Erdem bey bu soru değişik versiyonları ile zaman zaman karşımıza ya çıkıyor, yada kendi kendimize soruyoruz, aceba hangi şoku kullansam ? bu şok daha mı iyi ?yoksa bunumu taksaydım, aceba şok dan dolayımı kaçırdım..
İşin aslın bakarsanız ince taneli saçmalı fişeklerle dar şok iri taneli saçmalı fişekler bol şok kullanımı önerilir.
Fakat gel gör ki kazın ayağı böyle olmuyor avda bir bakıyorsun 76 cm full şoklu bir tüfek hem iri saçmada grupman yapıyor hem ince saçmada bunu görünce bildiklerimiz tamamen değişiyor nasıl olur diyoruz kendi kendimize olur oluyorda işte,sonuç neden böyle oluyora cevap gören kimse tam anşamıyla veremiyor..
Buradan size ne söylersek söyleyelim geçitte hangi doluyu kullanacağınızı ancak tüfeğinizle değişik fişekler deneyerek ancak siz bulabilirsiniz buradan arkadaşlarımızın verdiği mantıkla yola çıkarak dene yanıl ile sonuç elde edebilirsiniz....
ÖNEMLİ NOT: SERTAÇ BEYİN MANTIĞI İLE NE KUŞ VURABİLİRSİNİZ NEDE DOĞRU MANTIĞI....
SİZE TAVSİYEM EN UZUN 35-40 MT ARASI FİŞEK ATMANIZ. YOKSA SERTAÇ BEYİN SÖYLEMİ İLE 90-108:) (BUNU ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM NEDEN 108 110 DEĞİL) TESİRİ HANGİ ŞOK YAPIYOR VEYA HANGİ TÜFEK:) ÇOK KOMİK
YİNE SERTAÇ BEYİN 3 NOLU VE 5 NOLU ŞOK LARIN TESİRLİMENZİLİNDEN HABERİ YOK UZAK TAN İMKASIZMIŞ BENİM TÜFEĞİMDE TÜFEK KAMERAI İLE ÇEKİLMİŞ ONLARCA KUŞ VURUŞU VAR 3 VE 4 NOLU ŞOKLAR LA 1-2 NOLU ŞOKLARI ASLA KIŞIN KULLANMAM İSTERSE SERTAÇ BEYE ÖZELDEN ATABİLİRİM 3 NOLU ŞOKUN KUŞA 30-40 METRE DOLAYLARINDA NELER YAPTIĞINI...
80-90 METREDEN KUŞ VURULMAZ DİYE BİRŞEY YOK VURULUR. VURULURDA FAKAT TEK KURŞUNLA KONULU KUŞA SIKARSANIZ DÜRBÜN FALAN ÖYLE VURULABİLİR ANCAK:))
SAÇMA İLE VURDUĞUNU SÖYLEYENLER SAÇMALIYORLAR:)) YADA MESAFE TAYİNİNDEN HABERLERİ YOK ..
BU NOT SERTAÇ BEYE...SİZ KİMSİNİZ Kİ... KENDİNİZDEN BÜYÜK VE SİTE ÜYELERİMİZDEN BİRİNE BİR DAHA BURAYA YAZMA DİYEBİLİYORSUNUZ. SİZİ TERBİYELİ OLMAYA DAVET EDİYORUM..
BURASI KAHVEHANE YADA SİZİN İSTEDİĞİNİZE İSTEDİĞİNİZ CEVABI USLÜPSUZCA YAZACAĞINIZ BİR YER DEĞİL YAZDIĞINIZ HER YAZI 100 LER CE KİŞİ TARAFINDAN OKUNUYOR DİKKAT EDİNİZ...
RASTGELE...