Gönderen Konu: köpeklerde korku  (Okunma sayısı 3730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İdris CAN

• *
köpeklerde korku
« : 31 Aralık 2010, 02:10:30 »
köpeklerde her  hangi bir sesten veya bir durumdan kortuklarında doğal sakinleştirici damlalar mevcut olduğunu yabancı sitelerden öğrenmiş bulunmaktayım.mesela bazı köpekler havayı fişeklerden oldukça ürkmekteler.vade arabaya binmekten çekinirler.bu tür durumlarda bach-blüten
diye bir damla öneriyorlar yurtdışında yaşayan köpek sakinleri.

bu verdiğim linkte ilaçin resmi bulunmaktadır ve ne işe yaradığınıda belirtmektedir.anladığım kadarıyla doğal bir sakinleştirici vazifesini görüyor.
şimdi buradaki veteriner arkadaşlardan bu konu hakında bizlere yardımcı olmasını diliyorum.
bu bach-blüten hakında n e söyleye bilirler.işe yariyormu ve türkiyede tehmin edebilirmiyiz?
ürünü aşağıdaki linkte inceleyebilirsiniz.

ayrica bach rescue remedy içinde bilgi almak istiyorum.bu ürünün linkide en alta

http://www.reptilica.co.uk/Canina-Petvital-Bach-Flower-Therapy-No.2-Anxiety-.phtml

http://www.rescueremedy.com/pets/

bilgilendirmeniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2010, 02:11:31 Gönderen: İdris CAN »

İdris CAN
1969 bursa

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: köpeklerde korku
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2010, 02:56:51 »
ilk sıradaki sakinleştirici,korku panik giderici,ikinci uyku düzenleyiciymiş öyle anladım...
muadili ilaçlarda kolaylıkla eczanelerden temin edilebilir....faydalı olacagına inanıyorum...

1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2010, 12:53:57 »
Bach çiçekleriyle ilgili bilgi http://www.mora.com.tr/Dosyalar/BACH%20FLOWERS.pdf bu linkte mevcut.Bach blüten bildiğim kadarıyla Türkiyede yok.İnsanlarda da terapi amaçlı kullanıldığına göre işe yarıyor olabilir.İlacın üzerinde doğal olduğu için yan etkisi olmadığı yazıyor.İnternetten sipariş vererek temin edebilirsiniz.
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı İdris CAN

• *
« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2010, 13:24:05 »
sayın veteriner hekim ece hanım.cevabınız bilgilendirmeniz için teşekür ederim.verdiğiniz link sayesinde tüm arkadaşlar için ilacın faydaları anlaşılır şekilde türkçe yazılmış.gerçekten oldukça faydalı bir ilaçmiş.hatta Rescue Remedy damlası tentüriyod gibi her evde bulundurulması gereken bir ilaç anladığım kadarıyla faydalarını okuduğumda bunu anladım.
bu gibi ilaçlar neden türkiyede tehmin etmek mümkün olmuyor acaba?yurtdışından birşeyler getirtmek bazi arkadaşlar yabancı dil bilmedikleri için oldukça güç.
bu durumda mesela veteriner hekimler neden bu gibi ilaçlar getirtmiyor?mesela bir köpek için neredeyse her markadan çeşit çeşit şampuanlar bulunurken.böylesi önemli ilaçların olmaması beni açıkçası oldukça üzüyor.
bir köpeği yetiştirmek oldukça güç ve zahmetli bir iş.istenmeyen nedenlerden çevre yüzünden bir köpek depresyona girerse veya içine korku girerse bunca emek boşa gider ve köpeklerdede bidaha telafisi olmayan sonuçlar doğabilir.bu gibi faydalı ilaçlar varken neden kulanmayalım gereken durumlarda.mesela benim köpeğim av tüfek sesinden korkmuyor fakat ince tis ve çat sesinden mesela çocukların oynadığı kapsül tabancaların sesinden ve maytap patlamasından ürküyor.yanında olduğum sürece mesele yok fakat yanında olamadığım durumlarda zavallı ne durumda oluyor bilemem tabi.tek korkum seson kapanıştan sonra gerçek tüfek sesi duymadığında bidahaki avda tüfek sesindenden korkabileceği düşüncesi çok düşündürücü.böyle vakalar mevcut.bence her hekim bu ilaçlardan satmalı. saygilarimi arz ederim
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2010, 15:19:25 Gönderen: İdris CAN »

İdris CAN
1969 bursa