yaklaşık 10 ay önce balıkesir commanda avdan akus marka bir sp satın aldım (daha doğrusu istediğim özelliklere göre sipariş verdiler, sadık ustalarda yapıp yolladı) bu yıl avlandım.çokta memnun kaldım.
bundan önce 1986 yılı yapımı 16 kalibre üzümlü tüfek vardı dayımda onu çok kullandım çok güzel tüfek hala sapasağlam, dedemde hem huğlu çifte, hem de balçıka diyolar ama ne olduğunu tam bilmiyorum çakmaklı bir çifte vardı avrupa bi silah kuş kadar hafif onu kullandım. babam bana fransız robus almıştı onu kullandım.çok güzel tüfekler hala sapasağlamlar. onların fiyatları hala çok yüksek, inanın benim sıfır aldığım tüfekten daha yüksek ikinci el fiyatları. ama akus daha güzel
bu süreç yaklaşık 15 yıl sürdü.
inanın hiç biri akus kadar hoşuma gitmedi.
tabi kişisel bi olay bu, bakış açısı. biz yerli üretime güvenip fırsat tanımadığımız sürece hiç bir zaman bir markamız olamayacak
belki biraz faşist bi yaklaşım gibi gelebilir ama ben kendi değerlerimizi üretmekten yanayım. elin gavuruna niye o kadar para kazandırayımki
ki bu insanlar yıllardır avrupa birliği, pkk gibi pis, kirli oyunlarla bize zarar vermiyorlarmı.
sadık usta yapsın, ben alayım, bozulsun, yenisi alayım. oda öğrensin nerde yanlış yaptığını, düzeltsin! düzeltsin ama. eminim bu forumları onlarda takip ediyorlardır, iletişim çağındayız kimse eskisi kadar olaylardan bihaber değil. artık türk tüketicisin bişeylerin farkına vardığını görüyorlardır, bize kazık atmazlar, atmamalılar
insanların gözünün açıldığını bilmeliler. 20 sene önce benim kullandığım tüfekten aldığım performansı sadece arkadaşlarım biliyordu şimdi ise bakın dünyanın her yerinden bu site sayesinde öğrenebiliniyor.
velhasıl kelam; devir değişti, bizim yerli üreticimizde değişmek zorunda. ve bizim desteklerimizle inşallah kendi ülkemizin markalarıda olacak. biraz kendimize güvenmemiz gerekiyor(kendimize diyorum çünki yerli üretimi yapan benim gibi bir türk vatandaşı diyoruz ve güvenmiyoruz
aslında kendimize güvenmiyoruz galiba)
fiyata gelince yüksek geldi bana, ama bilmem nedir fiyatı yükselten, yok cevizi, yok işlemesi, bana ne
avda beni yarı yolda bırakmasın, attığım yaralı kalmasın yeter bana. tabi bunun tek faktörü tüfek değil, fişeği, saçması, grmı vs vs. bunları bilecek kadar tüfek attım 15 yılda. biraz bilirim tüfeğin kalitesini, dengesini, yüze gelişini, grupman diyosunuz onu.
güvenin arkadaşlar, güveninizi boşa çıkarırlarsa onlar utansın, ticaret bu, hatırlarsanız eskiden müşteriye mahçup olma vardı bu milletin esnafında
ben eminim biraz vicdanı olan bi gün öleceğini bilen, ilahi adalete hesap vereceğini bilen her insan saygılı, dürüst davranır müşterisine.
kusura bakmayın akusun avukatı gibi konuştum ama (hiç bir bağlantım ve alakam yok) yerli üretime, dolayısıyla kendi insanımıza biraz destek lütfen