Gönderen Konu: bi çare yav  (Okunma sayısı 2858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bekir KABAŞ

• *
  • deyzi
bi çare yav
« : 09 Kasım 2010, 23:34:44 »
şu köpeğimi düzeltemiyorum kalça çıkıklığı var fortizonlu iğne dediler ama yaptıramadık daha doğrusu yapmadım yani zararlı olur diye scrli köpek ama yeni aldım bi türlü olmadı sakınan göze çöp batarmış misali aynen öle oldu bizimki
Bekir KABAŞ
1982-Samsun

Çevrimdışı Zafer ATASOY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
    • C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\329CANON\IMG_2885.JPG
Ynt: bi çare yav
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2010, 23:38:22 »
bekir bildiğim kadarıyla  kalça çıkığını  tedavi yok gibi bişey yapılsada tam olarak performans sağlayamadığı yoğun söyleniyor.moralini bozmak istemem  veteriner arkadaşlar  konu hakkında daha detaylı bilgiler verecektir.geçmiş olsun
Zafer ATASOY
TRABZON 1983

Çevrimdışı Çağdaş NAZLIM

• *
« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2010, 00:10:12 »
Bekir abi morelini bozmak istemem ama kalça çıkığının tedavisi yok gibi birşey.Çok zor durum geçmiş olsun.Kolay gelsin .....
Çağdaş NAZLIM
1991 OMÜ ENDÜSTRİ MÜH. ALAÇAM/SAMSUN

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2010, 20:28:11 »
Muhtemelen kortizon ağrı kesici olarak, topallığı hafifletmek için önerilmiş fakat kalıcı bir çözüm değil.Kalça çıkığının en radikal çözümü operasyondur.Operasyon öncesi ve sonrasında eklemleri desteklemek için kondroitin sülfat içeren preparatlar mesela canvit chondro gibi kullanabilirsiniz.Eğer mama ile besliyorsanız kondroitin sülfat içeren mamalar kullanın.Operasyondan sonra bir süre doğal olarak hayvan ava çıkamıycak  ama iyi bir bakımla tamamen iyileştikten sonra eski performansına kavuşur.Geçmiş olsun
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2010, 13:42:27 »
bekir bey kalça çıkığı olarak kesin tanı konuşmuşsa en etkili tedavi operasyondur operasyondan sonra köpeğiniz sağlığına kavuşacaktır ancak köpeğinizi kesinlikle damızlık olarak kullanamazsınız kortizon ağrı kesici olarak verilmiş ancak ağrının kesilmesi köpeğinizin ayağını kullanmasına ve hastalığın dahada ilerlemesine neden olacaktır
                         geçmiş olsun
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2010, 13:44:11 »
 bu arada bu hastalığın köpeğin secereli olup olmamasıyla bir ilgisi yoktur ve secereli köpeklerde de görülür burda dikkat edilecek nokta üretici tarafından bu tip rahatsızlığı olan veya soyunda bu tip rahatsızlık geçirmiş ataları olan köpeklerin damızlık olarak kullanılmamasıdır
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Bekir KABAŞ

• *
  • deyzi
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2010, 18:33:15 »
murat karaduman bey ben geçmişin hesabını yapmıyorum köpeğime çare arıyorum onun polemigine girmek istemem. he şuda var ben yine iddalıyım getir safkan köpeğini bi gün ava çıkalım deneyelim o köpek şu an elimde ferma al gel suya girip çıkma istediğin konuda yarışabilirim senle hiç sorun deil
Bekir KABAŞ
1982-Samsun