Gönderen Konu: Ördek Avı Hakkında Yardım..  (Okunma sayısı 11086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
Ördek Avı Hakkında Yardım..
« : 02 Ocak 2011, 15:28:25 »
Öncelikle herkese selam aleykum; bu yıl bende ördek avı merakı başladı bu yüzden sitedeki ördek avı yapanlardan yardım almak istiyorum ve şimdiden yardım edecek olan arkadaşlara,abilere teşekkür ediyorum..İlk başta ördek avı merakının nerden geldiğin söylemek isterim bu sezon son av yapabileceğim tatilim 28 ocakta başlıyor ve o tarihten itibaren malesef sadece çulluk ve ördek sezonu açık..Tatili iyi değerlendirmek adına daha önce hiç yapmadığım ördek avına merak saldım..Buarada daha önce ördek avı yapmamamın sebebine gelince babamın su ve su avlarına ilgisinin olmaması daha çok başta tavşan olmak üzere keklik bıldırcın avı yapması ister istemez bizide etkiledi..Gelelim asıl mevzu ördeğe; öncelikle ben Mersin mut ilçesi Göksu nehri yakınlarındaki sazlık ve küçük göletlerde yapmayı planlıyorum buralarda ördek çeşitlerinin bulunduğunu daha önce duydum ve 1 kere balığa gittiğimde görmüştüm ama ilgilenmemiştim..Nese aklımdaki sorular mühre olarak öneriniz nedir daha doğrusu kullandığınız mühre markaları nedir; bana önerileriniz yada önerebileceğiniz uygun marka ve güvenilir site varmı?..Tatil yaklaştıkça ilgim artmaya , araştırmaya başladım ve Aksaray'da bi av bayii'ne gittim mührelere baktığımda türk yapımı olanların tanesinin 7.5-10 tl avrupa diye gösterdiği 15-17.5 tl idi..Fakat avrupa dediğinin markası ne dedim bilmiyorum valla dedi bi çeşitinin altına baktığım made in china yazıyodu şaşırdım sizlere bu yüzden sormak istedim.. 2. olarakta daha ilk defa yapacağım için ördek avı yapılış çeşitleri hakkında bilgi almak isterim..  Buarada siteden Nevzat GEÇGİL abiye ve başka bi sitede araştırmalarım sonucu Adnan Ülke abiye paylaşmış olduğu ÖRDEK AVI VE EKİPMANI adlı yazı için buradan da çok teşekkür ederim..Çok faydalı bi paylaşımdı ; oradan epey bilgi sahibi oldum..Onun gibi bilgi ve deneyimli abilerimizden bu konuda bilgilerini paylaşmasını istiyorum herkese seLamLar...
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2011, 15:46:31 Gönderen: Serhat SERİN »
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
Ynt: Ördek Avı Hakkında Yardım..
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2011, 16:06:00 »
Serhat kardeşim öncelikle ördek avına merak duyduğun için sevindim...Son derece zevkli bir avdır...
Mühre konusunda gerekli araştırmayı sende yapmışsın ama bende sana şunları söylemek isterim...Yerli diye tabir ettiğimiz mührelerde maalesef zamanla aşınma oluyor...Birkaç defa suya girdikten sonra çantasına attığında birbirine sürtünmeden dolayı boyaları çabuk çıkıyor....Bu olayı yaşadığım için söylüyorum..
Fakat senin yabancı diye tabir ettiğin mührelerde bu olay yaşanmıyor...Mührelerde made in China yazıyor demişsin...Maalesef Cabelas bile ürünlerinin çoğunu Çinde üretiyor...Ama sağlamdır hiç şüphen olmasın...Cabelas Greenhead yeşilbaş ördek mührelerini tavsiye edebilirim sana..
Ördek avını yapılma şekline gelince üç türlüdür....Birincisi sabah geçit avı ikincisi güme (mühre ile yapılan)avı üçüncüsü ise parlama avıdır...

SABAH GEÇİT AVI
Gün ışımasına yakın saatlerde gece yemlenmek için gölden çıkan hayvan göle geri dönmeye başlar...Bu sırada sazlık kenarlarında stratejik bir yer tutulursa ördek avını keyfine doyulmaz...Gün ışımasına yakın ördek daha alçaktan işlediği için 5 numaralı şok ile 34gr 5 numara saçma kullanabilirsin..Ama şunu unutma gün yükseldikçe ördek de yükselir... ;)

GÜME (MÜHRE İLE) AVI
Günün herhangi bir saatinde bu şekilde avlanabilirsin...Zamanı yoktur yani...Rüzgarın yönüne göre yerleştirilmiş mühreler ve iyi bir güme ile başarılı sonuçlar alabilirsin...Güme avında dikkat etmen gereken olay acele etmemektir...Ördek çok tedbirli bir kuştur..Konacağı yerin üstünde iki üç tur atmadan alçalmaz...Senin burda dikkat etmen gereken sabırla beklemek...
Ama şunu da unutma bazıları da tur atmadan direk olarak salar kendini...Duruma göre belirlersin pozisyonunu... ;)

PARLAMA AVI
Bu av düz arazide bıldırcın avlamaya benzer....Gün ışıdıktan sonra su seviyesinin beli geçmediği sazlık ve kamışlık arazilerde sessiz ve sakin yürüyerek kalkan ördeklere atış yapılır...Bir çeşit upland avı gibi düşünebilirsin...
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2011, 20:51:10 »
Burak bilgilendirmen için çok teşekkür ederim tüfek olarak huğlu 71 namlu süper poze 103D kullanıyormda genelde babam fişek olarak keklik ve tavşanda B&P yani pellagri 5 numara 32 gr kullanıyorda; toplu aldığı için muhtemelen evde de ondan vardır..5 numara 34 gr demişsinde bi kaç kutusunu değiştirmeme gerek varmı yada önereceğin bi marka varmı..?Birde mühre konusunda en az kaç tane olmalı ve yeşilbaş mühre diğer çeşitler içinde uygunmu..?

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2011, 21:33:15 »
32 gram kullanmanda bir sakınca yok.Yanlız hava çok soğuk yaparsa gramajı artırmalısın....

Mühre konusuna gelince ne kadar çok olursa o kadar iyi olur bu işin sayısı yok...

Şimdiden rasgele... ;)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2011, 13:17:23 »
mührelerin içine illaki kanatlı mühre alın yıldızdaki kuşu indiriryor.birde mührelerin ayağına takılan kendi bölgelerinde dönmelerini sağlıyan aparat var buda çok faydalı oluyor.
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2011, 13:25:46 »
... canlı mühre diye tabir edilen bu tür mührelermidir...
o değil tabi. Gerçek vakvaklar :) Çok iyi ördek taklidi yaparlar :)

Tahnit edilmiş mühreye para vermeye değer mi bilmem. Görünüşü çabuk bozulabilir belki.

Bulabilirseniz meke mühresi de alın. Ördeklere daha inandırıcı, güvenli geldiğini söylüyorlar.

Mührelerin yerleştirilmesi ile ilgili de deneyimler var ama en iyisi ördek meraklıları açıklasın.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2011, 13:27:15 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2011, 14:19:12 »
En garanti olanı şüphesiz canlı mührelerdir, kendi ördekleriniz hele hele yabandan dönme ise yeterki o civardan ördek geçsin dayanamaz inerler, ördeklerinizde tabiki iyi çağırmalı yukardan geçen yabanları indirmesi için basacak narayı, mührelerinizi yerleştirirken sırası yeride önemli tabi, elinizdeki mühre sayısına göre ayarlama yapacaksınız, yeşiller kaç tane, anaçlar kaç tane ve yeri sırası önemlidir dikkat çekmesi açısından.

Rastgele
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2011, 17:47:13 »
Herkese teşekkürler ama bu canlı mührelerin yasal yönü nedir ve yabandan dönme nasıl oluyor yani nerden bulabiliriz...?

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 06 Ocak 2011, 09:52:25 »
Canlı mühre kullanımının ülkemizde yasal olup olmadığı hakkında net bilgim yok ama muhtemelen yasaktır :)
yabandan dönme mühre dediğim şudur,  avladığımız yabani ördekten ve onun soyundan yetişmiş yavrulardan oluşan mührelerdir ki, onlar avda daha güzel iş yaparlar, onu nasıl elde ederiz diye soracak olursan ancak hafif yaralı eline geçmesi gerekir onuda iyileştirip bakarsan kullanabilirsin.
rastgele
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2011, 14:31:07 »
Canlısı yasal değil. Hasan Bey'in dediği çok istisna düşünürsek, temin yöntemleri de yasal olmaz. Aslında bu soru hiç sorulmamış olsa daha iyiydi.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2011, 14:37:35 »
_Canlı mühre ve çığırtkanları avlaklarda vasıta içinde ve açıkta her ne surette olursa olsun bulundurmak

_Canlı mühre, tuzak, kapan, diğer benzeri araç ve gereçleri avlaklarda, pazaryeri ve ticarethanelerde bulundurmak

_Canlı mühre, çığırtkanları avda kullanmak

MAK KARARLARINA GÖRE YASAKTIR
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2011, 14:45:52 »
Eskiden mümkündü, yasaklarla karşı karşıya gelince bu mühreli av türü yapması mümkün olmaktan çıktı bizde bıraktık, ve sadece ördek avı deil diğer bütün avlarda hayvanları çağırıcı, aldatıcı, savunmasız bırakıcı, hiç bir öğe unsur kullanılamaz yasal deildir.
ördek avı yapacaksan geçit avı yapacaksın
rastgele
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 07 Ocak 2011, 16:55:11 »
Tahmin ettiğimi Burak yazmış; teşekkürler arkadaşlar..

Çevrimdışı Mustafa ÖNDER

• *
« Yanıtla #13 : 07 Ocak 2011, 17:07:22 »
BURAK,IN DEDİĞİ GİBİ BACANAK CANLI MÜHRE YASAK AMA SEN GEL SAMSUNU SANA ÖRDEK AVI YAPTIRİM SENİDE BİLDİGİN ÜZEZRE CABELASIN MÜHRESİNİ ALDIK YEŞİL VE TEKİR OLMAK ÜZERE CANLIDAN FARKI YOK DİZERİZ GÖLE BEKLERİZ UZAGA BAIKAL İJ POZENLE ATARSIN BENDE DAHA UZAGA BAIKAL MP 153LEATARIM SAYGILAR

Yapılan avlar M.A.K. kararlarına uygundur.!

Mustafa ÖNDER 1982

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 08 Ocak 2011, 10:21:44 »
Mustafa teşekkür ederim yorumun için ayrıca davetin banaysa onun içinde çok teşekkür ederim...Samsun Mersin'e epey uzak ya Adana felan olsa gelirdimde; yine de belli olmaz dünya  olmuş küçük bir köy..:D seLamlar..

ferhatatasoy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 26 Ocak 2011, 18:45:11 »
yusuf bu sene bizim orda çokmu ördek kardeşim