Cuma akşamdan amcaoğlu Halis aradı yarın geliyonmu proğram nedir dedi. Ben zaten hafta içi klavye başında bileniyor, iple hafta sonunu çekiyom, dedim plan belli sezon açıldı tavşana devam.
Cumartesi sabahı erkenden kalkıp sabah sıcak çorbamı yudumlayıp doğru köye Halis hazır kıta bekliyor köpekleri bağaja hemen meraya.
Gün ağırırıken saldık köpekleri bismillah. Onlarda ihtiyaçlarını giderip başladılar sağlam bir oynağa barak ve hunter uyumlu ikili çok güzel çalışıyorlardı sesler hızlanıyor buda avın her an kaçacağının işaretiydi. 15/20 dakika geçmedi valale koptu mubarek bu köpekler bu sesi neresinden çıkarıyor boğuluyormu anırıyıormu yoksa ağlıyormu işte kopoyla tavşan avının en güzel anıydı tatını çıkarmak gerek sonra başladılar kovmaya 1. turda tavşan bizi atlattı ama yine gelecekti buraya biz tekrar yerlerimizi aldık ve başladı köpek sesleri duyulmaya derken tek el silah sesi patladı. Tamam dedi Halis sallıyor elinde uzun kulak çantada.
5-10 dakika kritik ve moladan sonra az ilerde başka bir oynaga daha soktuk köpekleri zaman ilerlemiş kokular azalmaya başlamış ama barakla hunter bunuda bulucaz dergibi hareketleri ve ses vermeleri ile belliediyorlardı.
derken tekrar o güzel sahne yaşandı valale koptu çok iyi bir yerde duryordum koca kulak yolu tutmuş geliyordu tavşan kaçarken önünde dur görmez ben silahı gözüme aldım kımıldamadan duruyorum geldi geldi menzile girdi patlattım tüy oldu her yer ama hala geliyor ikinciyi patlattım orada kaldı köpekler çok yakında düşerken erdirdi köpekler. Bu kısa olmuştu ama iyide olmuştu ısınan havada köpekler fazla yorulmadı. Halis gelenekadar ben tavşanı ağaca çıkarmıştım.
Amcaoğlu gel bakalım şu koca kulakla bi poz çekiver bizi.
Limitleri doldurup avı bitirdik.
Av bitiminde telefonum çaldı Arayan Serdar ahpabım, dedi ne yaptınız dedim iki, yapmaya dedi sevindi bunu kutlayalım Ömer balıkları alacak bende büyükleri dedi güzelde bi av sonu yemeği ile günümüzü noktaladık.
Serdar ev Ömer uykuya kıyıp merada avımızı paylaşamasada sofrada hepsini uygulamalı anlattık.
Çek bakalım şu avcıları ahpap.
Tüm dostlara Rastgele,