Tür tür yağ var. Genellikle üzerinden akmayacak kadar ince sürülmesi yeterli. Bir eski bezi son silim için saklıyorum ve bezi alınca elime yağ bulaşıyorsa öylece kullanıyorum. Pas oluşumu olmuyor. Fakat böyle naylon gibi, plastik kutu gibi hava almayan şeylerin içinde saklamamaya da dikkat etmek gerek. Nasıl yağlarsan yağla, hatalı saklandığında fena pas yaptırabilirsin. Öyle kötü..
Paslı ve erişip temizlenebilir her metale uygulanabilir ve dediğim gibi pasın ilerlemesini durdurur. Lakin o kısımdaki boya kaybolup gideceği için biraz kötü görünecektir.
Ben bu bilgiyi çok eskiden okuduğum Av diye bir dergiden öğrenmiştim ve çekine çekine denedimdi. Sonuç olumlu ama açıkladığım şekilde... Yani karar size kalmış.
Ben şöyle düşünüyorum; kutudan çıktığından itibaren her şekilde eskiyecek bunlar. Varsın azıcık paslansın, ne yapalım. Bize düşen, bence, ya komple boyatmak ya yukarıda yazdığımı yapmak veya paslanmaya bırakmak. Hangisini isterseniz seçin. Satmıyacaksanız, bırakı biraz eskisin sonra 50-100 falan bir gideri olur, hepsi o. Doğru mu?!