merhabalar saçma numarası genelde 5 numara olarak kullanılmış, gr da 34 ama bence yanlış olan şok seçimi ,
saçma numarası ve gramajı büyüdükçe şokta büyütülmeli 2 ,3 numara şokla ,O gramaj daki ve irilikteki mühimmatlarla istenilenbir sonuç alınması istisna olabilir bence
hiç Baikal bir tüfek görmedim ama birçok yorum okudum iyi bir tüfek markası kendini ispat etmiş,bence tüfeğinizi suçlamayın
ağzındaki şoklar dar olunca, zaten dar şokunda etkisiyle yüksek olan gramajın basıncı iyice yükselecek ve saçmalar savrulacaktır
yani genelde bu konulara verilen en anlaşılır örneği vereyim size ,
su akan bir hortumun ucunu elimizle daraltırsak,su daha ileriye ve toplu olarak gider ama dahada çok daraltırsak suyun iyice tazyiği artar yağmur damlalarına dönüşür ve istenilen uzaklığa toplu olarak gitmez
bilmem nekadar anlatabildim ama istisnalar haricinde hiçbir tüfek 25 mt mesafeden (baikal lar yani) o kötü sonucu vermez
çok sevdiğim Dostum sitemizin üyesi Tuncay KAHRAMAN kardeşimin bir sözü geldi aklıma "Her tüfeğin bir ruhu vardır" der kendisi , çokta haklıdır ,yani aynı marka iki tüfek aynı sonucu vermeye bilir önemli olan tüfeğinizin şok saçma gramaj vs vs uyumunu bulup kullanabilmek
umarım azda olsa yardımcı olabilmişimdir