Gönderen Konu: Pointer şok tasması kullanımı  (Okunma sayısı 9233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
Pointer şok tasması kullanımı
« : 20 Eylül 2010, 17:38:35 »
   Değerli avcı abilerim ve kardeşlerim 16 aylık dişi pointer açılma problemi var .Bütün komutları evin babçesinde harfiyen o kadar iyi yapmasına rağmen avda  o kadar fazla açılıyorki.gel dediğimde ne dediğimi biliyor ama yapmıyor.resmen artık avda kafayı yedirmeye başladı yavruluktan beri elimde patronun avda kendisi olduğunu sanıyor.acıdıgım için dövmüyorum seviyorum ödül vererek ve iple de denedim olmadı artık şok tasması kullanacağım başka çare kalmadı.sizden bu şok tasmasını nasıl kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.Ferma veriyosa sorun olmaz diye düşüne bilirsiniz ama ferma versede biz yetişene kadar kaçırıyor.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
Ynt: Pointer şok tasması kullanımı
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2010, 11:56:15 »
Bu tasmayı kullanan arkadaş yok herhalde yardımcı olan çıkmadı
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2010, 14:03:35 »
Alparslan bey verdiğiniz bilğiler için teşekkürler.Bu site bunun için güzel biz genç avcılar hertürlü bilgiyi daha deneyimli abilerden ögreniyoruz.Buradan bu siteyi kurup bizlerin hizmetine açan değerli abilerime ve kardeşlerime sevği ve saygılarımı gönderiyorum.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2010, 16:58:37 »
Şok tasması çok faydalı olduğu gibi yanlış kullanıldığı taktirde köpekte düzeltilemeyecek problemlere sebebiyet verebilir. İlk olarak şok tasmasının hangi seviyede köpeğiniz için yeterli olduğunu tespit etmeniz gerekir. Bunun için en düşük şoktan başlanmalıdır ve köpeğin tepki verdiği seviyede bırakılmalıdır(size bir bakış, kafayı kaldırış gibi). Köpeğin açılma probleminin başladığı noktada köpek ilk olarak sesli komutla çağırılmalı(düdükle ithaat eğitimi verildi ise düdükle), köpek dinlemediği taktirde eğer şok tasmasında sesli/titreşimli ikaz imkanı varsa ilk olarak kullanılmalı ve köpek tekrar çağırılmalıdır. Köpek hala söz dinlemiyor ise şok tuşuna basılmalı ve köpek çağırılmalıdır. Köpek aldığı şoka rağmen ithaat etmiyorsa şok bir üst seviyede verilmelidir. Seviye artırımı köpek sizi dinlemeye başladığı ana kadar devam edilmeli, gelmeye başladığı noktadan sonra kullanılmamalıdır.

Şok tasmalarında anlık şok(momentery) uygulanmalıdır. Tasmada bulunan sürekli şok(continious) özelliğinin kullanılmasını tasvip etmiyorum. Köpeğe şok vermeden önce yapmasını istediğiniz komutu sesli ve anlaşılır olarak vermeniz çok önemlidir. Köpek komutu anladığı halde sizi dinlemez ise sesli ikaz ve şok kullanılmalıdır.

Bu arada ben size ilk olarak düdük ile ithaat ve sevk eğitimi vermenizi tavsiye edeceğim. Yabantv'nin sayfasında Burak'ın sunduğu Canım Köpeğim programında bu konuyla ilgili videolar vardı. İzleyip köpeğinize öğretirseniz avda rahat edersiniz. 
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2010, 18:16:51 »
Emrah kardeşim sağolasın verdiğin bilgiler için,itaat eğitimi verildi dediğim gibi köpek bahçede her söylediğimi harfiyen yapıyor.Örnek olarak yemeği önüne bırakıyor otur komutunu verip bekle deyice ortadan kayboluyorum gelene kadar ne kadar aç olsada ye komutunu almadan yemiyor.Lakin av çıkınca köpeğin şekli değişiyor o tepe senin bu tepe benim köpek ara arada sahibim napıyo deyip bi bakıyo ondan sonra gene kayıp Bu ŞOK tasmasını kullanmak FARZ oldu artık.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 22 Eylül 2010, 13:09:39 »
                                                       KÖPEĞİNİZİN  ŞOK AYARINI AYARLADIĞINIZ TAKTİRDE ,ÖNCE  UYARI VERMEK KAYDIYLA KULLANIRSANIZ KUZU  GİBİ OLUR  TAVSİYE EDERİM.(PRODOG ALDIM MEMNUNUM)RASTGELE
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #6 : 22 Eylül 2010, 15:37:40 »
Harun bey bu gün geldi elime yaban tv ilan bölümünde görmüştürm hatdar abiş beyden aldım.200 metre mesafesi var kendimde denedim önce tabi köpeklerimizde can taşıyor en düşük ayarında Manyotulu çakmaklar gibi akım veriyo yüksek kademesi biraz daha belirgin hissetirıyor.Yani düşündüğüm gibi köpeğin canını çok yakacak bi alet değilmiş,keşke daha erken kullansaymışım.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2013, 15:13:52 »
bülent abi sorunu giderebildinmi acaba.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

• Müdavim Üyemiz
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
« Yanıtla #8 : 28 Ağustos 2013, 15:26:42 »
yararı oldumu merak ettim.
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR