Gönderen Konu: BURSADA KUŞ KALMAMIŞ. (İ.ÖZEL)  (Okunma sayısı 1759 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• *
BURSADA KUŞ KALMAMIŞ. (İ.ÖZEL)
« : 22 Ağustos 2010, 11:10:39 »
İlk önce yavrularla oynaştık biraz. Yemlerini verdik sularını değiştirdik. Azıcık eğitim yaptık patrone durmalarına kahkahalar attık. Sonra inegöle gittik nanda ve zarayı gezdirdik. Nandanın arka arkaya 2 güzel fermasıyla 2 bıldırcın vurduk. Arkadaşımızın esmer yalçın 2 üveyk vurdu. Ersin 1 bıldırcın ben 1 bıldırcınla kaldık. Zara hamile. Kızımızı fazla üzmedik ama avında tadı yoktu. Ersin kardeşimde sağolsun bizimle geldi ava. Akşam inegöle döndük. Biraz muhabbet ettik ve bayram olmadan bu kuş gelmeyeceğini anladık. Zaten her sene tahminen yağmurlarda 5 eylülden sonra başlarlar. Güneş batmak üzereyken cankardeşim yine o dayanılmaz çaylarından yaptı yorgunluğumuzu attık ve gemliğe evimize döndük. Bugün zorlamadım kendimi üveyklerde tam yağlanmamış. Ama yağlanmayada başlamışlar. Haftaya tokmak gibi olurlarsa inşallah biraz üveyk avlarız.

İbrahim ÖZEL 05304684000
[email protected] 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı İdris CAN

• *
Ynt: BURSADA KUŞ KALMAMIŞ. (İ.ÖZEL)
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2010, 14:43:32 »
toprağım yavrular çok güzel.tüğü kadar avları bol ömürleri uzun olsun.yanliz en baştaki geride kalan yavrunu ayağını inciltmiş ona bir bakıver.
kuşa gelince bildicin yok dencek kadar az.yerli olanda zaten genellikle biberliklerde yada fasulye terlalarında serinliyor oralarada duyarlı bir kavcı köpeğini sokmaz.
umarım en yakın zamanda göç gelirde köpeklerimizin çiperleri açilir.herkeze rastgelsin diyorum avınız bol olsun.kazasız belasın güzel avlar dilerim

İdris CAN
1969 bursa