sevgili dostum
pointerlere senelerce gönül veren biri olarak,çok fazla kandan köpek yetiştirme fırsatı buldum.
sende senin köpeğinin kanına bakarak kardeşlerine akarak,,aynı anne ve babadan daha önce alınan yavrulara bakarak ve onların sahipleri ile tanışarak bir sonuca varabilirsin.
Ama geneli itibari ile ilk yaşına girdiğindeve ilk avlarında çok fazla hata yapan köpeklerdir.Zamanla herşeyi oturmaya başlar,,mesela stemi,z üyelerinden bir dostumuza eğittiğim bir pointer,,yeni sahibine gidiyor ve isderseniz isminizide verebilirim,erol kahraman gardaşımıza ,,bayada emek verdiğim fermaları ve kokusu süper olan bir köpek,,ama yeni sahibi ile tanışma süreci ve ava sokulma süreci arasında kopukluklar var,ama ben bunları hep yaşa dayandırdığım için,benim içim mesele değil lakin yeni sahibi erol gatrdaşım anlattıkları üzerine dedimki olmayacak bu köpek,,çünki bir gardaşınıda ben ava gtrüp getirmeye başlamıştım olmamıştı,ama tam bir fizik güzeliydi.
sonralarında ise köpek bana geri geldikten sonra bende avlamaya başlamıştı,,çünki aradan zaman geçmiş ve o kanın geç ava girdiğini zaten biliyordum,fakat aybı baba dan ilk kez değil ben dmızlık yavrularda ayırmıştım,,
diyeceğim şudur gardaşım,,senin köpeğinde en az 2,5 3 yaş evrelerine girdiğinde ne yapar ne yapmaz görmeye başlarsın..
sevgi ve selamlar
www.pointerferma.com