Gönderen Konu: Neden vuramıyorum?  (Okunma sayısı 27989 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İdris GÜN

  • *
  • İleti: 61
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #25 : 16 Eylül 2010, 17:22:28 »
kundak ölçüleri size uygun olmayabilir...
İdris GÜN
1978-Ankara
 

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 217
  • Thanked: 26 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #26 : 16 Eylül 2010, 18:31:50 »
kundağın yatımı 6, 6,5  cm arasında ise
tetik çekme mesafesi 36,ve 36,5 cm ise kundağın standart kundak yani fabrika standartları genelde böle...bu ölçüler kişinin boyunun ve boynunun ölçüsüne göre değişir..boyun ve kolların uzun ise kundak kısa kalıcak ve tüfeğin ucu  hedefe bi türlü oturmucak,normelden kısa boylu isen ani yüzlemelerde bu sefer tetiğe ulaşmak zor olucak ve konsantre dağılmasına  sebep olacak... aynı şekilde kundağın dik ise veya yatık ise av vurmak zoralır..bunu testini evde kendinde yapabilirsin... mesela tüfeğini gözlrin kapalı iken ani olarak omuzla ve pozisyonunu  hiç bozmadan  aç   eğer gez görünüyo arpacık  ortalıkta yoksa tüfeğin kundağı sana yatık,,eğer gözünü açtığında komple bant ve arpacık namlunun ucu da dik bi şekilde görünüyosa bu kundakta dik...ideali düz bi hat oluşturarak bandı görmeden arpacığı görmek.... kundağın sana uygun mu önce onu bi araştır.. hatta bazı kundaklar fabrikasyon sol avanslı oluyo..bu da önemli bi konu..
 kundak ölçülerin de her hangi bi sıkıntı yoksa tüfek sana uygunsa, tüfekle bütünleşebiliyosan bolca antereman  ve fişek yakmakla bu sorunu zamanla çözersin inaşallah..
bide şu var... doğru omuzlama.....ev de boş zamanlarda tüfekle duvarda duran her hangi 1 den fazla  nesnelere ani nişan al..tüfeği her omuzladığında hep aynı yere otutturmaya çok özen göster ve bunu zamanla hızlı ve pratik hale getir, beyin zamanla buna alışıcak ve bu sende reflex olucaktır...

şok ve fişek kombinasyonunu açık arazide hedefe atış yaparak hangi mevsimde hangi gıramaj ve şok deneyerek bulmak mümkün...

 iki gözü açık alışmaya  çalış çok daha başarılı olursun..eğer iki gözü açık alışırsan emin ol önünden  av kaçmaz....rasgele...
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2010, 18:55:30 Gönderen: Mücahit ÖZEL »
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

 

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 148
  • Thanked: 17 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #27 : 16 Eylül 2010, 19:05:17 »
kundağın yatımı 6, 6,5  cm arasında ise
tetik çekme mesafesi 36,ve 36,5 cm ise kundağın standart kundak yani fabrika standartları genelde böle...bu ölçüler kişinin boyunun ve boynunun ölçüsüne göre değişir..boyun ve kolların uzun ise kundak kısa kalıcak ve tüfeğin ucu  hedefe bi türlü oturmucak,normelden kısa boylu isen ani yüzlemelerde bu sefer tetiğe ulaşmak zor olucak ve konsantre dağılmasına  sebep olacak... aynı şekilde kundağın dik ise veya yatık ise av vurmak zoralır..bunu testini evde kendinde yapabilirsin... mesela tüfeğini gözlrin kapalı iken ani olarak omuzla ve pozisyonunu  hiç bozmadan  aç   eğer gez görünüyo arpacık  ortalıkta yoksa tüfeğin kundağı sana yatık,,eğer gözünü açtığında komple bant ve arpacık namlunun ucu da dik bi şekilde görünüyosa bu kundakta dik...ideali düz bi hat oluşturarak bandı görmeden arpacığı görmek.... kundağın sana uygun mu önce onu bi araştır.. hatta bazı kundaklar fabrikasyon sol avanslı oluyo..bu da önemli bi konu..
 kundak ölçülerin de her hangi bi sıkıntı yoksa tüfek sana uygunsa, tüfekle bütünleşebiliyosan bolca antereman  ve fişek yakmakla bu sorunu zamanla çözersin inaşallah..
bide şu var... doğru omuzlama.....ev de boş zamanlarda tüfekle duvarda duran her hangi 1 den fazla  nesnelere ani nişan al..tüfeği her omuzladığında hep aynı yere otutturmaya çok özen göster ve bunu zamanla hızlı ve pratik hale getir, beyin zamanla buna alışıcak ve bu sende reflex olucaktır...

şok ve fişek kombinasyonunu açık arazide hedefe atış yaparak hangi mevsimde hangi gıramaj ve şok deneyerek bulmak mümkün...

 iki gözü açık alışmaya  çalış çok daha başarılı olursun..eğer iki gözü açık alışırsan emin ol önünden  av kaçmaz....rasgele...
Teşekürler Mücahit abi...
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya
 

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

  • Forum Yönetici
  • *****
  • İleti: 3861
  • Thanked: 906 times
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #28 : 16 Eylül 2010, 19:24:53 »
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,58591.msg451639.html#msg451639

Ben beğenerek okudum, umarım sizler de beğenirsiniz. Özellikle benim gibi karavanacılar için lazım olur sanırım .   

Ev şartlarında uçara atış alıştırmaları!


İyi bir atıcı olmak için, çok antrenman yapmış olup, uzun seneler atıcılık deneyimi olmuş olması lazım diye biliriz, öyledir de. Ama bunları söylerken, unuttuğumuz ve ya gözden kaçırdığımız bir şey daha var, belki en önemli konulardan biri de budur, yani iyi bir atıcı olmak için birinci gerekçe , çok atış yapıp, atış tekniklerini iyi bilmek mi? yoksa avcı, tüfeğinle birleşip, onu iyi tanıyıp, rahatlıkla onu kullanabilmesi mi daha önemlidir?

İyi bir atış gerçekleştiren avcı- hızlı , tüfeğinle rahat çalışabilen, tüfeğini tanıyan, yani tüfek ellerinde oyuncak gibi olan avcıdır.
Bazen duyarız çok iyi atışlar yapabilen, hatta fevkalade bir atıcı olanlar ve atış tekniklerini de bilenler atışları isabetli olmadığından yakınırlar.
Bunun nedeni nedir?
Bunun nedeni, tüfekle antrenmanı azaltmış olmalarından dolayı, kasları zayıflamış olur ve tüfekle rahatça çalışamaz.
Demek ki, en önemli unsurlardan bir tanesi, tüfekle antrenman yapmak.

Aşağıda yazacaklarım da bununla ilgili olacak, kendim geliştimiş olduğum ev ortamında antenman ki, bu antenmandan sonra, çok kısa bir zamanda kendinizi iyi atıcılar arasında göreceksiniz ve kazanmış olduğunuz atıcılık alışkanlıklarınız da unutulup azalmayacaktır.
Benim bahsedeceğim antrenman, sadece fikir ve teoride değil, ayni zamanda denenmiş ve pratikte uygulanmış ve çok iyi sonuçlar vermiş bir antenmandır, bunun için avcı arkadaşlara rakatlıkla tavsiye edebilirim.

Ben böyle bir uygulama gerçekleştiriyorum:
Avcı 4 adet kağıt alır, defter kağıdı ve ya A-4 olabilir, ortasına 8-10cm. çapında bir yuvarlak çizilir, bu yuvarlağın içi kırmızıya boyanır ve ilk önce omuz yüksekliğinde, duvarlara asılır ki, biri önünde birisi sağ, birisi sol, birisi de arkadaki duvarda olsun.
Ondan sonra avcı tüfeğini alır odanın ortasına geçer ve önündeki kağıda nışan alır, sonra tüfeği indirir ve diğer nişan kağıdına döner, tekrar nışan alır böylelikle dört kağıda da, bir sağa dönerek bir, sola dönerek nışan alır (yani bir sefer sağa bir sefer sola dönülür, bu çok önemlidir)
İlk başta bu nişan alma hareketleri yavaş olmalı, sırası ile daha hızlı ve sonunda bu hareketler, mükemmeliğe ulaşana kadar, devam edilir ki, bunlar da avda kullanılacak hareketler olmalı. Bunun için her gün kağıtların yerleri değiştilir, bir gün omuz yükskliğinde, bir gün tavana yakın bir yerde, bir gün de yere yakın bir yerde, olmalılılar kağıtlar.

Nişan kağıtlarını değiştirilmek, avın nereden çıkacağı belli olmadığından, her tarafa alışmak içindir ve böylelikle av sahasına yakın bir antrenman olacaktır.
Bunları tekrarladıkça avcının kasları,omuzları, gözleri ve atış için gereken bütün bu (atış kombinasyonlarına) ve kodisyona, zamanla tüm kaslar alışır ve avcı tüfekle, sanki bir bütünmüş gibi hareket etmeye başlar.

Vee tüfeğini kim daha çevik, zorlanmadan ve rahat kullanırsa bu kişi iyi atışlar da yapabilecektir.

Bu anternmanları avcı hiçbir zaman bırkmamalı, fırsatı olduğunda bunları tekrarlamalı, bu da avcının uçara ve diğer avlarda atışlarda , başarılı olacağının garantisi olacaktır.

Avcı bir gözünü kapatmadan atış yapmalarını da demeden geçemeyeceğim.
Ben kandim çok senelerden beri iki gözüm açık atıyorum ve bunun faydalarını çok gördüm. Bunun avantajları hem namlu ucunu görmek hem de hedefi iyi görebilmektir, böylelikle aradaki mesafeyi daha rahat hesaplanacaktır. Bir gözünü kapalı atmayıa alışan kişiler, iki gözü açık ateş etmeleri zor oluyor ama imkansız değil tabi.
Bunun içn bol pratik yapmak gerekir : ilk önce sol göz kapalı nişan al, sonra onu aç, sonra yine kapa, bu aralıklarda namluyu hep hedefte tutmaya bak.

Uçara nasıl ateş edebiliriz dersek: bunun için de birkaç doğru bilgi verebilirim.
Hedef eğer avcının önünden düz bir şekilde ilerlerse gezi hemen uçara bitişik bir vaziyette tutmalıyız.
Uçar eğer önünden yan 15-20m. uzaklıktan geçerse, önüne , uçarın kafasına yakın bir yerde.
Daha uzak mesafelerde uçara nasıl ateş ederiz? onu ben biliyorum ama tavsiye edemiyorum, kendim bunu içgüdüsel ve ya alışkanlık olarak ayarlıyorum, kuşun uçuş hızına göre.
Hızına göre bazen kuşun kafasından bir, bazen iki karış, bazen 1m. bazen de 2m.öne tutmak gerekebiliyor.
Ama şunu şöyleyebilirim kendi tecrübelerime güvenerek- arkada kalmaktan ise daha iyi öne at.

Bu yazıyı ben beğendim sizlerle paylaşmak istedim.
Rastgele.

Yazan S.Putyato

Tercüme:İ: Efendioğlu

Alıntıdır.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK
 

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

  • *
  • İleti: 439
  • Thanked: 4 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #29 : 16 Eylül 2010, 20:03:40 »
N 3-5 TÜY KOPUYO KIUŞDA MUHTARA ŞİKAYETE GİDİYOR


:)
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...
 

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

  • Onursal Üyemiz
  • *****
  • İleti: 6325
  • Thanked: 1130 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #30 : 17 Eylül 2010, 18:25:32 »
Alkan Bey'in yazdıkları yeni başlayan veya kendini geliştirmek isteyenler için bence de güzel.

Yeri gelmişken alıntı yapıldığında "alıntı" diye yazmak ve de mümkünse esas yazanı anmak çok doğru. Hem kimin deneyimine, çalışmasına göre konuştuğumuz belli olur hem yazanı onurlandırmış oluruz. Emek.

Gözü kapalı tüfek omuzlama konusunda bir ilave yapmak istiyorum. Daha önce de bir yere yazmıştım ama nereye bilmiyorum. Mevzu şu:

Gözü kapalı omuzlayıp yerleştirdikten sonra gözümüzü açtığımızda nişana bakmayı öneren yazılar bir çok yerde var. Fakat bence bir ayrıntı atlanıyor. Tüfeği omuzlamaya başlarken yani harekete başlarken gözler açık olmalı. Başka deyişle,
1. Omuzlamaya hazır hale geçiyoruz.
2. Tüfeği omuza doğru hareket ettiriyoruz. (Gözler hala açık)
3. Tüfek omuza gelmeden her iki gözü yumuyoruz.
4. Tüfek tam olarak omuzlandığında gözümüzü açıyoruz

Daha harekete başlamadan gözümüzü kapatırsak ancak tesadüfen veya çok alışkanlık kazanılmışsa melekeyle hedefleriz. Sebebini yazarak açıklamak şimdi zor geldi ama en azından dediğimi bir deneyin.

Aslında bu iş uğraşarak ve merada olur ama doğru alışkanlıklarla başlamak için biraz zaman harcamak lazım. Mesela nerden alıştıysam, tek gözle atış yapmaya başladım ve şimdi iki göz açık atmak için zorlanıyorum.
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2010, 18:32:14 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.
 

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 148
  • Thanked: 17 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #31 : 19 Eylül 2010, 10:07:19 »
Alkan Bey'in yazdıkları yeni başlayan veya kendini geliştirmek isteyenler için bence de güzel.

Yeri gelmişken alıntı yapıldığında "alıntı" diye yazmak ve de mümkünse esas yazanı anmak çok doğru. Hem kimin deneyimine, çalışmasına göre konuştuğumuz belli olur hem yazanı onurlandırmış oluruz. Emek.

Gözü kapalı tüfek omuzlama konusunda bir ilave yapmak istiyorum. Daha önce de bir yere yazmıştım ama nereye bilmiyorum. Mevzu şu:

Gözü kapalı omuzlayıp yerleştirdikten sonra gözümüzü açtığımızda nişana bakmayı öneren yazılar bir çok yerde var. Fakat bence bir ayrıntı atlanıyor. Tüfeği omuzlamaya başlarken yani harekete başlarken gözler açık olmalı. Başka deyişle,
1. Omuzlamaya hazır hale geçiyoruz.
2. Tüfeği omuza doğru hareket ettiriyoruz. (Gözler hala açık)
3. Tüfek omuza gelmeden her iki gözü yumuyoruz.
4. Tüfek tam olarak omuzlandığında gözümüzü açıyoruz

Daha harekete başlamadan gözümüzü kapatırsak ancak tesadüfen veya çok alışkanlık kazanılmışsa melekeyle hedefleriz. Sebebini yazarak açıklamak şimdi zor geldi ama en azından dediğimi bir deneyin.

Aslında bu iş uğraşarak ve merada olur ama doğru alışkanlıklarla başlamak için biraz zaman harcamak lazım. Mesela nerden alıştıysam, tek gözle atış yapmaya başladım ve şimdi iki göz açık atmak için zorlanıyorum.
Açıklamanız için teşekkür ederim...
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya
 

Çevrimdışı Arif KAŞLIOĞLU

  • *
  • İleti: 1183
  • (0532 452 78 44) 0Rh+ ORTAKENT/BODRUM
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #32 : 19 Eylül 2010, 10:15:57 »
Özhan abiye katılıyorum,kuşa değil arpacığa bakmalısın vede grubun ortasına değil gruptan gözlediğin tek kuşa odaklan ve ona önlemeni verip atışını yap,düşerse fazlası ziyan etmez

BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE,BİRDE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM MI DİYE"
 

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 4867
  • Thanked: 156 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #33 : 20 Eylül 2010, 15:29:56 »
araçta motor neyse tüfekte kundak odur...uygun olmayan kundakla süper atıcılar bile komik durumlara düşebilir....

ilk sırada kundak egimi ikinci sırada  tetik çekme mesafesi gelir...bunlar uygun ölçülerde degilse dünyanın en kaliteli tüfegini fişeginide kullansanız havacıvadan öteye geçmez....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR
 

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 477
  • Thanked: 53 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #34 : 15 Ekim 2010, 03:35:30 »
1. Kundağınız uygun değil. Mümkünse 1 cm kestirin.
2. Fişek seçiminiz iyi değil. Saçmalarınız kuşu ya delip geçiyor anladığım kadarıyla basınç fazla ince tüy döküyor. Gramajı düşürün.
3. Evde sürekli antreman yapın. Sabit hedeflere sürekli tüfeği indirip kaldırın. Bir de hareketli hedef çalışması için makarayı bir yerden sarkıtıp sallayın. Namluyu üzerine denk getirmeye çalışın. BU çalışma tüfek size uygun olmasa bile kısa sürede tüfeğe yatmanızı sağlar.
4. Haftada en az 50 fişek harcayın. Dağa taşa bol bol fişek atın. Tüfek atarken kendinizi sıkıp sıkmadığınızı kontrol edin.Böyle bir alışkanlığınız varsa derhal vazgeçmeye bakın.(vazgeçmek için kulaklık kullanın,en kolay yolu budur.)
Bu antremanları disiplinli olarak yaparsanız en geç 3 ay içinde müthiş bir atıcı olursunuz...
 

Çevrimdışı Seyhan ŞENOCAK

  • *
  • İleti: 94
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #35 : 29 Aralık 2010, 12:50:56 »
kullandığınız fişek gramajları çok önemli.pratik yapmak lazım.acele etmeyeceksin. en iyisi bıldırcın avında morelini bozmadan bol fişek atacaksın.yoksa ayda bir ava gidip üç beş fişek atmakla beceri kazanılmaz. dipçik boyu elbette önemli.önleme,gez, göz,nişan alma .bunlar anlatmayla olmaz.bol bol fişek atarak pratiğini geliştirmen lazım.rastgele.
Seyhan ŞENOCAK
1951 ADANA     
0 536 269 30 54

 

Çevrimdışı Doğukan OKTAY

  • *
  • İleti: 20
  • ''hayatta çaresi olmayan tek hastalık avcılıktır''
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #36 : 21 Nisan 2011, 21:35:58 »
''sevgili tarık abi bence ava atış yaparken heyecan yapıyorsunuz veya acele ediyorsunuz şunu da yapabilirsiniz avı arkanıza salıp peşinden atış yapın o zaman verim alacaksınız...saygılar acele etmeden rahat bir atış
>>55<<DoĞuKaN>>55<<
 

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

  • *
  • İleti: 638
  • Thanked: 9 times
  • 05347677315 TOROS KARTALI
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #37 : 22 Nisan 2011, 10:28:41 »
Üst üste 3-4 defa avı vuramazsam o tüfeği çarpar kırarım :D,ama seni teşfik etmiş gibi olmayayım,çünkü o benim. ;)
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut
 

Çevrimdışı Kadir ÇALIKLI

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 849
  • Thanked: 4 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #38 : 22 Nisan 2011, 10:56:22 »
uşakta bu soruya espirili bir cevap verilir kaynağı da ulubeyli veli abimizdir cevap vurduğunu isteyen kim
Kadir ÇALIKLI
1972 UŞAK
 

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

  • Onursal Üyemiz
  • *****
  • İleti: 3339
  • Thanked: 282 times
  • ZEHİR AVCI
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #39 : 22 Nisan 2011, 10:57:54 »
Aytaç Hocam'ın kuşu vuramayan arkadaşlara çok güzel bir tavsiyesi var;
Kuş kalktığı zaman,çok hızlı uçtuğunu ve menzilden çıktığını düşünüp acele edip hemen arkasından 3  adet atış yapan arkadaşlar için;

Kuş kalktığı zaman,yanındaki arkadaşının tüfeğini kaldırırken tutucaksın,ateş yaptırmadan ona kuşu izleticeksin,ve diyeceksinki bak kuş hala menzilde,acele etme.
:D :D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com
 
The following users thanked this post: Bülent DİRİL

Çevrimdışı Özgür KAYA

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 552
  • Thanked: 1 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #40 : 12 Haziran 2011, 23:00:44 »
Sevgili Tarık isabetli atış yapmak istiyorsak isabetli atışa etki eden faktörleri incelemek gerekir.

1- Uygun Fişek seçimi
2- Uygun şok
3- Uygun mesafede atış

Bunların hepsi doğru,isabet yine yoksa en önemli neden atış esnasında kuşa bakmak ,bu durumda namlu başka tarafa bakar.Kuşa namlunun ucunda bakmak lazım :) ,birde uçara atışta tetiği çekmede geç kalmamak,Tüfeği uçarla beraber hareket ettirerek ateşlemek lazım.Namlunun ucunda gördüğünde geç kalırsan kuş hareket ettiğinden saçmaların hedefi bulmayacaktır.

Mesela 25-30 mt. mesafeden geçen 4-5 güvercinli bir gruba attığımda hiç birini düşüremedim(Birkaç defa oldu).  demişsin.

Gruba ateş etsen dahi bunlar içinden hedef seçmelisin.En büyük yanılgı nasıl olsa saçma birine isabet eder.Etmesi şanstır.Muhakkak içinden hedef seçmek lazım.

Ne kadar çok atış yaparsak,atışımıza dikkat edersek sonunda meleke kazanır isabetli atışlar yapmaya alışırız.

Sevgiler ...


Özgür KAYA
1977-Memleket KAYSERİ-İkamet KARS
 

Çevrimdışı Yusuf AYDIN

  • *
  • İleti: 9
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #41 : 12 Kasım 2011, 09:17:50 »
valla abicim bende de aynı durum oluyo ama pek takmıyorum çünkü ben daha yeni başladım ustalarında dediği gibi tecrübe olur olur gider
Yusuf AYDIN
1984 ANTALYA
 

Çevrimdışı Alp BALABAN

  • *
  • İleti: 290
  • Thanked: 234 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #42 : 12 Kasım 2011, 11:17:32 »
 İyi sıkı kullan iyi tüfek kullan. Çok atış yap.  Elbet birgün sende vurursun  :)
Alp BALABAN
1984-Manisa
 

Çevrimdışı Burhan KARAASLAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 350
  • Thanked: 1 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #43 : 12 Kasım 2011, 11:54:30 »
kundak ölçüleri size uygun olmayabilir...
Burhan KARAASLAN
1981 KIRIKKALE
 

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

  • *
  • İleti: 533
  • Thanked: 6 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #44 : 12 Kasım 2011, 12:01:44 »
kardeşim kundak falan bunlar yanlızca trap ve skeet atışlarında önemlidir senin vuramama sebebin kuşa bakıyorsun ve namlu başka yere bakıyor önleme çok önemli bunları yapabilmem için hafta sonları tarp atacaksın veya skeet atacaksın yani bol fişek atacaksın bu iş böyle öğrenilir vurmayan tüfek yoktur yeterki arkasındakı doğru baksın
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

                     ŞAMPİYON PARİS
 

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

  • Onursal Üyemiz
  • *****
  • İleti: 6325
  • Thanked: 1130 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #45 : 12 Kasım 2011, 17:10:56 »
Yukarıda çok yazılmış aslında. Başarılı atış için tüfeğin dipçik ölçülerinin öneminin büyük olduğunu dünyada herkes kabul ediyor. Onun için trap ve skeet atıcıları bu konuda daha özenliler. Öte yandan ben tüfeklerimin hepsinin ayar gerektirmesine rağmen hiçbirine elletmedim. Durum böyle olunca tüfek bize değil, biz tüfeğe uymaya çalışıyoruz. Elbette normalden fazla zaman alıyor. Hele de bir çok tüfeğimiz varsa her birine uyum sağlamak daha da zorlaşıyor. Bazı atıcılar için uyumsuzluk daha az veya tam uyumlu olabilir. Bu durumda da böyle adamlar/hanımlar iyi atıcı olurlar. Yine de yetmez. Pratik yapmak çok önemli. Dipçik uymuyorsa daha da zaman alır. Ava değil namluya, arpacığa bakmak zorunda kalırız.

Bir de birinin tüfeğinde beğendiği fişek sizin tüfeğinizde aynı neticeyi vermeyebilir. Avdan önce güzel bir tahmin yapmaya çalışarak birkaç değişik fişekle denemek gerekir. Avın o fişekle vurulabileceği en uzak mesafeye hedef dikilir. Ateş edildiğinde avlanacak kuşun merkezde nasıl isabet alacağı incelenir. Az isabet alıyorsa ya saçma artırılır ya şok daraltılır. Yine de fişeklerin yapısından dolayı bazı fişekler daha dar veya daha geniş şokla aynı dağılımı verebilir. Bunları yapan bir avcı ava gttiğinde hangi mesafeye atacağını bilir ve nasıl dağlım elde edeceğini de bildiği için, kendinden emin olur. Tek bu bile moral verir. İçinde acaba kuşkusuyla atılan avın ıskalanması ihtimali daha da artar. Vuramıyorsa, istisna sebepler hariç kendinde kusur vardır. Fişekte ve tüfekte değil. Bir de Allah'ın hikmeti :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.
 

Çevrimdışı Hasan AKSU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1293
  • Thanked: 242 times
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #46 : 12 Kasım 2011, 17:23:51 »
al bi tüfek ussr olsun sorunların bitsin :)
1981 / Samsun / Malatya
 

Çevrimdışı Olcay AYTAÇER

  • *
  • İleti: 72
Ynt: Neden vuramıyorum?
« Yanıtla #47 : 31 Aralık 2011, 23:46:41 »
Bizim burda bir deyim vardır.Tüfeğin vurmayını ....... vermeyini olmaz diye.......

ve sonrada tüfeğin sapını iyi tutacaksın derler....
Olcay AYTAÇER
1983 İZMİR    KENA--OLCAY MUHTEŞEM İKİLİ


gif image hosting