Teşekkür ederim. Evet bendeki pompalı da çift tırnaklı. Dilediğim kadar yavaş çekebilirim. Hatta yarıdan fazla çekip tekrar yatağa sokabilirim. Zevkli iş
Pompalıda aslında boş fişeği atacağı sırada diğerini de kaşığa vemesi doğru gibi geliyor. Remington'da alttan boşaltma işi zaten olmaz herhalde. Eğer kaşık bendeki 11-87 gibiyse, şarjörden gelen fişeğin arkası yaslanır. Tövbe çıkmaz. Doğrusu yataktaki tek fişeği değiştirme işi Remingtonlar'da yaş iş. Başka da böyle tüfekler var elbet.
Kral pompalı mıydı hatırlamıyorum, birinde fişek salma düğmesi harbi abartılı büyücekti. Herhalde kolay basılsın demişlerdir ama elbiseye, şuraya buraya takılacağını düşünmemişlerdir. Avcılar dile getirirse düzeltirler. Hatta tırnağı da ikileyebilirler
dur yeri gelmişken ben de bir sıkıntımı yazayım. Mesela Ata, Huğlu gibi otomatiklerde otomatik fişek durdurucu var. Daha açık olak gerekirse, düğmeye basınca şarjörden fişek salıyor. Yukarıdaki mevzu. Bu düğme Beretta 300 serilerinde, Benelli'de falan da var ama Benelli gibi yumuşak icra yayı olanlar hariç, bu fişek durdurucular kullanışlı değil pek. Anlatması zor, yaşayan bilir
Yataktaki fişeği değiştirmek için hem tüfeği tutup, hem kurma kolunu geride zaptetmek, hem de o arada yatağa başka fişek koymak maharet istiyor. Benim sorunum gazlı olup, böyle düğmeleri olan tüfeklerle. Çünkü icra yayı gazlılarda bazen epey sert oluyor. Böyle tüfeklerde Franchi First Class, Black Magic tüfeklerdeki gibi kapak takımının geride takılı beklemesi daha iyi. Ne var ki, bu tipte de sorun var. Her fişek basışta kapama düğmesine basmak zorunluluğu var. Ayrıca da Franchi'deki düğme ters tarafta ve de düğmeye elini takabiliyorsun. Anlatması zor ama böyle tüfekleri kullananlar demek istediğimi anlamıştır. Bunu da araya sıkıştırdım gitti