Şok tasması çok faydalı olduğu gibi yanlış kullanıldığı taktirde köpekte düzeltilemeyecek problemlere sebebiyet verebilir. İlk olarak şok tasmasının hangi seviyede köpeğiniz için yeterli olduğunu tespit etmeniz gerekir. Bunun için en düşük şoktan başlanmalıdır ve köpeğin tepki verdiği seviyede bırakılmalıdır(size bir bakış, kafayı kaldırış gibi). Köpeğin açılma probleminin başladığı noktada köpek ilk olarak sesli komutla çağırılmalı(düdükle ithaat eğitimi verildi ise düdükle), köpek dinlemediği taktirde eğer şok tasmasında sesli/titreşimli ikaz imkanı varsa ilk olarak kullanılmalı ve köpek tekrar çağırılmalıdır. Köpek hala söz dinlemiyor ise şok tuşuna basılmalı ve köpek çağırılmalıdır. Köpek aldığı şoka rağmen ithaat etmiyorsa şok bir üst seviyede verilmelidir. Seviye artırımı köpek sizi dinlemeye başladığı ana kadar devam edilmeli, gelmeye başladığı noktadan sonra kullanılmamalıdır.
Şok tasmalarında anlık şok(momentery) uygulanmalıdır. Tasmada bulunan sürekli şok(continious) özelliğinin kullanılmasını tasvip etmiyorum. Köpeğe şok vermeden önce yapmasını istediğiniz komutu sesli ve anlaşılır olarak vermeniz çok önemlidir. Köpek komutu anladığı halde sizi dinlemez ise sesli ikaz ve şok kullanılmalıdır.
Bu arada ben size ilk olarak düdük ile ithaat ve sevk eğitimi vermenizi tavsiye edeceğim. Yabantv'nin sayfasında Burak'ın sunduğu Canım Köpeğim programında bu konuyla ilgili videolar vardı. İzleyip köpeğinize öğretirseniz avda rahat edersiniz.