Değerli arkadaşlar Ustam Ahmet CEYLAN ve Ayhan ÖNDER'in pişirdiği tavşan gövecini tarif etmeye
çalışacağım, Öncelikle Tavşan vurulacak yüzülüp temizlenip doğranacak.
Gövece konup suyla doldurulup kaynayacak kaynadıkça su üzerine çıkan köpükler alınacak
köpük kalmayıncaya kadar kaynayacak bunun suyunu ayrı bir kaba dökülecek ve posası dibine çökecek şekilde bir kenara bırakılacak üstünü örtün toz toprak kaçmasın.
Kaynayan suyu süzülen tavşan etinide bir kenara koyun.
Gövece soyulan ince kıyılan soğanları Gövece koyun zeytinyağı ile kavurun.
Suyu süzülen etide ilave edilip onuda kavurun.
Daha sonra ince kıyılmış biberi ilave edin onuda kavurun.
Enson soyulup ince doğranmış Domatesler ilave edilir onuda eriyinceye kadar karıştırın.
Sarımsakları soyup yarısını kabuklu atın.(Sirke ve Defne yaprağıda atılabilir.
Kenara ayırdığımız kaynatılan suyu itina ile çalkalamadan temiz suyunu ilave edin.
Tekrar kaynamaya bırakın bu arada kara çaydanlıkta demlenen çaydan yudumlayın.
Kekik ve tuzunu ilave edin tekrar tıkırdamaya bırakın.
Sıra karabiberinde onuda atın karıştırıp ateşten alın kenarda dinlensin.
15 dakika dinlendikten sonra afiyetle yiyin.
Salata ile iyi gider ardından tatlıda olursa mükemmel olur.
Afiyet Bal Şeker olsun.