Gönderen Konu: Köpek Kısırlaştırması hakkında  (Okunma sayısı 4876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Muhammet KALYONCU

• *
  • Bursa/Nilüfer
Köpek Kısırlaştırması hakkında
« : 27 Ağustos 2010, 20:43:55 »
dişi av köpeklerinın kısırlaştırılması yasalmı vede bu durum köpeğin av yapmasını etkiler mi ?Bu konuda bilgisi olan ?
rastgele
Ezanları duyduğunda,şükretmeyen bir gönül taşıyorsan...Yüreğine bir selâ oku...
Muhammet KALYONCU / Bursa Nilüfer
[email protected] / 05384584337
https://www.facebook.com/kuluckalik.yumurta.satis
www.kuluckalikyumurtasatisi.com

Çevrimdışı Basa TÜRK

• *
Ynt: Köpek Kısırlaştırması hakkında
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2010, 00:32:56 »
valla bunu tarım ıl mudrluklerı ıle beledıyelerde hayvan salıgı bırmlerı yapıyor  devlt gvencelı
ama bn derımkı gelısımı ıcn bır yavru verdıkten sonra kısrlaştırn.eğer hayvn korkutulmassa ve tam uyutma ıle yapılırsa hıc bısey olmz.ama gövdenın bır kısmını uyutarak yaplan amelıyatlrda köpk ıcgudusel olarak o uzullarını oynatamadı ıcn tedırgınlık yasayabılır .ama sız özel bı kılınıktemı yaptıracaksınz yoksa devlete bağlı bı kurmdamı.devlet daha ıyı
Basa TÜRK
1989 bartın

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2010, 01:40:29 »
hayvanın şekli bozuluyor...kısırlaştırmada yasaldır...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2010, 08:50:44 »
Kısırlarştırma yasaldır.Köpeğin av yapmasını engeller mi bilmiyorum ama; eğer hiç yavru vermeden kısırlaştırılırsa meme tümörü riskini büyük oranda azaltır. Meme tümörü olgularıyla ileri yaş köpeklerde sıkça karşılaşıyoruz ve maalesef tedavide çok fazla başarı sağlanamıyor.Ayrıca Basa arkadaşımızın belirttiği gibi tam uyutma yapılmadan kısırlaştırma operasyonu yapılmaz, Ovariohisterektomi operasyonu genel anestezi sırasında yapılır...
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Mustafa IRMAK

• *
« Yanıtla #4 : 30 Ağustos 2010, 09:24:06 »
kısırlaştırmanın  yasal olduğunu zannediyorum. Ama bence  özellikle av köpeklerinin kısırlaştırmama taraftarıyım.
Benim önceleri dişi bir kopayım vardı. Yerimin muhafazalı olmayışı nedeniyle kısırlaştırdım. Köpekte ondan sonra aşırı kilo ve yağlanma oldu (o kadar ava gitmeme rağmen) İnanırmısın köpeğin psikojisi gözle ğörülür derecede değişiklik gösterdi o kadar avı mükemmel olan köpeğin avında bile belirgin derecede düşüş oldu. Benim size nacizene tavsiyem köpeğinizi kesinlikle kısırlaştırmayın.Sonra pişman olursunuz .Birde tabiki bunun vicdani bir boyutuda var. Bunuda unutmamak lazım ne zaman bir kopay lafı geçse yaptığım o hatadan çok pişmanlık duyuyorum.
Mustafa IRMAK 1979 AKHİSAR MANİSA [email protected]

0532 772 53 47

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #5 : 01 Eylül 2010, 01:59:24 »
köpek kısırlaştırma yasaldır genellikle kısırlaştırmadan sonra hayvanın av performansı düşer ve kilo artışı görülür
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2010, 13:51:51 »
Yasal açıdan bir sorun yok bu konuda herkes aynı görüşte. Ancak kısırlaştırma av performansını etkilermi bu konu tartışmalı. Aslında bilimsel makalelere bakarsanız çoğunda kısırlaştırmanın av performansını düşürmediği söylenmektedir. Kısırlaştırlımış köpeklerden de şampiyon av köpekleri çıkmaktadır. Kısırlaştırmanın koku alma duyusunu azaltığına dair bilimsel bir kanıt yoktur. Kısırlaştırılan hayvanlarda kilo alma yatkınlık ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu durum uygun bir diyet ve egzersiz ile çözülebilir. Diğer taraftan kısırlaştırılan köpeklerde 6-7 yaş ve sonrasında ortaya çıkabilen rahim iltihabı sorunu görülmez. Aynı zamanda mem tümörü görülme riski de azalmaktadır. Hayvanın gebe kalması, doğum yapması, memelerinin büyümesi gibi faktörlerin de av performansını olumsuz etkilediğini düşünürsek yavru alınmayacak köpeklerin kısırlaştırılmasında bence yarar vardır. Ancak bu operasyonun kim tarafından yapıldığı önemlidir. İnek koyun-keçi gibi çiftlik hayvanlarında uzmanlaşmış veteriner hekimler yerine kedi köpek konusunda çalışan veteriner hekimlere kısırlaştırma için müracaat edilmelidir. Aksi taktirde sıkıntı yaşama ihtimaliniz artacaktır.  
Doç.Dr. Yunus ÇETİN (Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı)
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Burdur.

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 05 Ekim 2010, 08:50:08 »
                                                                                                                                                 ben 1 doğum yapmış iken aldım  .Kısırlaştırdım .hiç bir eksiyiğini görmedim biraz daha performansı  fazlalaştı gibi şokla anca duddurabiliyorum hırslanınca kendinden geçiyor.Ben memnunum.Ama bazanda yavru almadaığma  pişman oluyorum neyse RASTGELE
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2010, 08:51:16 Gönderen: Harun KARAOSMANOĞLU »
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.