SAYIN BURAK BEY... UZAKLIK DEDİĞİM MESAFE AV İÇİN SİZCE NE KADARIDIR.. KAÇ METREDİR...? 3 NUMARALI 5 NUMARALI ŞOK SİZCE NE KADARI UZAKLIKDIR YAZMIŞSINIZ DOĞRUDUR.. AMA 1 2 TURKEY ŞOKLARININ MESAFESİNİ DENEDİNİZ Mİ ÜVEYİKLER ÖRDEKLERDEN ALÇAK GECERLER MESELA ADAMLAR ÜVEYİKLERDE TURKEY ŞOKLARI KULLANIOLAR Bİ DÜŞÜNÜNN... ÖRDEĞİN KEŞİF UÇUŞU 150 180 METRE ARASINDADIR ODA RÜZGARIN HIZINA BAĞLI O ŞOKLARIN ETKİSİ EN AZINDAN -90 108 ARASINDADIR YANİ O METREDE SAÇMALAR GELSE BİLE(150-180) ETKİSİ DÜŞÜK OLUR BUNUN YANI SIRA BARUT VE SAÇMANIN GRAMAJIDA ÖNEMLİ TABİİİİ....
TABİKİ HERKESİN FİKRİ KENDİNE BEN ÖRDEK İÇİN ARJANTİN GİBİ AVRUPA ÜLKELERİNDE AVLANDIM ÖRDEK AVINDA ÖNCELİK DÜŞÜNÜLEREK HAREKET ETMEKDİR... RAST GELE....
150-180 metrelerden bahsetmişsiniz Sertaç bey....Bu mesafelerden ördek düşürenin anlından öperim ben...Sizce tüfek atılır mı bu mesafeye ?
Bana sorarsanız ben tüfek bile doğrultmam..Bana göre ördek avında tüfek atılacak mesafe max 50 metre olmalıdır...Bu mesafenin üzerindeki atışlarda %90 ördek yaralı gider...
Yada şöyle özetleyeyim ;
Ördek avına mı gideceksiniz...Bu avda hangi şok olursa olsun 50-60 metrenin üzerine tüfek atmayacaksınız...Eğer avınızı elinize almak istiyorsanız kullanacağınız şok modified, atacağınız mesafe max 50 metre olmalıdır ki bu uzaklık bile fazla....
Üveyik avlarında turkey şokların kullanıldığından bahsetmişsiniz....
Turkey şokların etkin mesafesi 70 yarddır...Buda yaklaşık olarak 64 metreye denk gelmektedir....
Başka bir deyişle xxfull şok ile üveyik avı yapmaktan bahsediyorsunuz...Bana göre çok saçma...
Performansı düşürmekten başka bir işe yaramaz....(kendi fikrim )