atıcı arkadaşlarımızın çoğunun bildiği bir konudur bu ama en azından bilgisi olmayanlara bilgimiz dahilinde
aktarmaya bilgilendirmeye çalışalım.
fişek seçimi aynen silah seçimi gibi çok önemli bir konudur.atış fişekleri markaları ve özellikleriyle birbirinden ayrılır kimi fişek daha hızlı kimisi daha az teper kiminin gurupmanı toplu biri daha çabuk açar kimiside daha sert olup daha süratlidir.
burada dikkat edilmesi gereken konu atıcı kendi atış sistemine uygun fişeği seçmeli yani bunu atıcı kendi karakterine uygun fişeği kendi tespit edip kendi seçmelidir.ben seçimimi çoktan yaptım reklam olmasından tepki almaktan çekinerek yazıyorum beni sakın yanlış anlamayın her insan şeçimini kendi yapar.
şu marka kötü bu marka iyi demek istemiyorum siz daha iyisini bilirsiniz.
sponsorum olması itibarıyle 3 yıldır ben bu resimdeki fişekleri kullanıp derece alıyorum .
çokda memnunum belki memnun olmayanlar vardır o konuda yorum yapmıyorum.
fakat türkiyedeki en gelişmiş teknoloji bu firmada var yılda 120 milyon adet üretip amerika dahil 19 dünya ülkesine ihracat yapıyorlar.
türkiyede ise potansiyel ihtiyacın yüzde 70 ini YAF karşılıyor bunu araştırmalarımız sonucunda tespit ettik.
yani 100 atıcının 70 i yaf kullanıp memnuniyetini dile getiriyor.firma sahiplerimizde bu durumdan çok memnun sürekli zaten iyi olan kaliteyi daha da iyi hale nasıl getiririz diye arştırıp geliştirmeye ve fiatlarını olabildiğince aşağı çekmeye çalışıoyorlar.fabrikada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
ben erken tetik çekerek atış yaptığım için gurupman çabuk dağılmasından yanayım fakat biraz daha geç atan atıcı arkadaşlarımız kendi silahlarıyla grupman testi yaparak daha toplu giden fi,şeği tercih edebilirler bu daha doğru olur.
her hangi bir fişek markasınıda tercih edebilirler seçim kişilere aittir.
YAF bu yüzden 2 çeşit fişek üretti F1 trap ve süper trap mutlaka testlerinize bu fişekleri dahil edin ilerleyen dönemlerde ilave bir çeşit daha yapılacak atıcılarımıza altarnatif olması sebebiyle düşünülüyor .
aynı olay skeet fişeklerindede uygulanıyor.
2008 de levent zorlu ismindeki skeet atıcısı arkadaşımız konyada türkiye müsabakasında YAF süper skeet fişeği ile türkiye rekoru kırdı......
25+25+25+21+25= 121 finalde yine 25 atarak toplamda 146 atarak şampiyon oldu bu çok büyük bir sayı .
bu skor federasyon tarafındanda onaylandı kendisine çok teşekkür ederim eline sağlık.
genç bir arkadaşımız yorumunda sormuş hangi fişeği önerirsiniz diye ona özelden mesajımı attım her atıcı kendine uygun fişeği kendi belirler erken atıyorsa çabuk açan geç atıyorsa grupmanı toplu olanı seçmelidir.
tabiiki fiatıda çok önemli yerli üretici firmalarımız olmasa avrupa fişek fiatları bu gün paketi 20 tl olurdu rekabetten dolayı rakamlar yerinde sayıyor.desteklemek gerekir elinizden geldiğince yerliyi tercih edin türkiyede teknoloji avrupa ile aynı malzemesi ise avrupadan geliyor. sadece saçma aslan avcı fakat italyayada aslan avcıdan gidiyor sektöründe çok büyük bu firma.
önemli olan araştırarak bilinçli bir şekilde dolum yapılmalı ve her zaman aynı hız ve basınçta yapılmalı fişek kesinlikle değişiklilik göstermemeli.
yorumlarınızı bekliyorum sağlıcakla kalın avınız kanlı atış plakalarınız vurduğunuzda toz olsun.
bir dip not eklemek istiyorum avrupa fişekler için kötüdür demiyorum mutlaka çok önemli dereceler alınmış fişeklerdir .....tercihi kişilere bırakıyorum rasgele.