kasımın son haftası kar yağmış hava dinmiş poyraz delice esiyor saat sabahın seheri 05.30 4 arkadaş hasan yağcı fevzi dalgıç ali tilki ve ben günlerden pazar beldemiz sarıköy avcılık kulübünde buluşup avlağımız tahirovaya doğru yol aldık 15 dk yolculuk ve kocagöldeyiz yağış yok poyraz sert deniz kudurmuş yerler buz kurt puslu havayı sever biz olabildiğine mutluyuz
biran önce yerimizi almak istiyoruz hazırlıklar tamam bismillah ilk adımı ali abi atıyor hafiften yol alıyoruz haydin rasgele
kanal boyundan çipildenlere hareket halindeyiz soğuk o biçim kavuruyor insanı ali abi önde ben arkada yürüyoruz çoğa varmaz kanat sesleri duyulmaya başlar derken aman allahım oda ne gök gürültüsünü andıran bir ses bizlerde kısa bir şaşkınlık buda ne dercesine amanın birde baktık ne görelim
125 kg lık ali abi boylu boyuna kanala düşmüş sudan çıkmış balık gibi gülermisin ağlarmısın bu cüsseden bu ses çıkar diyoruz.
ali abiye biran önce üzerini değiştirmesini söylüyoruz ali abi ben eve gidip gelene kadar balıkçı kulübelerinde üzerini kurutacağını söyledi nede olsa kulübelerde soba ve odun mevcuttu haydi herkes yoluna rasgele diyerek ayrıldık..
yerimi aldım bekliyorum tan ağardı ağaracak derken sağdan soldan silah sesleri anlaşıldı yanacak bu gün tahirova...
bereketli bir av günü 3 yeşil bir ger aldım bekliyorum keyfim yerinde derken ufukta ali abi göründü bana doğru geliyor tam o esnada 2 yeşilbaş salınıyor ali abinin önüne ve konuyor vay be şansa bak diyorum ali abi götürdü malı derken 2 el silah sesi tamam diyorum oldu bu iş amanın oda ne yeşiller gidiyor ali abi söylenerek geliyor şaşkın ve üzgün hayırdır nasıl oldu diye soruyorum olan oldu boş ver diyor...az sonra bize doğru gelen ördekleri farkediyoruz tam siper bekliyoruz 4 el sıkıyoruz 3 ördek düşüyor keyifler gıcır o anda ali abi feryat figan bağırıyor ben yine şaşkın hayırdır abi ne oldu ne olsun be yav ben suya oturmuşum diye mırıldandı aldı beni bir gülmek yarıldım adeta anlıycanız ali abinin ıslanışıyla başlayan avımız ali abinin ıslanışıyla son buldu..
hoşça kalın dostça kalın yeni sezon hayırlı olsun saygılarımla...