Gönderen Konu: BENNELLİ Mİ, YOKSA BARETTA MI?  (Okunma sayısı 40654 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet KANDE

• *
BENNELLİ Mİ, YOKSA BARETTA MI?
« : 20 Ocak 2011, 16:07:19 »
İKİSİ ARASINDA ÇOK KARARSIZ KALDIM SİZ DEĞERLİ DOSTLAR BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
Mehmet KANDE
1980 KARABÜK

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: BENNELLİ Mİ, YOKSA BARETTA MI?
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2011, 16:09:32 »
benelli otomatikde bir numara olarak bilinir....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2011, 16:29:11 »
Ha benelli ha beretta yada atıyorum her ikisinin yarı fiyatında X bir marka
at-vur-övün
vurmayan tüfek olmaz geze göz gerek demişler
madem alacaksın benelli al
1981 / Samsun / Malatya

Mustafa Kabadayı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2011, 19:57:33 »
ben şahsen beretta hayranıyım.özellikle son tüfeği xplor unico yu incelemeni öneririm. kısacası dizayn dersen beretta,tesir dersen benelli.seçim senin...browning maxus da yabana atılacak bir tüfek değil hani.3 ü arasından birini seçecek olsam benim seçimim kesinlikle browning maxus olurdu.sana kolay gelsin...

Çevrimdışı Erol SÜMER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2011, 20:13:58 »
benelli otomatikde bir numara olarak bilinir....
Erol SÜMER
1974 ANKARA ETİMESGUT

Çevrimdışı Mustafa USTAOĞLU

• *
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2011, 20:33:10 »
Benelli rafeollo spesielo lusso
Mustafa USTAOĞLU
1983 ANTALYA
Kurzhaar aNd Drahthaar
süper action

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2011, 20:50:25 »
Arjantinde teklemeyen tek marka BENELLİ
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı M.Ali ÇAĞLAYAN

• *
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2011, 09:11:17 »
bence yüzde elli hakkını kullan birini seç ikiside çok kaliteli şu daha iidir diyemezsin bence
M.Ali ÇAĞLAYAN

1986
"Sakarya-Karasu"

İstanbul-Maslak

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2011, 11:06:35 »
ikisinide kullandım...ikiside sorunsuz ve çok güzel tüfekler...ikisininde ikinci el  piyasası talepkar...fakat benelli temizlik istemeyen parça sayısı az, sağnak yağış altında bile yüzlerce fişeği sorunsuz atan kir,is kalıntı tutmayan sezon başından sonuna kadar temizlik istemeyen bi tüfek...
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2011, 11:26:27 »
Sayın Kande,
Öncelikle bu tip sorulara verilecek cevapların çok fazla SUBJEKTİF ve HİSSEL olduğunu bilmeniz gerekiyor..Bir markayı diğer markayla kıyaslamak için av veya atış şartlarında hatırı sayılır şekilde kullanmak yani denemek bu konuda bilgi-fikir sahibi olmanın ilk kuralı..
Öncelikle hangi avlara gidiyorsunuz hangi tip fişek kullanıyorsunuz veya kullanmayı seviyorsunuz ..Satın almayı düşündüğünüz silahın ağırlığı hangi aralıkta olmalı sentetik dipçik veya el kundaklı tüfekler mi yoksa ağaç aksamlı tüfeklermi tercihiniz gibi onlarca soruyu(SORUNU) içsel olarak halletmeniz gerekiyor.
Öncelikle şu önkabulle başlamalı teorik olarak Gaz operasyonlu silahlar fişek basıncının %5-10 unu Çalışmak için kullanırlar yalnız bir tüfeğin penetrasyon gücünü (delme gücü, nüfuz etme gücü) etkileyen pekçok sebep vardır..Namlu çapı, namlu kalitesi ,şok ölçüsü ,şok uzunluğu delme gücünde daha önemli kavramlardır..Biz arkadaşlarla yaptığımız kıyaslamalarda bazı yarıotoların süperpozelerden daha iyi penetrasyona sahip olduğunu gözlerimizle gördük..Enson sitemiz üyesi Durhasan Gönen Merkell bir süperpozeyle Browning B80(Beretta patentli 303 sistem ve namlulu) yarıotomatik denemesinde farklı gramajların tamamında B80 in aynı mesafe ve aynı şok ölçüsünde daha fazla penetrasyon gücüne sahip olduğunu ve şaşırdığını bana iletti..
Benelli tüfekler son derece basit bir fizik kuralı ile çalışan sağlam güvenilir tüfeklerdir..En önemli dezavantajları geri tepme namlu ucu şahlanması ve hafif gramajda (24 gram spor fişekleri ile) sorun çıkarabilmeleridir..Zaten bu firma 3 Dram EQ dan daha düşük güçteki fişekleri önermez sitelerinde (benelliusa.com) 24 gram kullanılır ibareli tek bir tüfek yoktur..Yalnız Avrupa da satılan Centro modeli 24 gramlada  kullanmak için tasarlanmıştır..Şunu ayırmak gerek Ben Benelliler 24 gramla çalışmaz diye bir genelleme yapmıyorum 97 yılından beri kullandığım Süper 90 Extralightla hiç sorun görmeden binlerce 24 gram attım..Mart ayında aldığım Comfortlada   tekbir problem olmaksızın 4500 adet 24 gram fişek attım..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Alp BALABAN

• Expert Üye
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2011, 11:35:47 »
Comfortech sistem bu tüfeklerin en büyük komplikasyonu olan geri tepme namlu ucu şahlanmasını gözle görülür şekilde azaltıp atıcıya cidden çok yardımcı oluyor..
Eğer yerden havalanan kuş avlarının yani yürüme-yorulma avının avcısıysanız ve hafiflik sizin için önemliyse Rafaello Criocomfort, biraz daha ağır ve daha ucuz bir tüfek isterseniz Comfort sizin tüfeğiniz olabilir..Görünüm çok itici değilse sizin için Vinci de uygun olabilir gerçekten kullanım konforu çok fazla bir tüfek bence namlu ucu şahlanması dikkate değer iyi..Geri tepmenin azlığıda ..Ağaç aksamlı tüfeklerin yelpazesi çok geniş tercih sizin..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2011, 12:06:41 »
Beretta ya gelince 2000 yılında piyasaya çıkan 391 serisi tüm dünyada yadsınamaz bir başarı yakaladı..Sağlamlık,geri tepme azlığı, sorunsuz çalışma prensibi,temiz bir gaz operasyonuna sahip oluşu kozmetik model çeşitliliği firmaya çok ciddi satış başarısı olarak geri döndü klasik  tüfekseverin vazgeçilmezi rahatlıkla olabilir..
Ama bence Xplor çok özel bir tüfek..Soğuk dövme namlu, Blink tek gaz portlu piston,Bana göre ideal bir Overbore namlu çapı 7cm lik optima plus HD şoklar detay işçiliğinde kalite zerafet ve sağlamlık..Elinize aldığınız andan itibaren sevmemek zor.Dengeli hafif kibar estetik..3.5 inchlik yatak ama bu tüfek asla safkan Waterfowl tüfeği değil..Fazla estetik ve kibar kalır..Ceviz kalitesi standartın eniyisi bence..24 gramlık fişekleri bayram şekeri gibi tüketiyor..Balansı, ağırlığına göre tepmeside oldukça başarılı..
Çok gezilen ve hafifliğin önemli olduğu avlarda bu tüfek es geçilebilecek bir tüfek değil..
Tüm bunların sonunda eğer sukuşu avlarında kullanacaksam Benelli SBE2 veya M2 yi,yerden havalanan kuş avlarında kullanacaksam ve bol fişek atıyorsam Rafaello Criocomfort veya Comfortu ,ağaç dipçik  ve el kundaklı Güzel, özellikli ve estetik bir silah arıyorsam Beretta Xplor u tercih ederim..
Önemli not:1-Her yarıoto pekçok sebebepten dolayı tutukluk yapabilir 2- Fabrikasyon hatalı kötü örnekler makul düzeyde ise Örnek olmazlar 3-Bu fikirler şahsımındır
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 21 Ocak 2011, 12:47:22 »
Yarı otomatik arıyorsanız Benelli, Poze bakıyorsanız Beretta...
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 21 Ocak 2011, 14:15:47 »
... Önemli not:1-Her yarıoto pekçok sebebepten dolayı tutukluk yapabilir 2- Fabrikasyon hatalı kötü örnekler makul düzeyde ise Örnek olmazlar 3-Bu fikirler şahsımındır ...

Evet bu son maddeler çok önemli bence de. Birileri hangi tüfek diye sorunca, ayırdığı para da yeterliyse, gerine gerine dünya marka, modellerini öneriyoruz. Fakat bu o tüfek alınınca hiç sorun yaşamayacağı veya en iyi seçimi yaptığı anlamına gelmeyebilir. En iyi markalarda bile önermekte tereddüt ediyorum. Sadece bildiğimiz özelliklerini ve deneyimi söyleyip, kararı alcıya bırakmak daha doğru.

Sonra hayal kırıklığı olmasın. Alınan ürünün kaliteli olması her alıcı için en doğrusu ve sağlamı olacağı anlamına gelmeyebilir. Bunları baştan kabullenmek lazım.

Yeri gelmişken, bu markalara değer katan şeylerden birini de anmak lazım. Servis ve parça. Bu ikisine ulaşmak ve zaman, zahmet vs endişe veriyorsa, almayı düşünenin yine düşünmesinde fayda var.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı İkbal PEKER

• *
« Yanıtla #14 : 22 Ocak 2011, 09:13:48 »
Tuncay bey yazınızı hayranlıkla okudum,dilinize sağlık...
Bende 2003 yılından bu yana 391 kullanıyorum ve çok memnunum,ama bendede bir benelli merakı başladı.
Bakalım hayırlısı...
İkbal PEKER
1978 Osmaniye

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 29 Ocak 2011, 23:05:07 »
BENELLİ Yİ TEK GEÇERİM BENDE BERATTA 686 S SİLVER PİGONDA VAR BENELLİ DELUX DE AMA BENELLİNİN penetrasyon gücü (delme gücü, nüfuz etme gücü) DAHA FAZLA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Ahmet YILMAZ 01

• *
« Yanıtla #16 : 01 Şubat 2011, 20:57:57 »
SIRALAMA 3B KURALI. BERETTA-BENELLİ-BROWNING.
Ahmet YILMAZ
1984 ADANA

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
« Yanıtla #17 : 01 Şubat 2011, 23:21:02 »
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...

Çevrimdışı Şevket YAPAR

• *
« Yanıtla #18 : 23 Şubat 2011, 14:35:32 »
bende özel yapım benelli mania var satmayı düşünüyorum düşünürsen beni ara 05423238835
Şevket YAPAR
1975 NAZİLLİ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 15 Temmuz 2011, 19:24:23 »
tartışması bile ayıp.3b lerde sıralama banelli browning  baretta olur kanımca
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Abdullah SERİN

• *
« Yanıtla #20 : 17 Temmuz 2011, 00:25:58 »
Otomatik BENELLİ poze Browning
Abdullah SERİN
1956-İstanbul

Çevrimdışı Ahmet DÜLGER

• *
« Yanıtla #21 : 19 Temmuz 2011, 12:17:11 »
arjantinde yapılan tüfek işkence testinde yüzbinle ifade edilen sayıda bir tüfekle bir günde fişek atılıyor.otomatiklerin hepsi browning beretta v.s. arıza yapıyor çogu şarjör borusunu koparıyor.gazlı tüfekler gaz tahliye deliklerinden arıza yapmış.
arıza yapmayan tek y. otomatik var benelli.
bana kalırsa en iyisi Benelli rafeollo spesielo lusso dur.
bende berettanın bazı modelleri var benelli de var en güvenilri benelli
  • simson 85e-poze (en çok sevdigim tüfegim)
  • benelli raf. special lusso 3-namlu
  • browning a500r-kinetik 2-namlu
  • franchi
  • beretta 1201f 2-namlu
  • merkel 300e poze
Ahmet DÜLGER
KÜTAHYA
1964

Çevrimdışı Adem PARÇAOĞLU

• *
« Yanıtla #22 : 19 Temmuz 2011, 15:24:12 »
bence tartışmasız beretta  ben ikisinide kullandım benelli biraz çalım çıl
Adem PARÇAOĞLU
Antalya 1972

Çevrimdışı Batuhan DENİZ

• *
« Yanıtla #23 : 19 Temmuz 2011, 21:27:44 »
beretta-benelli aynı firmanın ürünü ama otomatik diyorsanız dünyanın en iyisi benelli temizlemeseniz bile tüfek sorunsuz çalışır diğer gazlı tüfekler mecbur temizlik ister berettanın en son cıkan  A400 modelinide incelemenizi tavsiye ederim
Batuhan DENİZ
1978 balıkesir

Çevrimdışı Ali DAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 25 Temmuz 2011, 23:56:00 »
Ali DAL    1976
Serinhisar / DENİZLİ
05373669437