Gönderen Konu: Avlanma limitinde çelişki varmı  (Okunma sayısı 3173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet KOMUT

• *
Avlanma limitinde çelişki varmı
« : 07 Eylül 2010, 02:44:29 »
Bu sezonun av kitapçığında av limitleri bölümünde şöyle bir ifade var.Kınalıkeklik Kumkekliği Kayakekliği ikişer adet,bir alt mısradada vurulması buseserbest olan Çil keklik erzurum erzincan gibi 4 ilde serbest edilmiştir limit 2 tane.Aynıgün hemçil 2adet hemde kınalı ikiadet vurulabilecekmi.Yoksa ikiside keklik familyasındandır.sadeceher ikiside keklik cınsından oldüğu için yine limit ikidemi kalacak.Çözelim bu konuyu.
  • Browning B 25
  • Browning B 127
  • Beratta A 400
Ahmet KOMUT
1968 kocaeli* gölcük*ihsaniye

Çevrimdışı Murat SİVASLI

• Free Üye
  • *
    • DOĞA AV
Ynt: Avlanma limitinde çelişki varmı
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2010, 09:41:28 »
Bu sezonun av kitapçığında av limitleri bölümünde şöyle bir ifade var.Kınalıkeklik Kumkekliği Kayakekliği ikişer adet,bir alt mısradada vurulması buseserbest olan Çil keklik erzurum erzincan gibi 4 ilde serbest edilmiştir limit 2 tane.Aynıgün hemçil 2adet hemde kınalı ikiadet vurulabilecekmi.Yoksa ikiside keklik familyasındandır.sadeceher ikiside keklik cınsından oldüğu için yine limit ikidemi kalacak.Çözelim bu konuyu.
ikişer adet dediği için hepsinden 2şer tane vurabilirsiniz. hem çil hem kınalı 2 tane vurabilirsiniz yani.
Murat SİVASLI
1986 ANKARA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2010, 13:49:22 »
2+2=4
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2010, 15:06:25 »
 ÇİL KEKLİK AVININ SERBEST OLDUĞU İLLER AĞRI,,IĞDIR,,KARS VE ERZURUM  yani kuzey doğu anadolu illeri diğer bölgelerdeki arkadaşlar dikkat etsinler derim.....BU arada limit (( kınalı keklik,,kum(jet)keklik ve kaya kekliği))toplam 2 adet +2 adet çil keklik =4 adet diye yorumluyorum yazılan mak kararlarını
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2010, 15:10:32 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ahmet KOMUT

• *
« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2010, 01:47:14 »
Hakan bey bende öyle anlıyorum amma adam demesin sonra olurmu canım çilde keklik deyilmi, diye içimde bir şübhede yokdeyil.Bu keklik türlerinin sonunda keklik ibaresi yakmasınbizi sonra.Jandarma veya ormancı demesin ben cil kınalı anlamam bunlar keklik kardeşim ben zabıtı tutarım sen derdini savcıya anlat ozaman mahkeme tam 5 sene sürer,acizane fikrim.Selam olsun avcıdan avcılara.
  • Browning B 25
  • Browning B 127
  • Beratta A 400
Ahmet KOMUT
1968 kocaeli* gölcük*ihsaniye

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 08 Eylül 2010, 13:32:03 »
Hakan bey bende öyle anlıyorum amma adam demesin sonra olurmu canım çilde keklik deyilmi, diye içimde bir şübhede yokdeyil.Bu keklik türlerinin sonunda keklik ibaresi yakmasınbizi sonra.Jandarma veya ormancı demesin ben cil kınalı anlamam bunlar keklik kardeşim ben zabıtı tutarım sen derdini savcıya anlat ozaman mahkeme tam 5 sene sürer,acizane fikrim.Selam olsun avcıdan avcılara.
burası TÜRKİYE olmaz olmaz dememek lazım,, bakarsınız dediğiniz gibi bir aklı evvel memur çıkar sizin söylediğiniz gibi yorumlar,,, bu durumla karşılaşılırsa en azından tutulan tutanağın altına itiraz şerhinizi koydurunuz bu yasal olarak hakkınız,,savcı karşısına çıkılacak olursada tutanak altındaki itiraz şerhinizi ve mak kararlarında belirtilen avlanma limit ve şekilleri konusunuda açık bir şekilde izah ederek bu tür durumlarda haklılığımızı ispatlayabiliriz diye düşünüyorum.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg