Gönderen Konu: Ördek Avında Fişek Seçimi  (Okunma sayısı 8398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı E.Can AKYEL

• *
Ördek Avında Fişek Seçimi
« : 24 Ağustos 2010, 22:13:40 »
ördek avında senelerden beri bir çok marka fişekler kullandım hala tamam bu marka gr tapa numura oturtabilmiş değilm.sizler hangi marka ve numaraları kullanıyosunuz.cevaplarınız için teşekkür ederim...
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2010, 20:22:20 Gönderen: Erol Can AKYEL »
Erol Can AKYEL
14.04.1992
ÇARŞAMBA\SAMSUN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Ördek Avında Fişek Seçimi
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2010, 23:12:51 »
En güzeli dene ve gör usulüdür. Çeşitli fişeklerle hedef olabilecek karton kutu, tenekelere avın mesafesinden atış yapıp nasıl isabet eetiğini gözlerinle görmen lazım. Senin tüfeğinle, fişeğinle oradaki sıcaklıklta nasıl sonuç vereceğini iyi bilemeyebiliriz. Fişek markası önermeyi tercih etmiyorum. En azından bu havalarda Samsun'da 32 gram bile fazladır bence. Saçmalar dağılıp gidiyordur.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
« Yanıtla #2 : 01 Kasım 2010, 21:40:41 »
34 veya 36 gram 4 veya 5  numara iyidir...
Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)
        Sultaniye köklü Bağ Fidanı yetıstırıcısı
                         P-A-Ş-A [email protected]

Çevrimdışı Erhan DURAK

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2010, 12:40:49 »
erol bey bi arkadaşım bu sene rc nin s 4  kullanmamı tavsiye etdi.barudu hızlı barutlardan ben ve arkadaşlarım bu sene iyi randuman aldık sizede tavsiye ederim.
  • ingiliz pointer
  • beretta s55
  • ussr poze
  • brownin fusion evolve
  • özkanlar çifte
1976-ısparta

Çevrimdışı Seyhan ŞENOCAK

• *
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2010, 11:49:39 »
erol bey.önce tüfeğin markası ne? uzun zamandır kullanmadığınız belli.bazı tüfeklerin dolusunu bulmak zordur.robust gibi.arkadaşların yazdığı tavsiyeleri uygula ama rüzgarlı,yağışlı veçok soğuk havalarda ayrı ayrı test et.iyi sonuçlar alırsın.rastgele..
Seyhan ŞENOCAK
1951 ADANA     
0 536 269 30 54

Çevrimdışı Doğukan OKTAY

• *
  • ''hayatta çaresi olmayan tek hastalık avcılıktır''
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2011, 21:25:39 »
''sevgili can akyel abi ben ördek avında yarı otomatik tüfek kullanıyorum kullandığım fişekler ise federal ammution 6 numara 36 gr bir diğeri remington lead range 6 numara 36 gr namludan çıkış hızı 1335 km/hs çok randuman aldım ama fiyatı biraz pahalı uygun birşeyde arıyorsan önereceğim b&p 5 numara 33gr keçe tapadır....
>>55<<DoĞuKaN>>55<<

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 25 Nisan 2011, 12:18:18 »
tüfek, fişek,iklim,şok  kombinasyonu çok önemli..çok kaliteli ve pahalı fişekler çok iyi randıman anlamına gelmez..tüfeğinizin özelliklerinden bahsetmemişsiniz..fix kendinden şoklu mu mobil şoklumu.
Başka bir yanlışta iklim ve tüfek  gözetmeksizin ördek avında yüksek gramaj ve fuul şok kullanımı...  fişekler artık eskisi gibi değil bazı fişekler çok sert, kuvvetli ve namlu çıkış hızları çok yüksek olduğundan geniş namlu ve bu namluya göre dizayn edilmiş şok ister. bu tip fişekler dar namlulu ve dar şoklu tüfeklerde fişek hızının düşmesine ve dar şokta maruz kaldıkları aşırı basınçla savrulma ve çıvdırmaya dolayısıyla hedefe varan üç beş serpinti şaçma ve kötü dağılıma   sebep olurlar.tüfeğin yeni sistem (back bored veya tri bore ,over bore namlu gibi)değilde normal namlulu ise  bence ördek avı için  havasına göre ,30,32,maksimum 34 gr arası,bacıncı fazla olmayan 4,5,6 no saçmalı fişekler işini her türlü görür....RASGELE
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Ercan ERCAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2011, 23:54:39 »
merhaba.
sert havalarda(adana'da ne kadar sert hava olur tartısılır)superpoze de kullandıgım fısek b&p 6numara 33gr.oldukca basarılı.