Öncelikle merhaba.Grubununa yeni katıldım.Merak ettiğim bir husus var.LZR- TRAP SPECIAL http://www.lazerarms.com/urun.php?id=226 marka trap amaçlı bir tüfek almak üzereyim.Belgem çıktı.bu tüfeği trap atışında kullanırken 71 namlu kullanmak istiyorum.Sorum ise bu tüfekle randuman alabilir miyim ve bu tüfeği normal kara avında orta büyüklükteki kuş vb. avda kullanabilir miyim?Saygılar.
Gökhan kardeşim ;
71 namlu tüfekle elbette trap atabilirsin.Ne resmi müsabakalarda ne de mahalli yarışmalarda buna bir engel yok.Hatta milli atıcılarımızdan Servet Sivrikaya abimiz yıllarca 71 namlu bir tüfekle atışlar yaptı.Tabiki bu eşine pek sık rastlanmayacak bir örnek...
Fakat bu işin kitabında 76 namlu kundak ölçüleri ve namlu bant yüksekliği ayarlanmış ejektörlü bir tüfek yazar.Benim sana tavsiyem bu işin kitabına uymaya çalış
Trap tüfekleri şok lu mu yoksa sabıt şok lu mu olmalı?
Geçmiş yıllara baktığımızda üst düzey atıcılarımız genelde fix şoklu tüfekler kullanırdı.Fakat günümüzde mobil şoklu trap tüfekleri de oldukça rağbet görüyor.
Benim sana tavsiyem aklının karışmaması adına sabit şoklu bir tüfekle atış yapmandır..
merhabalar
huğlu 103 ce 66 namlu süperpoze tüfeğim var son 1 aydır amatör olarak hafta sonları kafa dağıtmak adına arkadaşlarla ortak manuel trap makinası aldık onların silahları 71 namlu şok olarak ise 4 ve 5 nolu şokları takıyorlar ama kendi silağımdan randıman alamıyorum hangi şokları takmalıyım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
Gökhan kardeşim Murat bey de gereken açıklamayı yapmış zaten..
Elindeki mevcut tüfekle trap atıcılığını yapman biraz zor..Ya şoklarını daraltabildiğin kadar daralt ya da güzel bir trap tüfeği edin..