Gönderen Konu: kopayımı nasıl eğitebilirm yardımlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 2999 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman ÖĞÜT

• *
  • osmannnnnn
2,5 aylık dişi yavru kopayım var bu yavruyu tam layıkıyla nasıl eğitebilirim usta bir kopay bulamadım kendim eğitmek istiyorum yavru boşa gitsin istemiyorum bide kac aylıkken yapmalıyım bu tavsiye edeceginiz eğitim sekillerini yardım ederseniz memnun olrum simdiden tesekkürler!''
Osman ÖĞÜT
1990 konya/akşehir

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
Ynt: kopayımı nasıl eğitebilirm yardımlarınızı bekliyorum
« Yanıtla #1 : 21 Aralık 2010, 19:51:48 »
kardeşim tavşana yetiştirceksen ufakyaşlarda ehil tavşanlada eğite bilirsin,köpeklerin yaradılışında var av yapmak içinde varsa  av yapar.arkadaşlarında usta köpek varsa birkaç kez onlada çıkartırsan vurulan avı ısırırsa enik,içindede varsa kendisi gerisini getirir.inşallah istediğin şekilde yetiştirirsin
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Atila KAĞNICI

• *
« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2010, 22:37:14 »
İçinde varsa Allahın izniyle olur.5-6 aylıkken tavşanıın yayılma ihtimali çok olan yerlere sabah erkenden götürmeye çalışmak lazım.köpek görmeden önünden tavşan derisi sürüyün izi takip etmesi sağlayın deriyi çalıların arasına saklayın bulmasına ve deriyle oynamasına izin verin...
Atila KAĞNICI
1981AFYONKARAHİSAR

Çevrimdışı Mustafa YASİN

• *
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2010, 15:27:53 »
osman bey köpeğin doğum zamnı bira geç olmuş tam avı öğreneceği sırada bahar mevsimi oluyor..ama şunu avsiye ederm: bu kış sezon bitene kadar  kucağında da olsa götür..bahar gelince 5-6 aylıkk olunca yavru bir tane evcil tavşan al.evcil tavşanla alışır o..güz geldiği zamen zaten tam av yapacak zamana gelir... dişi olması avanjı var.önümüzdeki kış çok güzel av yapar tabi diğer avcıların da dediği gibi köpeğin ceddi avcı olması lazım saygılarımla...
Mustafa KARAKUZU
1987 Niksar TOKAT

[img]http://img155.imageshack.us/img155/5928/aaayd6.th.jpg[img]

Çevrimdışı Hüseyin ANIK

• *
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2010, 18:55:16 »

forumda bir arkadaş bahsetmişti eski bir bulgar kasetinde izlemiş
önce eniki evcil tavşanla oynatıyorlarmış daha sonra enik görmeden tavşanın ayaklarını suya batırıyorlarmış.
daha sonra tavşanın bogazına ip baglayıp yerde sürüyorlarmış bir çalı dibine götürüp bırakıyorlarmış ve enikin oyun arkadaşını bulmasını saglıyorlarmış ;)
bana mantıklı geliyor enik aldıgım da bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum
tabii ki ustaların tecrübeleri bir başkadır onların tavsiyelerini de yerine getirmek gerekir !!!

Çevrimdışı Osman ÖĞÜT

• *
  • osmannnnnn
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2010, 22:32:39 »
tavsiyeleriniz için cok saolun söylediklerinize uygulayacagımdan emin olabilirsiniz saygılar herkeze
Osman ÖĞÜT
1990 konya/akşehir