Gönderen Konu: yaralı hayvanın kurtarılması  (Okunma sayısı 3772 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yasin KOÇAK

• *
yaralı hayvanın kurtarılması
« : 18 Ocak 2011, 21:04:08 »
mesela avdayken keklik vurduk fakat ölmemiş canlı knat kırıgı yada az yaralanmada hayvanı kurtarmak için ne yapılmalıdır
Yasin KOÇAK
1991-Ankara

10 liralık tüfegin 100 liralık köpegin olacak

Çevrimdışı Bekir TAŞ

• *
Ynt: yaralı hayvanın kurtarılması
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2011, 21:13:53 »
Canım kardeşim keklik saçma yarasını kaldıramayan çok nazik hayvandır.Vucuna saçma gelen kekliğe kısa vadede bir şey olmasada orta ve  uzun vadede ben daha yaşayanını görmedim. Şayet  böyle bir durumda o hayvana yapabileceğin  en büyük güzellik Besmele ile onu bıçakla tanıştırmandır.
Bekir Törehan TAŞ
1981 Manisa- Alaşehir- Giresun

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2011, 05:59:58 »
çok yaşayanını gördüm...iç kanama oluşmamışsa kurtulur....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı M.Ali ÇAĞLAYAN

• *
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2011, 09:07:13 »
ben canlı ördek yakaladım defalarca kasnakta, beslemeye çalıştım hayvan hiç bişe yemedi 3 günde o kadar zayıfladıki diğer mührelerin yanına attım onlarlada anlaşamadı yani yabani hayvan beslemek çok zor yaşamaz en iisi yaralı hayvan besmele sonra devam :)
M.Ali ÇAĞLAYAN

1986
"Sakarya-Karasu"

İstanbul-Maslak

Çevrimdışı Yasin KOÇAK

• *
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2011, 14:06:38 »
adam fazla yarası olmayıncada kesmeye kıyamıyo ki abi  kurtarmanın hiç şansı yokmu
Yasin KOÇAK
1991-Ankara

10 liralık tüfegin 100 liralık köpegin olacak

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2011, 22:38:10 »
kanat,bacak ve iç organlarda hasar yoksa bir süre alışana kadar el ile beslenebilir fakat kanat kırığında bazen kendiliğinden kaynayabilirken bazen gangrene çevirmemesi için kesilmesi gerekir .iki durumda da sakat kalacağından yaşamaması daha mantıklı.
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Sinan YÜKSEKDAĞ

• *
  • ATA NEO MODERN 1 GRAVÜRLÜ GOLD
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2011, 23:13:22 »
saçma kurşundan yapıldıgı ıcın hayvanı zehırlıyerek oldurur.en ıyısı besmele ıle kesılmesıdır.ne kdar bekletırsenız o kdar yazık olur hayvana.ben kendı basıma geldı ondan bılıyorum bıldırcın kanat kırıgı dustu hıcbısey yok hayvanda tertemız sadece kanadında var kırık bı kac saat sonra hayvan o sacma yemıs yerlerınden kan akmaya basladı asırı sekılde hemen kestım.bence acı cektırmeyın hemen kesın
Sinan YÜKSEKDAĞ
1993-GİRESUN/BULANCAK

Çevrimdışı M.Ali ÇAĞLAYAN

• *
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2011, 15:16:48 »
kanat,bacak ve iç organlarda hasar yoksa bir süre alışana kadar el ile beslenebilir fakat kanat kırığında bazen kendiliğinden kaynayabilirken bazen gangrene çevirmemesi için kesilmesi gerekir .iki durumda da sakat kalacağından yaşamaması daha mantıklı.

bizim yakaladığımız ördeği elle besleyemedik neden acaba içli bi ördekti sanırım açlık grevi yaptı :)
M.Ali ÇAĞLAYAN

1986
"Sakarya-Karasu"

İstanbul-Maslak

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2011, 15:48:44 »
Kesmeye kıyamıyosan avcılığı bırak kardeş Al eline bi fotograf makinesi Doga fotografları çek.En azından yaralı hayvanı kesmeyerek acı çekmesine sebep bari olma.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2011, 19:54:28 »

yabani keklikler insana karşı çok ürkek olduğu için ele alındığında kalp krizi riski yüksekmiş bunun için elle beslemek riskli büyük salma kafes yapıp koymak gerekiyormuş
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Ergin DURU

• *
  • yorgun savascı...
« Yanıtla #10 : 25 Ocak 2011, 17:27:53 »
kesemeyeceksen vurmayacaksın...ne kadar yarası az olursa olsun hayvanın canı yanıyordur ve o yüzden bir an önce kesmektir..eğer yapamıyorsan avcılığı birakman en doğrusu...
Ergin DURU
1982 DENİZLİ