Fiyatlari bilmiyorum ama bu fiyat son kullanici satis fiyati olarak yaklasik 5.000 Euro. Yani liste fiyati 5.000 Euro olan hic bir tufegi , hic bir Avrupa ulkesinin ya da USA'nin Turkiye'den alacagini sanmiyorum. Dolayisiyla bu fiyat bandindan cok daha altlarda bedellerle ihrac edebiliyorlardir diye tahmin ediyorum.
Turkiye'deki bu farkli fiyatin da, yerli tuketicinin algisinda, diger yerli markalardan ayrilabilmek ve urununun kalitesine vurgu yapabilmek adina yapilmis bir marketing politikasi oldugunu dusunuyorum.
Sadece tahmin...
Bununla birlikte, fiyat karsilastirmasi yaparken, "muadil" yabanci urunlerle fiyat karsilastirmasi yapilmasini, soz konusu yerli markaya haksizlik olmamasi adina dogru buluyorum.
Yani, yine yabanci bir markayi tercih edebilir tuketici ve bir cok da gecerli nedeni vardir ancak oncelikle , sozkonusu bu tufekse, 9.750 TL tutari, SIDELOCK yabanci bir tufegin fiyatiyla karsilastirmalidir. Aradaki astronomik farka ragmen de yabanci markayi tercih edebilir ki ben de edebilirim, bu konuya sozum yok ancak dedigim gibi, oncelikle ayni ozellikteki muadil yabanci marka fiyatini da gorup degerlendirmelidir.
Ben mi? Ben, yerli ureticiye (hangisi olursa olsun) kalite ve satis sonrasi servis konularinda hala guvenemiyorum, bu da ayri bir konu.
Selamlar...
Bu tüfek yurtdışına aynı özelliklerde üretiliyor olsaydı hangi fiata üretilir ve satılırdı?