Gönderen Konu: ferma vermeden üzerine atlıyor  (Okunma sayısı 3295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Türkay DÖNMEZ

• *
ferma vermeden üzerine atlıyor
« : 03 Eylül 2010, 22:33:36 »
4 aylık lavrak setterim ferma çubuğundaki kanada ferma veriyor . canlı bıldırcınla yaptığımız eğitimde kuşu buluyor ama ferma vermeden üzerine atlıyor mümkün değil beklemiyor çok heyecanlı ve sabırsız yapmam gereken konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2012, 23:53:21 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Türkay DÖNMEZ
1971-Zonguldak

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: yardım istiyorum
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2010, 22:42:02 »
Canlı ve çiftlik bıldırcını ve oltayı bırakın bence bir iki hafta, unutsun
çiftlik kuşu kaçamadığı için yakalıyor normal yani
daha sonra iple köpek kuşu bulunca bekle komutunu vererek ( bekleyi bilmelidir ) beklemesini sağlayıp köpeği sevebilirsiniz ödüllendirebilirsiniz,

yada Sezon açıldı göç kuşu bol bulup yakalamak isterse kalkan kuşlara ferma verene kadar tüfek atmayın 5-10 kuş veya bir kaç avdan sonra fermaya başlar,

başka tavisyelerde olur zaten birisini uygularsınız
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı E.Can AKYEL

• *
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2010, 22:15:27 »
bende canlı kuşla ve otayla eğitim vermeye çalıştım ama canlı kuşa ferma vermiyor versede benim zorumla veriyor.oltayada vermiyor oda benim zorumla veriyordu.ama araziye çıktığımızda ilk gerçek bıldırcın avında ne olduğunu anlamadı kuşları bulamadı ferma vermedi koku almadı.canlı çiftlik bıldırcını ile okadar eğitim yaptım.nasıl olsa bulur dedim ama ilk seferde hiç bulamadı burdanda şunu anladım bi abimde söylemişti zaten çiftlik bıldırcını ile doğadaki bıldırcının kokusu aynı değil herhalde.neyse 2. seferde ama hiç atlamadan tüm kuşların kokuyu alır almaz ferma verip ben yayına gidene kadar bekledi.yani üzerine çok düştüm ferma işinin ama hayvanların çinde var zaten öyle yada böyle çıkıyor ortaya
kolay gelsin
Erol Can AKYEL
14.04.1992
ÇARŞAMBA\SAMSUN

Çevrimdışı Oğuz ANADOL

• *
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2010, 09:52:40 »
bak türkay abi  ...  bıldırcın oltası yaparken köpeğe sakın seslenme ve ..  baya bi beklet ...  her günde bu olayı yapma ve olta ucundaki koku yani kanat ta bıldırcın olsun ...  işte en hassas konu ..  oltayı yaptın köpek beklerken ufak hareketlerle kanadı oynat ki heyecanı nı tart dalma yaparsa kız ve bu hareketi yaparken baya bi bekledikten sonra köpeğini severek kuyruğundan yavaşça tutarak oturtmaya çalış ..  bu eğitimi geçtikten sonra ise ince bir tasma ile tutarak bıldırcını önüne at ...  canlı görsün ve ipi boşluklu tut ve ferma vermesini sağla ..   fermada iken köpeği oturtma eylemi göstermeden yavaşça sev ..  ve köpeğe fazla seslenme....  kuş yürüdükçe oda yürüyecek ve asla dalmasına izin verme böyle dalmaya çalıştımı kız ve ipi çek ki bunun hatalı olduğunu anlasın ...   ve bu eğitimleri sık olarak yapma 2 yada üç günde   1 yada 2 kez kuşu görsün ..   yoksa sıkılır ...    az gösterdiğinde ise çok hırs yapar ve istediğin randımanı alırsın ...  çüünkü kanında var bunların sakla bul eğitimi en kolay ve en son iştir ..  o zaten bunu yapar ..  yani kanat yada kuş saklayrak buldurma ve asla köpeğe bas deme ...   saygılar ..  hadi hayırlısı...

Ustalarım anlayamadım bu canlı bıldırcına hatta olta işine sakın girme diyorlar, bende de 3 aylık bir epanyol breton var ama okuduklarım neticesinde bırakmıştım olta işini ve canlı bıldırcına hiç girmemiştim.
Oğuz ANADOL
1985-Konya

Çevrimdışı Oğuz ANADOL

• *
« Yanıtla #4 : 21 Eylül 2010, 09:54:30 »
quote author=Tuncay KANDEMiR link=topic=107258.msg773495#msg773495 date=1283542922]
Canlı ve çiftlik bıldırcını ve oltayı bırakın bence bir iki hafta, unutsun
çiftlik kuşu kaçamadığı için yakalıyor normal yani
daha sonra iple köpek kuşu bulunca bekle komutunu vererek ( bekleyi bilmelidir ) beklemesini sağlayıp köpeği sevebilirsiniz ödüllendirebilirsiniz,

yada Sezon açıldı göç kuşu bol bulup yakalamak isterse kalkan kuşlara ferma verene kadar tüfek atmayın 5-10 kuş veya bir kaç avdan sonra fermaya başlar,

başka tavisyelerde olur zaten birisini uygularsınız
[/quote]  4 aylık yavru için av erken değil mi?
Oğuz ANADOL
1985-Konya