Mesaj eskide kalmış ama kimse bir şey yazmamış, naçizane yanlış bilgilendirme olmaması için küçük bir düzeltme/ekleme yapmak istedim.
Çifte tüfeğin yeni alındığında zor açılması , söylediğiniz şekilde namlunun kendini bırakmaması bir sorun değildir. Aksine bu iyi bir şey.
Londra'da sıfır kullanılmamış bir Purdey and Sons tüfeğinin el kundağını sökemedim, gerçi onu bir şekilde zorlayıp sökerdim de
tüfeğin fiyatından dolayı oluşan korkumdan benimle ilgilenen kişiye bıraktım, o da bir miktar daha fazla güç kullanarak el kundağını çıkararak namluyu bana verdi, el kundağını elinde tuttu vermedi. (Aynı anda birden fazla parçayı elinizde tutmanıza "kibarca" izin vermiyorlar, eldiven giymelisiniz vs)
Yeni üretilmiş Merkel'lerden el kundağı sökülemediği ya da sökülüp tekrar yerine takılamadığı için Almanya'ya geri gönderilmiş tüfekler var
Fabrika hiç bir müdahalede bulunmadan, "tüfek yeni olduğu için daha fazla kuvvet uygulamalısınız" notuyla tüfeği aynen geri gönderiyor tabii ki
Tüfeğin kullanıcısı, hinge pin'i ve el kundağı-kubuz öpüşme yüzeyini sürekli temiz silah gresiyle (ince olan sıvı yağlarla değil) yağlayarak bu sıkılığı olabildiğince uzun süre muhafaza etmesini sağlamalı.
Bu iki bölgede kullanılacak yağ ince/sıvı olmamalı. Mümkünse NLGI index değeri 1 olan bir gres yağı kullanılmalı. Liqui Moly'nin NLGI 1 Multi Purpose yağı bu iş için biçilmiş kaftan. Tüfekler için gres tarzındaki uygun ürünlerde Alman ve İngiliz ürünleri nispeten daha başarılı bence.
Bu bölgeler (hinge pin ve bu pine oturan namlu alt nacağı ile el kundağının kubuzla öpüşen temas yüzeyü geniş olan alanla kubuz tarafı ve tabii ki üzerindeki gres kalıntısı, tüfek açılıp söküldükçe, ava gidip geldikçe sürekli toz vs ile kirlenir, dolayısıyla her av / atış gününden sonra bu bölgelerdeki kirli ya da kirlenmiş olduğunu öngördüğünüz gres yağını, yağ çözücü tüfek temizleyicileriyle iyice temizleyip, kurulayıp , ince bir gres tabakasıyla yeniden yağlamayı unutmayın. Ben böyle yapıyorum.
Bu şekilde "temiz" gresle her kullanımda yapacağınız bakım, hem normal kullanımda tüfeğinizin nispeten daha yumuşak açılıp kapanması sağlanmış olacak, hem de tüfeğiniz daha uzun yıllar ilk günkü sıkılığına yakın bir sıkılıkta kalacaktır.
Arkadaşımda sp var,bir yıl oldu alalı.Zor açılıyor,tüfeğin mandalını çektiğinizde kendini bırakmıyor zor açılıyor.Görsel olarak güzel ancak ufak sıkıntıları var gibi..