Gönderen Konu: BİR DOMUZ AVI  (Okunma sayısı 3575 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atila USTA

• Müdavim Üyemiz
BİR DOMUZ AVI
« : 18 Ağustos 2010, 09:46:24 »
               1982 Av sezonunun artık sonlarıydı, keklik sezonu kapanmış, her yıl olduğu gibi domuz avına gidiyorduk. Akşamdan sözleştik, sabah herkes çorbacıda olacaktı. Sabahleyin herkesin orada olduğunu görünce yaşlı avcılardan birisi babanızın bir işi olsa böyle erken kalkmazsınız diye takıldı.
   Araçlara bindik Kunduz Dağına doğru yola çıktık Sarı Çiçek yaylasının civarında sürek yapılacaktı. Av yerine gittiğimizde sürek için gelen köylü arkadaşların orada olduklarını gördük. Pırıl pırıl bir hava vardı. Çiğdemler ve sarı sarı Kunduz Çiçekleri açmıştı. İnsanın ava çıkası hiç gelmiyordu. Süreğin nasıl yapılacağı anlatıldı, yeni gelen avcılara nasıl davranmaları gerektiği sıkıca tembihlendi. Emin Dayı bütün bekte duracakları yerleştirdi ve sürek başladı. Bütün uğraşılara rağmen domuz yoktu, hâlbuki söylediklerine göre domuz gayet boldu. Gerçekten izleri çoktu ama hepsi eski izdi. Bir sürek bir sürek daha sürekçiler çok yorulmuştu. Emin dayı Nal Deliğini sürelim süreği kısa tutalım sonra bırakır biraz dinleniriz dedi. Benim yanıma Hollanda da çalışmış bir avcı vardı Hüseyin, onu bıraktılar. Özünde iyi birisi ama geveze ve domuzdan korktuğu için sürekli hareket ediyor, sigara içiyor ve sümkürüyor. Daha önce başka bir avda aynı olayları yaşadığım için onunla durmayacağımı Emin Dayıya işaret ettim. Hüseyin’ ide kırmak istemiyordum. Emin dayı beni aldı, hocam gel seninle biz aşağıya dereye inelim senden başka yürüyebilecek kalmadı dedi. Gerçektende derede yürümek her babayiğidin harcı değildi. Dereye indik kocaman bir kayın ağacı devrilmişti. Tepesine çıktım o kocaman dallarından birisine oturdum, sanki koltukta oturuyormuş hissine kapıldım. Emin dayıda benden 50–60 metre ileride bir kayanın koltuğuna durdu. Sürekçilerin sesleri uzaktan gelmeye başladı. Gürültülerinden orman yıkılıyordu. Tüfeğim 16 numara MKE çifteydi ve hep tek kurşun atardım. Hem de yuvarlak, Havanın rehavetiyle kendimden geçmişim, yani uyuklamışım. Sürekçilerin sesini hayal meyal duyuyordum geliya geliya tekleme geliya o arada önümde bir ses oldu gözlerimi açtım koca kahverengi bir tekleme duruyor benden hiç haberi yok, tetiğe dokundum başladı debelenmeye. Emin dayı koşarak nefes nefese geldi. Beraber sürekçilerin gelmesini bekledik. Toplanma yerinde Emin dayı anlatıyordu “ bunca yıldır ava gelirim, bu hocanın dedesiyle avlandım, babasıyla avlandım, başka avcılarla da avlandım amma bunun kadar cesurunu görmedim canavar karşıdan geliyor, bekledi ben önce korktu da ondan atmadı sandım, av bozulacak diye de seslenemedim. Canavar geldi yanına kadar sokuldu hoca tüfeği canavara dayadı attı, Canavarın hemen canı çıktı” dedi.
   Kimselere güneş karşıdan vurdu oturduğum yerde uyuklamışım diyemedim. Bu olayı her avda herkese anlatır oldu Emin Dayı. Rahatsız olmaya başladım, bir gün Emin Dayıyı kenara çektim, olayın nasıl olduğunu anlattım. Ama inandıramadım. Ondan sonra da hikâyeyi değiştirdi. Ben anlatıyorum ya utanıyor. Çok efendi adam canım öbür avcılar gücenir diye bana uyuduğunu söylüyor ama inanmayın ben gördüm uyumuyordu kesinlikle uyumuyordu diye anlatır oldu. Emin Dayı bize çok güzel avlar yaptırdı ne zaman ki Kunduz Milli Park oldu, av işini orada bitirdik. Kısa süre sonrada Kara Emin Dayımızı yitirdik. Allah nur gölünde yatırsın Kara Emin dayı’yı. Yeni sezonda avcılara rasgele.

« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2010, 09:47:32 Gönderen: Atila USTA »
Atila USTA
Emekli Eğitimci
1956 SAMSUN

The following users thanked this post: Halil ARIK

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
Ynt: BİR DOMUZ AVI
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2010, 10:02:34 »
güzelbir anı olmuş,yeni anıları paylaşmanız dileği ile
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2010, 10:59:36 »
Güzel paylaşım.
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 18 Ağustos 2010, 11:27:21 »
Sevgili Dostlar Askerlik anılarından sonra en güzel anılar av anılarıdır.O da paylaştıkca güzel olur.
Paylaşım için teşekkürler.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı Mehmet ÖZASLAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2010, 11:48:11 »
Emin dayıya Allahtan rahmet sizinde kaleminize kuvvet hocam güzel bir anı

Çevrimdışı Atila USTA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2010, 12:31:38 »
Sevgili Mehmet bey, size öncelikle gecikmiş bir teşekkürüm var, çok teşekkür ederim. Sanırım yanılmıyorum. benim oğlum Side de turizm sektöründe çalışıyor. O bana bir arkadaşı vesilesiyle geçen yıl bir kurzhaar yavru gönderdi. Dişi, babası Birko Annesi Hera. Galiba bu yavru sizden alındı.Çok sağolun, teşekkür ederim. Aslında oğlumun yanına geldiğimde sizi ziyaret edecektim. Ama bir türlü gelemedim. Sevgiler saygılar
Atila USTA
Emekli Eğitimci
1956 SAMSUN

Çevrimdışı Mehmet ÖZASLAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 18 Ağustos 2010, 12:37:24 »
Sayın Hocam rica ederim  herzman kapımız açık yavrunun durumu nasıl selamlar saygılar

sadikkir

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 18 Ağustos 2010, 12:40:49 »
Güzel anlatmışsınız..güzel paylaşım.

Çevrimdışı Atila USTA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 18 Ağustos 2010, 14:22:09 »
Mehmet kardeşim yavru gayet iyi, ben şu anda bir de erkek pointer bakıyorum. Dişi köpek zor oluyor o zamanda çocuğa erkek olsun demiştim ama olmadı. Ava beraber gittiğimiz bir arkadaşım var biz ona yaşlı olduğu için dede diyoruz o asılıp duruyor, ama çocuğun hediyesi diye vermek istemiyorum ama galiba  ona vereceğim.
Atila USTA
Emekli Eğitimci
1956 SAMSUN

Çevrimdışı Mehmet DİKTABAN

• *
« Yanıtla #9 : 19 Ağustos 2010, 02:06:30 »
güzel paylaşım için tşklr hocam yüreğine sağlık...
Mehmet DİKTABAN
1973-Balıkesir