Bence de kalite farkı yoktur. Belki namlu çapı veya yatak ve şok geçişleri farklı değerlerde olabilir. Olabilir diyorum, bilmiyorum. Ağırlık konusunda da Amerikalı pek şikayet etmiyor bence. Sanıyorum sporting amaçlı alıyorlar. O zaman da ağır olması gerektiğinden olabilir.
Aslında fiyat olarak ülkemizdekilerden fazla fark yok. Benim tam anlayamadığım şu; bu tüfek ihraç ediliyor, CZ yazdığına göre aslında CZ markası almış oluyoruz, değeri neyse artık. Sonra ithal oluyor, vergisi, fonları monları ve elbet farklı markası ile dönüyor ve öyle yabancı menşeli tüfekler kadar kat kat katlamıyor. Bunları oraya kaça veriyorlar da bunca tur attıktan sonra bu fiyata satılıyor?
Belki bilmediğim sebeleri vardır ama benim aklıma gelen, bu tüfekler oraya çok cüzi fiyatlarla gidiyor olmalı. Madem böyle de kazanılıyorsa burada neden bu fiyatlardalar? Düşünün ki bu parada CZ nin bile satış, isim hakkı vs karı eklenmiş durumda olmalı.
Vallaha içimden geldiği gibi yazacağım, yanlışsa yanlış; fonmuş vergiymiş boş. Sadece Huğlu da değil, büyüklerin hepsi yüksek fiyat veriyor.