TÜRKİYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
İletişim
Giriş Yap
Kayıt Ol
TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
»
KÖPEKLER HAKKINDA HER ŞEY
»
KÖPEK SAĞLIĞI - VETERİNER HEKİME DANIŞALIM
»
anuste cuban sorunu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: anuste cuban sorunu (Okunma sayısı 1883 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Basa TÜRK
anuste cuban sorunu
«
:
18 Ekim 2010, 18:50:20 »
benım dunyalar tatlısı yöresel olarakta karadenız seterı olarak adlandırdımız bır köpegım vardı ve 3 aylıkken genclık hastalı olarak bılınen bır hastalıktan öldu.buradakı yerlı avcılar kuyruk sokumundakı cubanı patlatmam ve belırlı perıyotlarda sıkıp temızlemem gerekıyormus öyle dedıler ben ıse yaptım araştırmalarda böyle bır olaya raslamadım ama heralde o abıler haklıydı ölum gununden 1 gun önce fenalastı ve bn ne olr olmaz dıye anusu dıstan yoklayarak sıktım ve gercektende pıs kokulu bır ırın cıktı ve ertesı gunde öldu ve suan cok vıcdan azabı cekıyorum.bana bu konuda ne yapmam gerektını söylermısın ılerıde adıneceğim köpek ıcın .bu olaydan önce ne önlemler almalıyım.bırde cuban hakkında ne söyleyebılırsınız.ölen köpeğim bu:
Basa TÜRK
1989 bartın
Mustafa DEMİRTAŞ
Müdavim Üyemiz
Ynt: anuste cuban sorunu
«
Yanıtla #1 :
18 Ekim 2010, 19:56:00 »
geçmiş olsun,öncelikle aşılarını eksiksiz yaptırmalısınız,iç ve dış parazit için düzenli ilaç kullanmalısın,beslenmesinede dikkat ettiginde dogabilecek olumsuzlukları en düşük seviyeye indirmiş olursun...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)
VEFAT ETMİŞTİR
Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU
Ynt: anuste cuban sorunu
«
Yanıtla #2 :
18 Ekim 2010, 23:45:21 »
Gençlik hastalığından korunmak için 2 aylıktan itibaren düzenli iç parazit ve aşı uygulamaları yaptırılmalıdır.Ayrıca riskli olduğu için aşılamalar tamamlanmadan hayvan dışarıya çıkarılmamalıdır.
Fakat sizin anlattığınız anüsteki olgu köpeklerde bulunan anal keselerin yangısına bağlı oluşur.Hayvan kaşıntıdan dolayı kızak hareketi yapar.Bu olayın gençlik hastalığıyla bir bağlantısı yoktur,hayvanın ölümüne sebep olmaz.Keseler doldukça düzenli olarak temizlenip gerekli ilaç uygulamalarının yapılması gerekir.
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
»
KÖPEKLER HAKKINDA HER ŞEY
»
KÖPEK SAĞLIĞI - VETERİNER HEKİME DANIŞALIM