Bundan yaklaşık beş yıl evvel BENELLİ CRİO aldım, geçen yıl ise BROWNİNG EVOLVE FUSION kullandım şimdide BERETTA A400 UNICO sahibiyim. Öncelikle hakikaten bu forumun bu başlığında yazılanlar bilgilendirici mahiyette, hasbel kader kendi deneyimlerimi buraya aktarmak isterim. BENELLİ tüfeğim 71 namlu idi, tüfek hafif ve özellikle namlu cidden farklı bir yapıya sahip, üzerindeki şeritte öyle, geri tepmeside normaldi ama forumdada arkadaşların belirttiği üzere yapacağınız avın amacı sahip olduğunuz tüfeği belirler, BENELLİ konusunda uzak avlar için tercih edilebilir ama keklik ve bıldırcın gibi avlarda bilemiyorum ama belkide namlu boyunun 71 cm oluşundan ben memnun kalmadım... Bunun yanında tüfek şahlanıyor, kesinlikle şahlanıyor yani ikinci atacağınız fişek yeniden pozisyon almanız konusunda sizi zorluyor... BROWNİNG konusunda ise tüfek sert bir tüfek ve fiziki yapısı itibariyle hiç estetik değil ama etki açısından hiçbir lafım olamaz ama dediğim gibi estetik değil, BERETTA ile avlanma fırsatım olmadı ama estetik açıdan mükemmel bunun yanında hem gazlı, hem kinetik oluşu, düşük gramlarda çalışması, kick-off sistem, 89 mm fişek yatağı ve bu forumlardaki BERETTA anlatımları ve daha önce bu markayı kullanmadığımdan dolayı tercih sebebim oldu... Bakalım bu sezon ne yapacağız... Bu arada şunuda yazmadan geçemeyeceğim, bu tüfeklerin yanında YILDIZ marka Superpozem var, bu tüfekte aldığım isabet oranını hiçbir tüfekte yakalamış değilim. Ama işte özellikle keklik avında süperpoze tüfekler beni üzüyor, öyle pozisyonlar oluyor ki açıkta kalıyorsunuz, ben iyi bir atıcı olamadığımdan atış hakkımı iki tanede sınırlı tutmak istemiyorum...
Herkese kazasız belasız bol avlar...