubu... bu  modeller.kalitesi ve yaptıgı gurupmnala  ve taşıdıgı sistemle.evladıyelık tfk ler beretta gurubu yarı otolarda bu saydıklarımın yanına hiç bir zaman gelmedi yeni bir şeyler yapmazlarsa daha uzun bir zaman da gelemez..fiyat olarak benelli cok pahalı winchester gurubu uygun gözüküyo.berretta gurubu ucmuş urıkalar ın fiyatları şaşılacak şey dogrusu nerdeyse beneli fiyatına aslında gecmişe bakarsak beretta gurubunun rakamları bellı de hayırlısı olsun bu yukarda saydıgım tfklr tamamını kullanıyorum benelli winçhester fusion. tek maxsus listemde deyıl  yani kulllanmadım..gelsin kullanırız..

muhittin bey kendine ve omuzuna güvenen bir avcının günde 2 bin adetin üzerine çıkabildiği,yeryüzünde en çok fişeğin atıldığı, tüfeklerin gerçek av şartlarında uzun vadede denendiği arjantinde,profesyonel avlakların  kiraya verdiği ve kullandığı arjantinin en popiler yarı otomatik  silahı al 391 urika 1ve 2 dir.bununla ilgili özellikle yabancı forumlarda  bir sürü uzman görüşü makale ve video bulmak mümkün..

http://www.jjcaceria.com.ar/argentina-gun.htm [türkçeye çeviri yapıp okuyabilirsiniz]..

youtuba  arğantina dove hunt yazınca aralarında 2011 yılınında bulunduğu çıkan yüzlerce videodan ezici çoğunluğunda kullanılan silahın 391 urika olduğunu göreceksiniz...beretta 391 urika hala arjantinde güncel en popiler marka ve modeldir.....

benellinin bazı modelleride kullanılmaktadır...browning grubunun tüfekleride çok güzel olmasına karşın popileritesi arjantinde tartışılır...
benelli ve beretta kullanmış birisi olarak ben şahsen benellinin o paraların tüfeği olmadığı kanaatindeyim..çalışma prensibi ve pazarlama stratejisi yani çok çok iyi reklamının yapılması bu markanın haketmediği paralara satılmasına sebep olmaktadır...en basitinden beretta ve benellinin tetik grubunu karşılaştıranlar benim ne demek istediğimi, berettanın tetik grubunun malzeme kalitesinin bariz üstünlüğünü  kullanılan yayların klasik yay değilde maşa yay olduğunu ve kasaya nekadar  güzel entegre olduğunu göreceklerdir...
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2011, 17:58:27 Gönderen: Mücahit ÖZEL »
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #39 : 18 Eylül 2011, 22:21:35 »
Gaz operasyonlu tüfekler tepme yönünden inertia driven denenlerden daha kullanışlı olduğu için, çok atış gerektiren avlarda gazlı tüfekler tercih ediliyor olabilir bence. Tepme yöünden Browning'in yeni tüfekleri Berettalar'dan bile daha olumlu olduğunu forumlarda okumuştum. Tabi geniş namluları ve daha başka sebepleri de vardır. Aslında Browningler de Beretta kadar çok atışlı avlara uygun ve hatta daha uygun belki ama neden Urika daha fazla tercih ediliyor şu an bilmiyorum. Belki fesatça gelebilir ama içimden bir ses Beretta'nın Güney Amerika'da da reklamını yapmak için bir buluşu olabilir diyor. Eğer böyleyse, çok da isabetli olmuş. Çoğu insan Arjantin'de en çok Urika kullanılıyor diyor. Gerçekten diğer gazlılardan üstünse BRAVO! ; değilse reklam stratejisine BRAVO :) Benelli gazlılardan biraz fazla teptiği halde yine de oralarda çok tercih ediliyorsa daha da BRAVO :)
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2011, 22:24:09 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 19 Eylül 2011, 00:11:40 »
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
« Yanıtla #41 : 20 Eylül 2011, 12:45:30 »
BROWNING diyorum başkasını sevmiyorum
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Hüseyin KARTOP

• *
  • browning ! keklikci
« Yanıtla #42 : 20 Eylül 2011, 12:55:37 »
 beratta ama browning i unutma :)
Hüseyin KARTOP     [email protected]
 1989 ANTALYA

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #43 : 20 Eylül 2011, 13:02:04 »
Bence böyle bir seçim tamamen kişinin kendi zevkine ve tüfeğin kendisiyle olan uyumuna bağlıdır,yoksa mekanik olarak veya dayanıklılık olarak pek bi farkı olan markalar değil bunlar.browning diğer ikisine göre daha stilize ve modern görünümlü diğerleri daha klasik görünüşte,benelli diğer ikisine göre daha gösterişli ve daha itinalı yapılmış gibi,beretta finiş olarak yeterli seviyededir ama extra değildir benelli gibi,benim gözlemime göre iç parçaların finiş işlemi browninge göre daha itinalı berettada ama çalışma yönünden bir fark yok diye düşünüyorum.Hangisi görünüm ve tutuş olarak hoşunuza gittiyse onu alın bence,performans değişmez.

Şu da var tabi,browning iç parçalardaki iyi finiş edilmemiş gibi çapaklı gibi duran görünüm o parçaların talaşlı imalat olduğunu gösteren bir şey,beretta da ki çapaksız görünüm de o parçaların döküm olduğunu gösteriyordur belki,bunu anlayan birine sormak lazım(torna ustası ,tüfek ustası,dökümcü vb),talaşlı imalat her ne kadar döküm de aynı mukavemeti veriyor dense de veya verse de benim nazarımda daha makbul ve daha güven telkin eden,en önemlisi psikolojik olarak belki de daha olması gereken diyeyim bir imalat şekli.Tabi bilemiyorum beretta mekanizması döküm mü değil mi.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2011, 13:32:10 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #44 : 20 Eylül 2011, 13:55:38 »
ikisinide kullandım...ikiside sorunsuz ve çok güzel tüfekler...ikisininde ikinci el  piyasası talepkar...fakat benelli temizlik istemeyen parça sayısı az, sağnak yağış altında bile yüzlerce fişeği sorunsuz atan kir,is kalıntı tutmayan sezon başından sonuna kadar temizlik istemeyen bi tüfek...
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

boldor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : 21 Eylül 2011, 15:41:39 »
sayın özel.. yarı oto tüfek dünyasında .391 ilk cıktıgında rakibi yoktu 1300 awro rakamı wardı 2200 tl yapıyodu bıldiyımız tfklerden tüm marka ve modelller arasında 391 .o günlerin en favori tfy idi.şimdi her yıl üreticiler yeni birşeyler ekleyıp allayıp pullayıp servis ediyor..arjantınde ki meselede 391 i ön pılana cıkartmıştır dogrudur 391 yada berretta ..dogru zamanda dogru yerde yerını almıştır ..bunun gibi bir cok  örnek verebilirim tüm ateşli silahlar için .dünyadan..arjantinde  bircok marka ve model dünya devi üretici reklamını yapıyo bu testı yapan firmalar dünya devi..yani şu marka cok kullanılıyo bu cok iyidir  diyemeyız her markanın fanatık takıpcileri war dolaysıyla bu kırıter deyıl.en cok satanda kırıter deyıl bu gune bakarsak her ülke farklı reklam ve kampanyalarla ürünleri satıyo.bugunun  favorı tfkleri yukarda yazdıgım gıbı yarın ne olur bilemeyız buarada bıze lazım olan şu dur en ıyısını en ucuza alabılmek ve satış sonrası servıs desteyı  her hangı bır arızada en kolay şeklıyle tamır ve yedek parca hizmeti alabılmek..gerisi hıkaye ve fantaziden  öte gıtmez.en iyi tüfek ulaşabıldıyın tfk tir..nacizhene fikrim budur slm lar saygılar...ayrıca atıcı sol tfk sag ..bir avuç sacmayla düşmiycek kuş zaten düşmesin...av..bakmıyo ben hangi tfkle vuruldum diye...yani insanoglunun .bizlerin fantazisi bitmezzzzzz :D
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2011, 15:52:45 Gönderen: Muhittin YÜCEL »

Çevrimdışı Fatih ÖZCAN

• *
« Yanıtla #46 : 21 Eylül 2011, 16:42:49 »
Ben Brownıng diyorum ama  (Made ın Belgıum)olanlar
  • BROWNING B25 B2G SUPERPOSED
  • BERETTA 486 PARALLELO SXS
Fatih ÖZCAN
BURDUR/1983

Çevrimdışı Rasim DİNÇALP

• *
« Yanıtla #47 : 06 Ekim 2011, 16:09:49 »
illaki benelli berattanın ilkel gazlı otomatiklerine süsüne aldanıp o paralar verilmez
Rasim DİNÇALP
1964 izmir

Çevrimdışı Ercan KOCA

• *
« Yanıtla #48 : 11 Ekim 2011, 23:50:45 »
beretta a400 xplor kick off aldım ve kısa bir süre kullandım yağmurda kalınca el kundağı kabak çiçeği gibi açtı
daha sonra el kundagının içinde kalan yayı çevreleyen siyah bakalit parça kırıldı ( 3 aylık tüfekte ) komando av 4 ayda zor getirdi parçayı
sonra üstündeki arpacık düştü falan filan bende tüfekten soğudum sattım.
berettada tek aklımda kalan 66 gr. 89 mm. fişekleri tepmeyi hissettirmeden atmasıydı o kadar  ( kick off süper bişeymiş )

Şimdi sbe2 aldım özellikle plastik kundak seçtim çizilme ve ıslanmalarda bozulmasın diye şimdilik bi sorun yok
66 gr. da berattaya göre biraz daha fazla tepiyor ama rahatsız edici değil birde sbe 24 gr. da arasıra sıkıştırıyor oda önemli değil zaten 24 gr atmak için almadık.
Ercan KOCA
1972 İSTANBUL

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #49 : 12 Ekim 2011, 09:42:11 »
İstisnalar hariç yarı otomatik tüfek hiç kullanmadım bugüne kadar kullanan arkadaşlardan gördüklerim duyduklarım Beretta eski serilerin daha randımanlı olduğu yeni serilerde ise problem çok olduğu yönünde idi Benelli ise dünü bugünü olmayan ilk günkü çizgisinde giden bir firma oluşundan daha çok rağbet gördüğünü duydum gördüm buralarda Vinci hariç.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France