Gönderen Konu: pointer köpeğim laf dinlemiyor  (Okunma sayısı 12885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sinan YÜKSEKDAĞ

• *
  • ATA NEO MODERN 1 GRAVÜRLÜ GOLD
pointer köpeğim laf dinlemiyor
« : 30 Aralık 2010, 19:05:28 »
daha oncelerden duymstum bu poınter kopeklerı pek soz dınlemez.cok haylaz olurlar dıye ama hepsınde olmaz dıye dusunuyodum.bende 7 aylık poınter var cok haylaz sımdıye kadar ya satmıstım yada baskasına vermıstım ama avı çok mükemmel avda söz dinliyo eve geldiğimiz zaman cevrılı alana gırmek ıstemıyo benı kızdırıyo oyle yapınca bazen sert vuruyorum sonra acıyorum vurdum dıye cok hızlı kosuyo yakalamak mumkun olmyo ama kacmıyo felan uzaga etrafında donuyo kosarak bılemıyorum ılerde duzelırmı ama benı cok rahatsız edıyo ayrıca hergun cok dolasıyo en az 2 saat bıde yer cok musaıt hep bahce orlarda gezıyo ama bıkmıyo bır turlu yerıne gırme zamanı geldımı cok huysuzlasıyo bılemıyorum yorumlarınızı beklıyorum
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2012, 23:46:49 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Sinan YÜKSEKDAĞ
1993-GİRESUN/BULANCAK

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: BIKTIRDI BENİ YARDIM?(POINTER)
« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2010, 19:39:47 »
yemek verecegim zaman aynı tonda  ıslık çalarım..belli zaman sonra bu ıslık köpek için herşeyi bırak gel demek anlamına geliyor...köpek gelmek istemese bile şartlanmış oldugundan ayakları onu getiriyor :))....avdada fazla uzaklaştıgında aynı ıslık fermayı bile bozar koşarak gelir :))
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2010, 08:08:31 »
Sinan kardeşim öncelikle köpeğini dövmekten vazgeç ona vurdukça senin lafını dinlemez her çağırdığında döveceksin diye düşünür.
Bana göre en güzeli sesinin tonuyla sevdiğini veya kızdığını belirtmek olmalı.
Bu şekilde istikrarlı davranırsan bütün taşlar yerine oturacak,sorun kalmayacaktır.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2010, 08:26:49 »
Ben Pointer'i 5 yıl baktım. 3 yıl devamlı av kovaladı (Avları kaçırdı). Daha sonra çok güzel avlar yaptırdı, ama dez avantajları da vardı. Çok hızlı olduğundan avı atladığı çok oluyordu. Kışın suya girmeyi sevmiyordu, Koşamadığı çalılık ve yüksek otluk arazilerde kanat kırığını pek bulamıyor, bu tip arazilerde avı pek bulamıyordu, Boş ferma çok veriyordu. Hele senin yavru 1,5 yaşına bir gelsin bakalım senden kaç tarla ötede av yapacak. Artık kolay kolay İngiliz Pointer beslemem.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #4 : 31 Aralık 2010, 08:32:50 »
Sinan kardeşim öncelikle köpeğini dövmekten vazgeç ona vurdukça senin lafını dinlemez her çağırdığında döveceksin diye düşünür.
Bu şekilde istikrarlı davranırsan bütün taşlar yerine oturacak,sorun kalmayacaktır.

ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 31 Aralık 2010, 09:27:57 »
Ben Pointer'i 5 yıl baktım. 3 yıl devamlı av kovaladı (Avları kaçırdı). Daha sonra çok güzel avlar yaptırdı, ama dez avantajları da vardı. Çok hızlı olduğundan avı atladığı çok oluyordu. Kışın suya girmeyi sevmiyordu, Koşamadığı çalılık ve yüksek otluk arazilerde kanat kırığını pek bulamıyor, bu tip arazilerde avı pek bulamıyordu, Boş ferma çok veriyordu. Hele senin yavru 1,5 yaşına bir gelsin bakalım senden kaç tarla ötede av yapacak. Artık kolay kolay İngiliz Pointer beslemem.

Sanada kötüsü denk gelmiş Kemal kardeşim kısmet işte,1.5 yaşında 2 tane pointerim var son derecede memnunum,sağlam koku sağlam ferma,asla kuş olduğu zaman atlamaz.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

• *
« Yanıtla #6 : 31 Aralık 2010, 13:52:47 »
herkese teşekkür ederim yorumları ıçın avından cok asırı memnunum ama bazen kendine hakim olamıyom vuruyom ac oldugu zaman bıle gırmek ıstemıyo bakalım azdaha buyusun o zaman goruruz.ayrıca hıcte avda beni bırakmaz cok uzaklasmaz avda hıc sıkıntı yok usta kopekler gıbı av yapıyo ama bosa ferması cok olsun ben ona razıyım.cokta severım fermasını asla atlamz benden ızınsız ama su av dısında haylazlıkları bıde cok yemesı olmasa cok ıyı olacak
Sinan YÜKSEKDAĞ
1993-GİRESUN/BULANCAK

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 14 Ocak 2011, 22:24:15 »
sinan kardeşim daha cocuk 7 aylık diyorsun can sıkıntısından iceri girmek istemiyordur düzelir
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

• *
« Yanıtla #8 : 14 Ocak 2011, 22:52:57 »
sagol vedat abı yorumun ıcın duzelır ılerde
Sinan YÜKSEKDAĞ
1993-GİRESUN/BULANCAK

Çevrimdışı Mustafa ÇİL 43

• Çobanoğlu 43
  • *
  • pointerin başkenti EMET
    • Av Keyfiniz Burası
« Yanıtla #9 : 23 Ocak 2011, 03:59:13 »
  anlaşılan yavrunun içindeki enerjıyı tam anlamıyla boşaltamıyosun gardaşım,,yuorulsa sana bile sormadan klübesinin yolunu tutar,,7 aylık demektesin neresine vuruyosun be gardaşım,,yazıktır,,bazen bizlerde eğitim esnasında sinirleniriz ama hata üzerine cezalar uygularız ve gercekten pointerler zeka sıralamasında pek görünmezler,,anlayacağın gibi izlediğin yok ( illa tutarak onu yerine koymak ) yanlış izledeiğin yoldur,,enerjısını yok et merada bak sana bile sorma birdaha

• *
« Yanıtla #10 : 23 Ocak 2011, 09:20:36 »
ne kadar yorgun olsa bıle gırmıyo yorgunken kulubenın ıcıne yemegı koydum yıne gırmedı tasmasından tuttugum zaman kendı gırıyo hemen anlamadım yınede yorumlarınız ıcın tesekkurler
Sinan YÜKSEKDAĞ
1993-GİRESUN/BULANCAK

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #11 : 26 Ocak 2011, 06:22:31 »
Tipik bir Pointer vakası,ama yavru böyleyse kesin iki hiperaktif kanın çarprazlaması sonucu meydana gelmiştir.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Özgür SARIOĞLU

• *
« Yanıtla #12 : 29 Mart 2011, 14:49:37 »
      Abi 2011 de yarım deli pointerler moda , çok hızlı ve hiperaktif olucak ne güzel bak yurt dışından getirmeden sahip olmuş keyfini çıkar...

Tam Birol abinin istediği gibi delidana olucak...
:):):)
Özgür SARIOĞLU
ÇANAKKALE/yenice
KOCAELİ/KANDIRA

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #13 : 29 Mart 2011, 15:41:16 »
high enerji mama falan vermiyorsun değil mi? sezon ölü olunca od etki yapar ustalarımız zaten gerekli açıklamayı yapmış benimde aklıma bu geldi :)kolay gelsin ben bu yüzden 13 ay baktığım pointerimi gönderdim seterimle mutlu ve mesudum
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Yunus KÖKER

• *
« Yanıtla #14 : 31 Mart 2011, 12:21:52 »
Sinan Kardeş
Köpeğinin sana av yapmasını istiyorsan asla ve asla dövmeyeceksin.
Köpeğini ne kadar çok seversen sana o kadar av yapar.
Hatay Kırıkhan dan sevgiler
  • İngiliz Pointer
  • Edduart Ketner Süperpoze
  • HUĞLU 901 G
Yunus KÖKER
1968 Kırıkhan

gif image hosting

Çevrimdışı Uğur SAYAN

• *
  • KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN OLUR DEVRAN DÖNER
« Yanıtla #15 : 20 Nisan 2011, 22:53:25 »
ne yaparsa yapsın sizi nekadar kızdırırsa kızdırsın tutun ve yerine götürene kadar gayet sert olun yerine geldiğiniz zaman ona bir bebekle konuşur gibi hitap edin ve ödüllendirin .sonra tekrar dışarı çıkın yeniden aynı şeyi yapın bu işlemleri yaparkende yerine yaklaştığınızda tasmasından tutup yerine diyerek oraya gitmesini sağlayın içeri girdiğinde yukardaki söylediklerimi tekrarlayın bir kaç seferden sonra her şey normale dönecektir.. saygılarlaa
Ugur SAYAN
1980 BOLU/ MUDURNU

Çevrimdışı Barış YÜKSEL

• *
« Yanıtla #16 : 28 Nisan 2011, 19:29:21 »
Barış YÜKSEL
1979-Manisa/Akhisar

Çevrimdışı Hakan AKKUŞ

• *
« Yanıtla #17 : 16 Mayıs 2011, 16:09:12 »
Köpek dövülür mü o da bir can taşıyor,köpege vurma,köpeği dövme,ayrıca ac bırakılırmı köpek,kendin eğitemiyorsan bence profosyonel birinden yardım alın,dövme ile aç bırakma ile olmaz...
Hakan AKKUŞ
1976 SAMSUN

• *
« Yanıtla #18 : 16 Mayıs 2011, 17:07:44 »
moderatorlerden rıca edıyorum konunun sılınmesı ıcın konu baska konulara gıtmeye basladı
Sinan YÜKSEKDAĞ
1993-GİRESUN/BULANCAK

Çevrimdışı Ersoy ESER

• *
« Yanıtla #19 : 16 Mayıs 2011, 17:28:52 »
pointer acemi işi değildir bunu bilenler çok iyi bilir köpek av yapmıyor yok kanı bozuk bunlar boş laflar pointer besliyorsan çoooookkkk sabırlı olacaksın... 7 aylık köpek av yapmaz yapar diyorsan kendini kandırırsın benden sana tavsiye kimsenin lafına bakma köpek seni seviyorsa o köpek bu sezon kışa doğru harikalar yaratır... 15 metre önnde arayan köpek istiyorsan pointer beslemeyeceksin.... pointerin aportu zayıf kokusu zayıf diyenler varsa gelsinler gösterelim...
cemalim illaki pointerde birazcık hiperaktiflik olacak :):):) şimdiki çocuklarda bile moda bu hiperaktiflik... unutmayalımki hiperkatiflik çoğu zaman üstün zekadan kaynaklanır... sinan sonuna kadar devam.......
Ersoy ESER

Çevrimdışı Kadir YILMAZ

• *
« Yanıtla #20 : 16 Mayıs 2011, 17:53:50 »
sinan herkes birşeyler söylemekte özgürdür,bırak söylesinler bi sıkıntı yok,önemli olan senin pointerinle ilgili ne düşünüp ne yapmak istediğindir.daha 7 aylık diyorsun pointer nasıl bir hayvandır nasıl eğitilir nasıl öğretilir bunları araştır büyüklerin yazılarını araştır oku dinle inan gerisi tefarruat. hiç canını sıkma ıspartadan selamlar.....
Kadir  YILMAZ
1977 ISPARTA    0 544 663 28 69

Çevrimdışı Volkan YOLCU

• Volkan YOLCU
  • Müdavim Üyemiz
  • Dürüst Olan Hep Kazanır...
    • İZMİR AV KÖPEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
« Yanıtla #21 : 24 Mayıs 2011, 00:30:51 »
en büyük sorunu sen yapmışsın köpekte sorun yok.bu köpekleri ne kadar özgürlüğe alıştırırsan okadar seni zorlar.reyirini benimsetecek ve çok özgürlüğe alıştırmayacaksın anlıyacağın sorun köpekte değil.
Volkan YOLCU
       İZMİR
0 505 632 39 73
              https://www.facebook.com/avkopegimcom