Gönderen Konu: bıldırcınlarım yumurtlamıyor  (Okunma sayısı 12114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert TURHAN

• *
bıldırcınlarım yumurtlamıyor
« : 27 Kasım 2010, 20:08:54 »
 yaklaşık 3 ay önce 10 adet bıldırcın aldım 2 erkek 8 dişi olmak üzere yumurta yemi veriyorum kafesleri yaklaşık 2 m2 geceleri kapakları var kapatıyorum yani üşüme gibi bi dertleri yok yemlerinide düzenli olarak veriyorum 1 tane bile yumurta alamadım aldığım kişide bahara yumurtlar diyor bi ampül muhabbeti duydum o konuda bilginiz varsa lütfen benimle paylaşın yada başka teknikler varmı. birde benden 1 2 tanesi korkuyor yanlarına gidince uçuşuyolar diğerlerinide korkutuyorlar ben onları korkutacak bişey yaptığımı hatırlamıyorum kafesin bulunduğu yer itibariyle aniden çıkıyorum karşılarına o yüzden korkuyor olupta yumurtlamıyor olabilirlermi :-\   ::)

ilgilenenlere teşekkürler
Mert TURHAN
1990 kuşadası

Çevrimdışı Mert TURHAN

• *
Ynt: bıldırcınlarım yumurtlamıyor
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2010, 21:02:43 »
alakasız bir yere yazdım biliyorum ama bu bölüme bir arkadaş benzer bir şey sormuş ve cevap almış o yüzden bende buraya yazdım
Mert TURHAN
1990 kuşadası

Çevrimdışı Mehmet ÖZASLAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2010, 21:12:37 »
sıcaklık az geldiğinde olabilir normalde yani çıkan bıldırcın civcivi 45-5o günde yumurtluyor sendekilerin 3 ay yumurtlamamış olması tuhaf kum vermiyorsan verip bir dene hem yerler hem banyo yapar

Çevrimdışı K.Fevzi KARAOĞUL

• *
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2010, 21:23:41 »
Mert bey ,kumes sıcaklıgı 18 derecenın altına duserse yumurtlamazlar ayrıca kumesın ıcınde 100 watt bir ampul yakmalısınız ve bu ampulu otomatık acıp kapama prizlerle ayarlayıp sabah saat 5 de yakıp aksam saat 9 da sondurmelısınız ,yem olarak mutlaka C.P marka yem kullanın ,bunları uygularsanız mutlaka yumurta alırsınız eger hala yumurta alamıyorsanız o zaman bıldırcınlarınızın hepsi erkek demektir. Saygılarımla
Kerim Fevzi KARAOĞUL
1976 Istanbul
Turkiye

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #4 : 27 Kasım 2010, 21:23:52 »
Mert bey,

Ben şu anda İzmir'in Urla ilçesinde etlik bıldrıcın besliyor ve satıyorum.Bu cins 200 gr.üzeri karkasa sahip.
Sizin sorununuza gelince;
1-Aşırı ışıkta bu hayvan uçup kafasını oraya buraya vurur ve yaralanır.Yetişkin olmaya başalyınca25-35 günlükken nedense ışık istemiyorlar.
Tam yetişkinler yani kesşme veya yumurtaya gelmişlerde aşırı ışıkta saldırganlaşıp birbirini yaralıyor.Sizden korktuklarını sanmam.

2-Yumurtlama sorunu konusunda önceliikle kuşlarınızın cinsiyetlerinin dişi olduklarını tam anlamıyla biliyormusunuz?Ters çevirin popo kımını sıktığınızda köpük gelirse erkek.Bu tabii doğal rengi dışındakiler iiçin geçerli(Albino,koyu kahve,beyazlı kahve ,vs.)Kuşlarda ötme varmı?Biz bile bazen ya bu erkekmiş diyebiliyoruz.

3-Yumurta konusunda yem rasyonu çok önemlidir.Yem yüzünden problem doğabilir.Uzun süre yumurtlama kabiliyetine sahip olmayan kısır dediğimiz bıldırcınlar mevcuttur.Büyük üreticiler bu kısırları bilirler ve ıskartaya ayırırlar.Bunlarda pazarlarda pet shoplarda satılır.Büyük ihtimal sizin kuşlar 3.gruba giriyorlar.

Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Mert TURHAN

• *
« Yanıtla #5 : 01 Aralık 2010, 20:30:31 »
aldığım satıcı pazarda satıyor ve yakınımızdaki bir büfenin sahibi 3 dişi 1 erkek aldı 2 ay sonra yumurta aldığını söylüyor ve hergün hepsi yumurtluyormuş hatta orada yumurta bile satıyor 3 dişiyle. benim bıldırcınlarımın 8i dişi 2si erkek satıcıyla seçtik erkek olması için göğüsleri sarımsı olurmuş ve erkek diye aldıklarımda öyle ayrıca satıcı satış yerinde  sattığı bıldırcınların yumurtalarınıda satıyor ben alalı 3 ay oldu 2si yavruydu geri kalanlar yetişkindi o 2side büyüdü ertan bey ampul, kum ve yem hakkında bir açıklama yaparsanız sevinirim.

herkese ilgisi için teşekkür ederim
Mert TURHAN
1990 kuşadası

Çevrimdışı Hakan YAĞCI

• *
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2011, 00:44:24 »
kardeşim geç gördüm msjı ksr bakma.senin durum benimkinden biraz farklı.ben kuşları aldıımda nisan ayıydı ve kuşlar büyüktü 6 aylıktılar.kümeslerini yadırgadıkları için yumurtlamadıklarını anladım şayet 15 gün içinde randıman almaya başladım.hergün 1 er yumurta alıyordum.hatta 2. ayın içinde kuşlardan biri kuluçkaya bile yattı ve başarılı da oldu.fakat söyle de bi durum var benim kümes biraz farklı.bahçede büyük ve doğal bi ortam.kum,ot,çalı herşey vardı içinde.

yemin markası kum falan ne kadar etkili olur bilemiyorum ama umarım anlattıklarım işine yarar.
Hakan YAĞCI
1988 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Özkan KÖK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 21 Temmuz 2013, 15:03:12 »
eğer hep kafes içerisindeyseler bir kaba kum koy dişiler eşelensin kum yesin aksi taktirde yumurlamaları çok zor olacaktır. 30 adet bakıyordum ben her sabah 20 tane yumurta alıyordum

1988 SAKARYA