Gönderen Konu: ingiliz pointer kaç yaşında ava başlar erkek  (Okunma sayısı 23044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özkan SARIKAYA

• *
ingiliz pointer kaç yaşında ava başlar erkek
« : 28 Kasım 2010, 20:38:11 »
selamlar benim 12 01 2010 doğumlu erkek ingiliz pointerim var dağda hiç durmadan koşuyo fakat hiç kuş bulmadı kuşta var ama bulmuyo kekliğin kanat sesini duydum çıldırıyo evdeki bıldırcınlarada acayip ferma veriyo vurduğun kuşuda bulup getiriyo ama canlısını bulamuyo burdaki avcılar erkek en az 18 aylıkta bşlar diyo bazen 2 yaşınıda geçermiş bu konudaki sizin fikriniz nedir ha bide anne baba nın çok güzel avı vardı
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2010, 20:55:43 Gönderen: Özkan SARIKAYA »
Özkan SARIKAYA
1985 antalya kumluca

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ingiliz pointer kaç yaşında ava başlar erkek
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2010, 20:51:46 »
köpekten köpege avcıdan avcıya farkeder,yalnız evdeki bıldırcınlar köpegi göz fermasına alıştırmış olabilir....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Sinan YÜKSEKDAĞ

• *
  • ATA NEO MODERN 1 GRAVÜRLÜ GOLD
« Yanıtla #2 : 28 Kasım 2010, 21:28:57 »
abi benim anladıgıma göre sen bi hata yapmışın.herhalde çok göstermısın evdekı bıldırcınları bırkac seferden baska yapmıcaktınkı abi.ama götüre götüre alışır o hayvan benimkine 3 aylıkken bikackere gösterdim bıldırcını devamlı ava götürdüm 4 aylıkken sakır sakır bıldırcına ferma verdi.ama zamanla alışır abi isterseen yabantv de program yapan burak kabakçı dıye biri var orda e-maılı fılan var ona sor abı o senı yeterınce bılgılendırır.
Sinan YÜKSEKDAĞ
1993-GİRESUN/BULANCAK

Çevrimdışı Berkun EKEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2010, 21:29:04 »
kesinlikle gözle aramaya alışmış . köpeğinize görüntülü ferma verdirmeyi bırakın ve kuşları yakın olmayan bir yere koyun aynı ortamda olmasınlar. bir dahaki sezona canavar gibi olur.
Berkun EKEN KOCAELİ/İZMİT 1985
0544 977 1000

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2010, 11:03:00 »
EN BÜYÜK YANLIŞ GÖREREK FERMA YAPMIŞ.
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 30 Kasım 2010, 11:24:54 »
özkan şimdi pointerini tanıdım..ulaşım sorunu olmasaydı çoktan almıştım bu pointeri....avda başını alıp gitmiyorsa seni kaybetmiyorsa illaki keklikte bulacaktır fermada verecektir,yalnız serçelerden kargalardan tavuklardan bıldırcınlardan uzak tut,uzaktan görmesine dahi müsade etme....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Özkan SARIKAYA

• *
« Yanıtla #6 : 30 Kasım 2010, 19:34:53 »
hepinizin ilgisi için teşekürler şimdi bu köpek av yaparmı yapmazmı
Özkan SARIKAYA
1985 antalya kumluca

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
« Yanıtla #7 : 30 Kasım 2010, 20:01:09 »
dişi köpek 1.5, erkek köpek ise normalde 2 yaş ertesi ava girer. 6 aylıkken avlanan enikler elbette olabilir ama genelde erkek köpeklerde 2 yaş ardından köpeğin gerçek anlamda ava girdiğini söyleyebilirim. sizin köpeğiniz şu an daha yavru, bence şu an ondan av yapmasını beklemeyin, merada bol bol sağa sola koşar. hoplar, zıplar, söz dinlemez. bazen bir ferma verir ve sizi şaşırtır, heyecanlanırsınız ama bir bakarsınız bir sonraki hafta gene sağa sola koşturuyor. çünkü o henüz yavru, bekleyin ve seneye karar verin. ana babanın avı güzelse bu öncelikle iyi bir haber, eğer ana-babanın 2 yaş üzeri yavruları var ise ve bunlarda av yapıyorsa köpeğiniz büyük olasılıkla av yapar.
  • Stoeger M3000 Peregrine
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Stoeger M3000 Peregrine, Max5
Huğlu 103 DE

Çevrimdışı Ümit TOPKAYA

• *
  • Av varsa avcı olur.
« Yanıtla #8 : 30 Kasım 2010, 20:49:22 »
Erkek köpek geç av yapmaya başlar.Anne baba iyi avcıysa korkma .Sabredip sürekli ava götür zamanla gereğini yapar.Sen Aport yaptır itaat eğitimi ver gerisi köpeğin içinden gelir
Ümit TOPKAYA
1975-Ordu

Çevrimdışı Sinan YÜKSEKDAĞ

• *
  • ATA NEO MODERN 1 GRAVÜRLÜ GOLD
« Yanıtla #9 : 01 Aralık 2010, 17:37:13 »
abi ava götür devamlı erkenden baslar av yapmaya
Sinan YÜKSEKDAĞ
1993-GİRESUN/BULANCAK

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #10 : 02 Aralık 2010, 09:17:56 »
Ben köpekte erkek şu yaşta, dişi bu yaşta ava başlar yorumlarına katılmıyorum. Av köpeği doğduğu andan itibaren bişeyler aramaya başlar. Yaş ilerledikçe de sadece av tecrübesi artar ve ustalaşır.Benim şuan 6 aylık olan pointerim hiç karşılaşmadığı halde haftasonundaki ilk çulluk avındaki fermasında iki çulluk aldık.
Senin köpeğin sorunu galiba sürekli bağlı kalması. Resimde bağlı görünüyor. Meraya çıktığında avı bulmayı değil özgürlüğün tadını çıkarmayı düşünüyordur.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Oktay ÖZTÜRK

• *
  • şehitler ölmez vatan bölünmez
« Yanıtla #11 : 03 Aralık 2010, 11:32:21 »
bence köpeğe yavruyken ava götürebilrseniz ava o kadar ataptasyon olur av yapar ben yavru köpeğimi kekliğe götürdüm birtek her hafta 1 veya iki gün şu an 6 aylık hiç olta ferması ve yerli bıldırcın göstermedim sadece aport otur kalk su aportu öğrettim sonra direk dağda gördü  keklik avını şu an mükemmel iz takibi kokusu gelecek vadeden bir yavrum var.inşallah avıda aynı babası gibi olur.
Oktay ÖZTÜRK
1969-Bursa/yenişehir cep.0533 4298382

Çevrimdışı Mustafa ÇİL 43

• Çobanoğlu 43
  • *
  • pointerin başkenti EMET
    • Av Keyfiniz Burası
« Yanıtla #12 : 23 Ocak 2011, 03:45:49 »
  sevgili dostum
 pointerlere senelerce gönül veren biri olarak,çok fazla kandan köpek yetiştirme fırsatı buldum.
sende senin köpeğinin kanına bakarak kardeşlerine akarak,,aynı anne ve babadan daha önce alınan yavrulara bakarak ve onların sahipleri ile tanışarak bir sonuca varabilirsin.
 Ama geneli itibari ile ilk yaşına girdiğindeve ilk avlarında çok fazla hata yapan köpeklerdir.Zamanla herşeyi oturmaya başlar,,mesela stemi,z üyelerinden bir dostumuza eğittiğim bir pointer,,yeni sahibine gidiyor ve isderseniz isminizide verebilirim,erol kahraman gardaşımıza ,,bayada emek verdiğim fermaları ve kokusu süper olan bir köpek,,ama yeni sahibi ile tanışma süreci ve ava sokulma süreci arasında kopukluklar var,ama ben bunları hep yaşa dayandırdığım için,benim içim mesele değil lakin yeni sahibi erol gatrdaşım anlattıkları üzerine dedimki olmayacak bu köpek,,çünki bir gardaşınıda ben ava gtrüp getirmeye başlamıştım olmamıştı,ama tam bir fizik güzeliydi.
   sonralarında ise köpek bana geri geldikten sonra bende avlamaya başlamıştı,,çünki aradan zaman geçmiş ve o kanın geç ava girdiğini zaten biliyordum,fakat aybı baba dan ilk kez değil ben dmızlık yavrularda ayırmıştım,,

diyeceğim şudur gardaşım,,senin köpeğinde en az 2,5 3 yaş evrelerine girdiğinde ne yapar ne yapmaz görmeye başlarsın..
 sevgi ve selamlar
www.pointerferma.com

Çevrimdışı Halil AK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 14 Eylül 2013, 13:24:55 »
slm usta abilerimden yardım istiyorum 2,5 yaşında pointerim var culluk ve keklige ferme var ama bıldırcına ferme yapmıyor avı keklik ve cullukta ögrendi daha önce hiç bıldırcın görmedi bıldırcına kokuya giriyor ama hep türtüyor
yardımlarınızı bekliyorum saygılar
1985-Balıkesir