Gönderen Konu: OTOBÜS DOLUSU AVCI !!!!!  (Okunma sayısı 18503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
OTOBÜS DOLUSU AVCI !!!!!
« : 02 Kasım 2010, 16:55:28 »
bölge yada şehir degiştirip avlanmak isteyen avcılarla o bölge insanı yada avcısı arasında sorunlar çıkabiliyor...muhtarlar ve jandarmada kendi bölge insanından yana insiyatif kullanıyor....
burdaki asıl sorun kalabalık avcı guruplarıdır...okuyanlara soruyorum...nerden gelmiş olursa olsun..iki araba üç araba dolusu avcı bölgenize gelse hoşgeldiniz dermisiniz...en azından güleryüz gösterirmisiniz,rastgele dermisiniz...bu durumun çokçok itici mide bulandırıcı oldugunu bilebile münibüslere yarım otobüslere doluşup başka bölgelere ava gidenler nasıl bir muameleyle karşılaşacaklarını bilmiyorlarmı...vergimi pul paramı veriyorum heryerde herkesle avlanırım demek bu işin düz mantıgıdır...
bu işin orta yollu çözüm yolu yokmudur......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı A.Osman DİŞLİ

• *
Ynt: OTOBÜS DOLUSU AVCI !!!!!
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2010, 20:33:52 »
sana katılıyorum abi, çevre iller canımıza yetti önceden sağa sola gitmeden avımızı yapardık şimdi bizde dışarıya gitmeye başladık

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2010, 09:28:30 »
Bu konu çok kapsamlı avlaklar artık avcı yükünü kaldırmıyor.Tabiki kimse kendi avlağında başkalerını görmek istemez. Birde kendini avcı zannedenlerde işin içine girince ortalık hep  karışıyor.Avlaklar tam komedi karabataga (ördek) kuya( kaz) diye atanmıdersin yanındeki arkadaşını vuranmı dersin.Birde bu işlerin buraya kadar gelmesinde yaban tv ninde payı çok ilk açıldığı günlerde izleyenler avcı olmaya kar verdi.Ortalık belgeli bohçacı doldu...
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

The following users thanked this post: Lokman DERELİ

Çevrimdışı Yaşar GÜNEŞ

• *
  • Unutma Emanetiz
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2010, 10:09:12 »
Biz avcılar misafir olarak ne yapıyoruz acaba o yöre insanlarına evrakımı yaptırdım pul paramı ödedim iş biter abimi yani. Adamlar otobüs dolusu gelip alayların kökünü kazıyor ya kardeşim seneyede lazım demeden ondan sonra ben haklıyım öylemi ve birde misafir perverlik bekliyoruz peki biz ne veriyoruz o insanlara rahatsızlık ve yok etmeden başka.Ama hiç bir sebep aracımıza , bize ve köpeklerimize zarar vermelerini haklı göstermez.Ve bizlerde biraz öz eleştiri yapalım.
Yaşar GÜNEŞ
1969 ANKARA

Çevrimdışı Aykut ALGÜNEY

• *
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2010, 14:17:27 »
Bu konuda adam asmaca oynamak yerine dernek ve federasyonlara KATILIMCI DESTEK vermek gerekir. Çözüm Avcıyı Köylü Kentli diye ayırmakla, av-avlak benim diyerek sahiplenmekle olmaz. Herkes Federasyonların çatısı altında birleşsin. Yeni AV ve YABAN HAYATI YÖNETİMİ üzerinde fikir yürütülsün sistem meydana çıksın sonra kanunlaştıralım. Ancak bunu içi en temelden başlamak lazım.

Derneklere verdiğimiz yıllık 15-20 tl gibi yıllık aidatlarla ne dernekten hizmet bekleyebilirsiniz, ne dernekler federasyonlara bu paralarla yıllık aidat ödeyebilir, ne federasyonlar olmayan paralarla hizmet üretebilir. Yani beyler, bir şey elde etmek istiyorsanız pamuk elleri cebe atmaya alışmalıyız.
Aykut ALGÜNEY
1972-İzmir

Çevrimdışı Alim SARIGÜL

• *
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2010, 14:27:51 »
Bu hassas bir konu arkadaşlar. Gerçekten bu işler belgeden önce vicdan meselesi. Her şeyin bir ahlakı olduğu gibi avcılığın da bir ahlakı vardır. Yasal limit hakkım var diye on kişi bir avlağa girip on tane tavşan vurmamalı bence. Başka avlaklara giderken kalabalık gruplar yerine daha az sayıda gruplarla avlanmaya gitmeli ve kesinlikle hiç kimseye maddi manevi rahatsızlık vermemeli. Misafir avcılar kurallara uyduğu müddetçe avlanmalarına engel olunmamalı. Herkes birbirine saygılı ve ölçülü davranmalı. Selamlar, saygılar.
Alim SARIGÜL
1965-Ordu-Mesudiye
Mesudiye Kara ve Su Avcıları Derneği Başkanı

Çevrimdışı Bahattin ÖRTÜKOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2010, 17:17:02 »
KALABALIK AVLANMAYA HİÇ BİR ZAMAN KATILMIYORUM
  • BROWNİNG
  • BERATTA
  • BAİKAL
Bahattin ÖRTÜKOĞLU
1970 KASTAMONU
05327153381

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2010, 20:45:36 »
Bu hassas bir konu arkadaşlar. Gerçekten bu işler belgeden önce vicdan meselesi. Her şeyin bir ahlakı olduğu gibi avcılığın da bir ahlakı vardır. Yasal limit hakkım var diye on kişi bir avlağa girip on tane tavşan vurmamalı bence. Başka avlaklara giderken kalabalık gruplar yerine daha az sayıda gruplarla avlanmaya gitmeli ve kesinlikle hiç kimseye maddi manevi rahatsızlık vermemeli. Misafir avcılar kurallara uyduğu müddetçe avlanmalarına engel olunmamalı. Herkes birbirine saygılı ve ölçülü davranmalı. Selamlar, saygılar.
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2010, 20:53:27 »
gercekten otobus dolusu cok mantiksiz avcilik kim olsa kendi koyu av sahalarina kabul etmez
benim koyume gelecekler bende avciyim kabul etmem elimden gelen kotuluyu dusunurum
3    5 avci arkadas gelcek basimin uzerinde yeri var
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Çağlayan TORUN

• *
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2010, 21:49:42 »
aynı konu farklı başlıklar altında tekrar tekrar gündeme getirilmeye çalışılıyor.ancak ikli atışmalar başlayınca konu yöneticiler tarafından kilitleniyor.fikrimce konunun özü şu kimse bölgesindeki keklik popilasyonunun azalmasını istemediği için imkanı olan arkadaşlar başka bölgelere avlanmaya gidiyor.bölgesinnde av yapılan imkanı olan veya olmayan arkadaşlarda bu durumdan rahatsız oluyor.
 Bana öyle geliyorki lastiği kesilenler burda olduğu kadar lastiği kesenlerde aramızda.şu da bir gerçektir ki bu konu Ankara bölgesinde adı geçen yerde dönüp duruyor... bilmeyenlerde öğrendi.. ne meraymış ki otobüslerle avcıları yutuyor.. birilerinin kulağına gitmesin sonra özel avlak olursa herkesin elindeki kendine olur..????

Çağlayan TORUN
1974-İzmir

Çevrimdışı Köksal GEDİKLİ

• *
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2010, 22:18:30 »

ya arkadaşlar burda lastik işinden bizde nasibimizi aldık bu taksi ve 3 kişi avlandık ve ava açık merada bizden başka kimse yoktu toplam beş kuş vuruldu ikinci kuşu vurdum arabaya döndüm akşam iş vardı en büyük yeminide ederim iki lastik birden kestiler hemde şimdi ne alakası var otobüs dolusu insanla bı işn.yer nallıhan.ya bu araçlar milli servet bunu yapanlar vatan hainidir insanın başına bişe gelir o dağda allah göstermesin ne demek araç çizmek, lastik kesmek,çocuğumuz gibi baktığımız köpekleri zehirleyenlere bişe demiyom zaten.Allahından bulsun hepsi.Limit aşımına bizde karşıyız avcı diye geçinen katliam yapan şahıslar bi tarafa diğer avcı arkadaşların kalabalık gitmekmi suçu.İç anadolu ve doğuda çalıştığımdan bilirim kekliği kışın ağır kış şartlarında yol kenarlarında arabanın camını açaraktan katledenlere,farla avcılık yapanlara ,kekliğin yumurtasını ve palazlarını toplayanlara,su kenarlarını gömme tuzakla çevirip yaz ayında yüzlerce keklik tutanlara kimse ses çıkarmıyo çünkü onları senede 1 veya 2 kez keklik avına giden arkadaşlar yapmıyo yapanlar belli.Kuşun nesli biterse ancak böyle biter işte.
Köksal GEDİKLİ
1974 KOCAELİ

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #11 : 03 Kasım 2010, 22:21:07 »
Arkadaşlar bu konunun tartışıldığı diğer başlık bir köpeğin zehirlenmesi haberiydi :( ki hepimiz çok üzüldük kabul edilemez dedik, zaman zaman değişik başlıklarda tartışıldı ama bu şekilde özel başlık altında tartışılmadı
Mustafa Birol beye bu başlığı açtığı için teşekkür ederim,
Kişiselleşip karşılıklı atışmaya çevirmeden SORUNLARIMIZI tartışmamız lazım,
bu konuyuda AV Haberleri - MAK kararları - Avlak Bilgileri taşıyarak sabitliyorumki bilgisi olmayanlar faydalansın,

Şimdiye kadar yazılanlarda çıkan sonuç şu ;
Kimse Araba çizmek lastik kesmek v.b şeyleri kabul etmiyor zaten bunları tartışmak yersiz ve zaten bunları yapanlarda kanunen suçlu ve aciz insanlardır.

Tartışılması gereken gerçekleri tartışmak lazım yani biz ne yapabiliriz bizim görevimiz ne olabilir ? nasıl çözüm üretebiliriz,

Aslında olması gereken çözümü Aykut bey yazmış ancak bu noktanın ne yazıkki ççooookkk uzağındayız :(

En azından Avlanmaya gittiğimiz bölgedeki avcıların ve köylülerin yerine kendimizi koyalım diyorum
ve onların nelere tepki verdiklerini anlamaya çalışıp avcılık adına doğru hareketler kazanalım diyorum !

Yoksa belgelerim tam istediğim yerde avlanırım, 1000 km yol yapıp 2 keklikle dönmem demekle bu işler çözülmez,
bu seneki kadar ben tepki duymadım görmedim lütfen dikkatli olalım diyorum,
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 03 Kasım 2010, 22:34:53 »
bu hafta sonu yine ankaraya avcı akını olacak....

yine meşhur avlaklarda bu tür olaylar yaşanacak ki.....inşallah yaşanmaz.....

ben şahsen bu hafta sonu ava gidebilirsem....

kenarda köşede fazla kuşun olmadığı,gözönünde olmayan yerlere gitmeyi düşünüyorum....

serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2010, 20:26:32 »
Önce de birkaç kez yazdığım gibi bu iş daha da artar. Ben de av televizyonunun belgeli bohçacıları çoşturduğunu kabul ediyorum.

Bu avlaklar kendi haline bırakılırsa özellikle çok avlanılan yerlerde hem azalacak hem sürtüşmeler artacak.

İki çözüm olabilir:

1. Özellikle azaldığı yerlerde av tükenmeden avcıların birlikte avlak idaresine girişmesi. Bu da gerçekten eli cebe atmak demek. Hoş değil ama en köklü çare bu.

2. Geçici ama aslında en kalıcı çare ise misafirin misafirliği bilmesi. Misafir yemekten biraz aç kalkmasını, ev sahibinden müsade istemesini, ev halkına yük olmamayı bilmesi lazım geldiğini unutmamak lazım. Nasıl misafirliğe giderken bazen tatlı, şeker götürüyorsak benzerini av için de uygulamak lazım. Misafirliğe gitmek ev sahibinin ocağına incir ağacı dikmek değildir.

Tabi ev sahibi de misafiri kapıda elinde sopayla karşılamamalı. En azından tanımak lazım. Şehirli avcının konak meydanında av yapamayacağını ve gün gelip o şehirliyle şehirde işinin düşebileceğini düşünmesi lazım.

Yani, hem misafir hem ev sahibi olarak adet geleneklerimiz neyse devam ettirmemiz lazım. Unutmayalım ki, bu adetler milletimizin değerleridir. Av bir yana, insanlığı unutmayalım.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ahmet YILMAZ

• *
  • 1980-Beypazarı.ANKARA
« Yanıtla #14 : 05 Kasım 2010, 02:33:43 »
bölge yada şehir degiştirip avlanmak isteyen avcılarla o bölge insanı yada avcısı arasında sorunlar çıkabiliyor...muhtarlar ve jandarmada kendi bölge insanından yana insiyatif kullanıyor....
burdaki asıl sorun kalabalık avcı guruplarıdır...okuyanlara soruyorum...nerden gelmiş olursa olsun..iki araba üç araba dolusu avcı bölgenize gelse hoşgeldiniz dermisiniz...en azından güleryüz gösterirmisiniz,rastgele dermisiniz...bu durumun çokçok itici mide bulandırıcı oldugunu bilebile münibüslere yarım otobüslere doluşup başka bölgelere ava gidenler nasıl bir muameleyle karşılaşacaklarını bilmiyorlarmı...vergimi pul paramı veriyorum heryerde herkesle avlanırım demek bu işin düz mantıgıdır.. .
bu işin orta yollu çözüm yolu yokmudur......

sevgili birol bey.çok teşekkür ediyorum.böyle bir konu birkaç farklı başlık altında defalarca açıldı ama moderatör arkadaşlar tarafından amacını aştığı için hep kilitlendi.şimdi konu gerçek yerini bulduişte.teşekkürler

sayın alim bey.kesinlikle çok hassas bi konu vede kesinlikle cüzdan değil vicdan meselesi olan bu iş.zaten işin özü burda yatıyor.sen gel bir otobüsle,dağıl avlağa.akşama kadar paslaş dur.kuşa yere konma fırsatı bile vermeden akşama kadar önüne ne geliyorsa vur.malesef ne av ahlakı kaldı nede avcılık ahlakı.

Arkadaşlar bu konunun tartışıldığı diğer başlık bir köpeğin zehirlenmesi haberiydi :( ki hepimiz çok üzüldük kabul edilemez dedik, zaman zaman değişik başlıklarda tartışıldı ama bu şekilde özel başlık altında tartışılmadı
Mustafa Birol beye bu başlığı açtığı için teşekkür ederim,
Kişiselleşip karşılıklı atışmaya çevirmeden SORUNLARIMIZI tartışmamız lazım,
bu konuyuda AV Haberleri - MAK kararları - Avlak Bilgileri taşıyarak sabitliyorumki bilgisi olmayanlar faydalansın,

Şimdiye kadar yazılanlarda çıkan sonuç şu ;
Kimse Araba çizmek lastik kesmek v.b şeyleri kabul etmiyor zaten bunları tartışmak yersiz ve zaten bunları yapanlarda kanunen suçlu ve aciz insanlardır.

Tartışılması gereken gerçekleri tartışmak lazım yani biz ne yapabiliriz bizim görevimiz ne olabilir ? nasıl çözüm üretebiliriz,

Aslında olması gereken çözümü Aykut bey yazmış ancak bu noktanın ne yazıkki ççooookkk uzağındayız :(

En azından Avlanmaya gittiğimiz bölgedeki avcıların ve köylülerin yerine kendimizi koyalım diyorum
ve onların nelere tepki verdiklerini anlamaya çalışıp avcılık adına doğru hareketler kazanalım diyorum !

Yoksa belgelerim tam istediğim yerde avlanırım, 1000 km yol yapıp 2 keklikle dönmem demekle bu işler çözülmez,
bu seneki kadar ben tepki duymadım görmedim lütfen dikkatli olalım diyorum,

svgili tuncay bey.yukardaki bahse konu mevzuu benim memleketimin bi nahiseyi olan kırbaşına ait birkaç köyde meydana geldi.öncelikle şunu belirtmek istiyorum.köpek zehirlemek ne sebeple olursa olsun kabuledilebilecek bidavranışdeğil.sizinde dediğiniz gibi birazda kendimizi köylünün yerine koymak lazım.sen otobüslerle avlağa girersen,mülk sahibinin izni olmadan bağ evini açıp orada sabahlarsan,çit yerine kullandıkları çalıları ısınmak amacıyla yakarsan,daha da olmadı adamın bahçesindeki arı kovanlarını boşaltıp içindeki balları telef edersen(her kim veriyosa böyle bi hakkı),kolluk kuvvetine yapılan müracat cevapsız kalır,avlakta yatıya kalan,kamp kuran avcı araziden çıkarılmazsa, işte o zaman köylü amcam da kendi cezasını kendi bu şekilde keser.(her ne kadar doğru bi davranış olmasa da).geçen haftaki o avcı baskısını ve yaşanan bu tür olayları duyduğum günden beri yapmış olduğum nabız yoklamasında yabancı avcıya karşı bizim köylümüz müthiş bi cephe almış durumda.her ne kadar yaşanmasını istemesem de butür olayların bundan sonra da yaşanması muhtemelden daha öte inanın.

onun için sevgili dostlar.volkan beyin de dediği gibi amacın misafirliğe gitmek olduğunu,ev sahibinin ocağına incir ağacı dikmek olmadığını bilmek lazım.gelenek,görenek av ve avcılık ahlakına uygun hareket etmemiz gerektiğini unutmamak lazım diye düşünüyorum.herkese bol,bereketli,kazasız belasız güzel avlar dileğiyle hayırlı bir sezon geçirmesini diliyorum...selamlar,saygılar..

0544 763 20 78
Ahmet YILMAZ
1980-Beypazarı-ANKARA

Çevrimdışı Ramazan BUNARCIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 05 Kasım 2010, 09:54:16 »
Sizler kendi köyünüzdeki bohçacılara bişey yapamayın gelin ondan sonra bir otobüs diye tabir ettiğiniz insanların arabalarını çizin,lastiklerini kesin,yok tehdit edin.Hani siz misafirperver türk insanıydınız nerde kaldı bu misafirperverlik laftamı sadece kaldı.

Erkan bey sanırım sizde o gelen otobüslerden birinin içindeydiniz ki böle konuşuyorsunuz.Biz Beypazarı genç avcılar ve atıcılar klubu olarak 4 yıldır kurs açıyor ve tüm avcıları belgelendiriyoruz kaçak avlanmayı ve geçe avlarının önüne geçebilmek için kolluk kuvvetleri ile birlikde devriye atıyoruz ve bir çok arkadaşımızı da fahri müfettişlik verdik bu bölgede bu kadar av bulunmasının sebebi birazda bizim kendi avcımızın avı koruması kurallara uymasıdır.Beypazarı halkı misafir perverdir burası bir turizim cennetidir hafta sonları akın akın turist ağırlar memleketimiz o yüzden misafirliğini bilene misafir gibi davranılır ama sen hırsız gibi gel köylünün bağına bahçesine zarar ver odununu izinsiz yak bal kovanlarını boşalt bağ evlerinde konakla koyun yataklarının yanına çadır kur çobanın köpeğini öldür sonra misafir perverlik bekle bu gelen kişilerin avcılık adabı ile de alakası yok benim köpeğimin ferması na koşup silah atan benim düşürdüğüm avı çantasına çakdırmadan atan köpeğimin öünde ki yaralı tavşanı vurup alan kişilere avcımı denir hırsız mı denir.Birde şu var madem öle Türkiyenin dört bir tarafında avlanaçak kadar madii durumları varsa bu avcıların o yol masraflarını kendi memleketlrinde kuş yetiştirmeye harcasalar bu olaylar hiç yaşanmaz çok mu zor doğaya iki keklik salmak nerde kaldı sürdürülebilir avcılık ve gelen insanlar seneye ne avlayacaklar merak ediyorum seneye kuş bulamayınca gene suçu köylüye ve yerli avcıya atacaklar yok sezonu erken açmışlar yok yumurtasını toplamışlar yok kara kış da yol kenerına inen hayvanı vurmuşlar diyecekler ama bilmiyolar ki o yörede kuşun kökünü kazıdılar avcı olan avlandığı bölgede damızlık olarak kuş bırakır alayın hepsini avlamaz ama kendini bilmez avcılar son kuşu vurana kadar peşini bırakmaz.Avcılığın yazılı olamayan kurallarını bilen ve ona göre avlanan gerçek avcılara sevgi ve selamlarımlar.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2010, 10:07:42 Gönderen: Ramazan BUNARCIOĞLU »

Çevrimdışı Ramazan BUNARCIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 05 Kasım 2010, 20:03:36 »
                                        2010-2011 AV DÖNEMİ MERKEZ KOMİSYONU KARARI

ÜÇÜNÇÜ BÖLÜM

Yasaklanan Avlanma Araç ve GEreçleri Yasak Avlanma Usulleri

k) Avlaklarda avcıların bir arada avlanması nedeniyle oluşacak av baskısı ve can güvenliği nedeniyle avlağın büyüklüğüne göre avlağın herhangi bir alanında; bir arada 15 avcıdan fazla avcı aynı anda avlanamaz.

ALINTIDIR                 

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 05 Kasım 2010, 20:58:57 »
Erkan bey sanırım sizde o gelen otobüslerden birinin içindeydiniz ki böle konuşuyorsunuz.Biz Beypazarı genç avcılar ve atıcılar klubu olarak 4 yıldır kurs açıyor ve tüm avcıları belgelendiriyoruz kaçak avlanmayı ve geçe avlarının önüne geçebilmek için kolluk kuvvetleri ile birlikde devriye atıyoruz ve bir çok arkadaşımızı da fahri müfettişlik verdik bu bölgede bu kadar av bulunmasının sebebi birazda bizim kendi avcımızın avı koruması kurallara uymasıdır.Beypazarı halkı misafir perverdir burası bir turizim cennetidir hafta sonları akın akın turist ağırlar memleketimiz o yüzden misafirliğini bilene misafir gibi davranılır ama sen hırsız gibi gel köylünün bağına bahçesine zarar ver odununu izinsiz yak bal kovanlarını boşalt bağ evlerinde konakla koyun yataklarının yanına çadır kur çobanın köpeğini öldür sonra misafir perverlik bekle bu gelen kişilerin avcılık adabı ile de alakası yok benim köpeğimin ferması na koşup silah atan benim düşürdüğüm avı çantasına çakdırmadan atan köpeğimin öünde ki yaralı tavşanı vurup alan kişilere avcımı denir hırsız mı denir.Birde şu var madem öle Türkiyenin dört bir tarafında avlanaçak kadar madii durumları varsa bu avcıların o yol masraflarını kendi memleketlrinde kuş yetiştirmeye harcasalar bu olaylar hiç yaşanmaz çok mu zor doğaya iki keklik salmak nerde kaldı sürdürülebilir avcılık ve gelen insanlar seneye ne avlayacaklar merak ediyorum seneye kuş bulamayınca gene suçu köylüye ve yerli avcıya atacaklar yok sezonu erken açmışlar yok yumurtasını toplamışlar yok kara kış da yol kenerına inen hayvanı vurmuşlar diyecekler ama bilmiyolar ki o yörede kuşun kökünü kazıdılar avcı olan avlandığı bölgede damızlık olarak kuş bırakır alayın hepsini avlamaz ama kendini bilmez avcılar son kuşu vurana kadar peşini bırakmaz.Avcılığın yazılı olamayan kurallarını bilen ve ona göre avlanan gerçek avcılara sevgi ve selamlarımlar.
sozlerinizde kessinlikle haklisiniz kalabalik topluluk avcilik bence katliyam kalabalik avci toplumunu koycek bir olup merelara koymuycan aslinda sonu neye varirsa varsin birkac can yakcan neymis avlanma pulum var neymis hakkim koy benim koyum 3  5  avci gelse hic tanimasan bile misafir edilir kalabalik topliluk kesinlikle kendi merelarina gitmiyo gittiyi yerede katliyama geliyo
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Köksal GEDİKLİ

• *
« Yanıtla #18 : 05 Kasım 2010, 23:16:34 »
Y a arkadaşlar her hayvanın yaşam alanı farklı keklik alıp salmak çözüm değilki doğaya ,yaşam alanı yoksa kuşun binlerce salsan ne olacak bir haftada telef olacak neden karadenizde marmarada yok bu keklikte içanadolu.doğu ve güneydoğuda çok var arazi şartlarıda uygun olması lazım kekliğin üremesi barınması için ,şartlar uygun olsa eminim buna herkesin katkısı olur.Hoş olmayan hırsız falan kelimeleride iyi değil kin güdülmesin duyarlı olalım lütfen.
Köksal GEDİKLİ
1974 KOCAELİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #19 : 06 Kasım 2010, 21:57:17 »
Karadeniz'e gitmedim, bilmiyorum. Kınalı keklik ormanlarda pek bulunmaz. Kayalık, çalılık yamaçlarda olur. Orta ve Doğu Anadolu hayvanı dense bile yeri. Belki o yüzden Karadeniz'de az olabilir.

Keklik salmak kötü değil ama insana alışmaması lazım. Kendi yemini bulmay, kendini korumayı öğrenmesi lazım. Yoksa tez elden telef olurlar. Avcı vurmasa yırtıcılar yok eder. Nasıl yapılacağını bilmeden başarılı olmak şans işi. Yine de başarılı olanları da duydum. Gariptir ki bu yolla üretip salmak için bile izin almak lazım.

Çevresi, üstü ağla çevrili, insandan uzak yerlerde, insana alışmasın diye gece yemleyerek üretmek gerekir. Hatta Avrupa'da fazla üremiş yırtıcılar da biraz azaltılıyormuş. Tuzaklarla yakalanıp makul sayıya düşürülüyorlar ama bunu da yöreyi tanıyan, bilgisi ve deneyimi olan yetkililerle avcılar birlikte planlayıp yapıyorlar.

Şu işi avcılar bir yapabilse çoğumuz durduk yerde uzaklara gitmeyiz. Kendi ürettiğimiz hayvanları da daha kontrollü avlarız. Örnek mörnek avlaklara gerek kalmaz. Bugünkü haliyle define avcıları gibiyiz. Bulan hepsini kendine saklıyor. Hatta "Kümes" tabir ediyor. Sanki babamız yetiştirmiş de vermiş. İnşallah olmaz ama böyle sürerse kalabalık yerlerde sıkıntılar artacak. Av vurmakla tükenmez lafı mazide kalmış bir hurafe.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hasan KARAARSLAN

• *
« Yanıtla #20 : 19 Haziran 2011, 11:02:33 »
Merkez Av Komisyonu Kararı Kapsamında Belirlenen Diğer Kısıtlamalar ve Düzenlemeler
MADDE 18- 4915 sayılı Kanunun üçüncü maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında, av ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesine, avcılığın düzenlenmesine ilişkin genel yasaklar, kısıtlamalar ve düzenlemeler şunlardır:
a) Ormana girişlerin kısıtlanması: Avlanma izni, devlet ormanlarında; üretim, yangın ve silvikültürel (orman bakımı ve yetiştirme) faaliyetleri gibi nedenlerle ormanlara giriş çıkışın Hükümet, Bakanlık, Valilik veya Orman Genel Müdürlüğünce yasaklandığı sürelerde yasaklanan yerlerde geçerli değildir.
b) Yetkisiz av yasağı konulamaz; av izni verilemez:
Mülki amirler, köy muhtarları, köy ihtiyar heyetleri, yerel avcılık kuruluşları ve diğer kuruluşlar kendi bölgelerindeki avlakları, yurdun değişik yörelerinden gelen avcılara yasaklayamazlar, avlanmanın yasaklandığı sahalarda avlanmaya izin veremezler.
c) Yetkili makamlarca mevzuat kapsamında silah taşıma yasağı getirilen günlerde avlanılamaz.
ç) Anız yakılması, çayır ve mer'aların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır. Ancak, ikinci ürün ekilen yörelerde valiliklerce hazırlanan eylem plânı çerçevesinde ve valiliklerin sorumluluğunda izin alınmak koşuluyla kontrollü anız yakmaya izin verilebilir: Avlaklara pet veya cam şişe, poşet, gazete vb. çöpleri atmak yasaktır.
d) Avlak kirası veya yardım adı altında para istemek yasaktır: Değişik bölgelere ava giden avcılardan; özel avlak olarak ayrılmış ve tescil edilmiş avlaklar dışındaki sahalarda, özel şahısların, kooperatiflerin, muhtarlıkların veya mülki amirliklerin avlak kirası veya yardım adı altında para istemeleri yasaktır. Bu tür fiilleri işleyenler hakkında yasal işlem yapılır.
Hasan KARAARSLAN
1977-Bursa

Çevrimdışı Mustafa ÖZTÜRK 06

• *
  • çıtak (nicelik biyere kadar sonuna kadar nitelik)
« Yanıtla #21 : 07 Ağustos 2011, 15:11:47 »
Ya peki siz köylüler olarak madem görüyorsunuz bu durumu şikayet edin hazır orda görmüşken.Madem insanların arabaları oradayken arayın jandarmayı yada orman görevlilerini görevlileri olsun bitsin.Köylüler neden cezasını veriyor anlamsız olan bu zaten.Limit aşımı varsa ona göre işlem yapılır zaten.
köylünün işi yok avcı takip edecek
                                                                                                            mustafa öztürk 1982 Ankara kızılcahamam 0RH+

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #22 : 07 Ağustos 2011, 16:44:31 »
1- Bu çok hassas bir konu arkadaşlar.
2-Gerçekten bu işler belgeden önce vicdan meselesi.
3- Her şeyin bir ahlakı olduğu gibi avcılığın da bir ahlakı vardır.
4-Bence Başka avlaklara giderken Kanuna uygun sayıdaki kalabalık gruplar da avlanmaya gitmeli.
5- Ve kesinlikle hiç kimseye maddi manevi rahatsızlık vermemeli.
6- Misafir avcılar kurallara uyduğu müddetçe avlanmalarına engel olunmamalı.
7-Herkes birbirine saygılı ve ölçülü davranmalı.
8-Usulsüzlük Limit aşımı yada yasak av varsa ona göre işlem yapılır.
9- Avcılar oradayken arayın jandarmayı yada orman görevlilerini olsun bitsin.
10-Yetkisi olmayan nasıl  cezasını veriyor anlamsız olan bu zaten.?

SERBESTSE Belgelerim tam istediğim yerde kurallar dahilinde AVLANIRIIM.!!!!

« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2011, 16:51:37 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #23 : 07 Ağustos 2011, 16:49:46 »
Eğer kimse kimseyi memleketine sokmak istemiyorsa İZMİR e başka ilden kimse gelmesin o zaman:))

ÖRNEK= Eğer Her şeye yetkiniz varsa çıkın yolda Trafik cezası kesin :))
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #24 : 07 Ağustos 2011, 18:15:16 »
köylünün işi yok avcı takip edecek

Köylünün işi gücü yok,kanunen serbest olan  avlakta avcının lastiğini patlatıyo,üzerine vazife olmayan işlere karışıyo,kafasına göre yasak koyuyo,üstüne üstelik bide yetkisi varmıs gibi kanun gibi karsına dikilip konusuyo.Varsa sıkıntısı 156 jandarmanın telefon numarası.Arasın şikayet etsin.
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com