Aslına bakarsanız böyle bir test(test sayılırsa tabi)yapmamın sebebi avda bu tüfekten randıman alamamam.Arkadaşımın Hatsan marka otomatiği 30 metreden kuşu düşürüyor,benim poze ki pozeyi daha etkili biliyordum 20 metreden kekliği düşüremiyor.Ya saçma deymiyor yada deyiyor,tüy kalkıyor kuş uçmaya devam ediyor.Ayriyetten bu testi şişelere yaptım(maden suyu şişeleri)40 metreden şişeleri düşüremedim 30- 35 metreden düşürebildim.Remington un süper hızlı fişeklerini de kullandım yine randıman alamadım.Dolayısıyla nacizane benim baykal süperpoze hakkında değerlendirmem:
1-Bu tüfeklerler son derece güvenilir,her türlü fişeği sorunsuz binlerce adet atabilir(Akkar marka süpermagnum bi tüfeğim vardı arka arkaya 7 adet remington kurşunu attım el kundağı çatladı,gaz pistonu patladı biraz daha atsam namluda patlardı herhalde.Baikalle herhangi bir sorun çıkmadı)1 haftada 50000 fişek attığını herkes biliyor.
2-İşçilik olarak çok iyi değil.Açma kapama mandalı çok sert ben avanstır diye tamire göndermedim.Ağacı kaliteli,estetik olarakta idare eder.
3-Dengesi,nişana gelişi kötü.Huğlu tüfekleri gibi öne çekiyor,ağırlık dengesi ortası değil yani.
4-En kötüsüde grupmanı.
Yani bence avrupa tüfek olmasına rağmen ucuz olmasının sadece işçilik maliyetinin ucuzluğuyla açıklanamayacağı kanısındayım.Bildiğim kadarıylada trap yarışmalarında baikalla dünya şampiyonu olmuş bi atıcıları yok rusların.Selamlar,saygılar..