Gönderen Konu: köpeğin üstündeki küçük yaralar lütfen yardım  (Okunma sayısı 4158 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlker YÜKSELEN

• *
köpeğimin cildinde tırnak üstü gibi on onbeş yeride küçükyaralar var uyuz dediler ivomeç vurdum fayda etmedi köpeğimsekiz yaşında ne yapmalıyım birde köpeğimkilo almıyor vitamin verdim parazit hapı içirdim ama fayda etmiyor  lütfen yardım edin
İlker YÜKSELEN
1977-Bursa

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
Ynt: köpeğin üstündeki küçük yaralar lütfen yardım
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2010, 13:09:03 »
kopegının resmını atarsan daha net bısee solenırr ama beyazlık sekılde fazla tavuk etı verıyosan alerjıı seklın oluyor aynıı sekılde benımde basıma gelmıstıı veterıner bır krem verdıı gecmıstı
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2010, 09:36:51 »
 ilker bey tedavi ne kadar zaman sürdü ve ivomeci ne kadar uyguladınız  bir resim eklerseniz daha net yardımcı olabilirim
       kiloyla ilgili olarakta parazit ilaçlarını ne kadar süreyle ve ne kadar dozda veriyorsunuz köpeğinizi her sene düzenli olarak aşılatıyor musunuz bu sorularıda cevaplarsanız daha net yardım edebilirim
                          geçmiş olsun
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı İdris CAN

• *
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2010, 17:02:33 »
ilker bey tedavi ne kadar zaman sürdü ve ivomeci ne kadar uyguladınız  bir resim eklerseniz daha net yardımcı olabilirim
       kiloyla ilgili olarakta parazit ilaçlarını ne kadar süreyle ve ne kadar dozda veriyorsunuz köpeğinizi her sene düzenli olarak aşılatıyor musunuz bu sorularıda cevaplarsanız daha net yardım edebilirim
                          geçmiş olsun

hocam sizler daha ili bilirsiniz fakat başka bir sitede okuduğuma göre "ivermektin"içeren enjektabl ilaçlar av köpeklerin koku kabiliyetini olumsuz yönde etkilermiş.
"ivomec" ilacıda bu "ivermektin"madesini içermektedir bildiğim kadarıyla.ayrıca sözkonusu ilaç asil amaç sığır ve koyunlarda kulamak üzere üretilmiş bir ilaçtır.
iç ve dış parazitler için köpeklere uygun etkili bir enjetable ilaç önerebilirmisiniz.
ben bu konuyu her avcının bilgilenmesi amacıyla ve sizinde bu kaynağı nerede okuduğumu bilmeniz amacıyla tüm modaratör arkadaşlardan özür dileyerek buraya kaynağın linkini vermek istiyorum.

http://www.avkolik.net/forum/saglik/hayvanlarda-ic-ve-dis-parazitler-ve-tedavileri/

İdris CAN
1969 bursa

Çevrimdışı Erdem PAPAĞAN

• *
« Yanıtla #4 : 17 Aralık 2010, 09:50:37 »
kardeşim bendede var aynı sorun  salisilik asit içeren krem sür geç tedavi ediyor ama ediyor benimkiler düzeldi iyi ginler
Erdem PAPAĞAN
1977-Sakarya

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2010, 16:58:52 »
hocam sizler daha ili bilirsiniz fakat başka bir sitede okuduğuma göre "ivermektin"içeren enjektabl ilaçlar av köpeklerin koku kabiliyetini olumsuz yönde etkilermiş.
"ivomec" ilacıda bu "ivermektin"madesini içermektedir bildiğim kadarıyla.ayrıca sözkonusu ilaç asil amaç sığır ve koyunlarda kulamak üzere üretilmiş bir ilaçtır.
iç ve dış parazitler için köpeklere uygun etkili bir enjetable ilaç önerebilirmisiniz.
ben bu konuyu her avcının bilgilenmesi amacıyla ve sizinde bu kaynağı nerede okuduğumu bilmeniz amacıyla tüm modaratör arkadaşlardan özür dileyerek buraya kaynağın linkini vermek istiyorum.

http://www.avkolik.net/forum/saglik/hayvanlarda-ic-ve-dis-parazitler-ve-tedavileri/
İdris Bey ivermectinin av köpeklerinde koku azalması yönünde bir etkisi olduğuna dair şimdiye kadar bir veriye rastlamadım.ivermectin veteriner hekimlerin köpeklerin uyuz tedavisinde sık kullandığı bir ilaç.sadece Alman çoban köpekleri ve Colli ırkı  köpeklerde kan-beyin bariyerini geçerek zehirlenmeye neden olduğu için kullanılmıyor.
Dış parazit için frontline,fibroline gibi ense damlaları daha etkin bir koruma sağlıyor.Avermectin grubu ilaçlar uzun süre kullanıldığında böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını bozduğu için rutin kullanılmasını tavsiye etmiyorum.
İç parazit için enjektabl ilaç olarak droncit kullanılabilir
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR